به گزارش خبر ساز، جواد شعبانزاده در نشست خبری هشتمین نمایشگاه تخصصی بینالمللی صنعت کفش و کیف ایران – قم که در محل اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی تهران برگزار شد اظهار کرد: حوزه کفش، کارآفرین و اشتغالآفرین است که البته هنوز به ابعاد مختلف و ظرفیتهای آن توجه نشده است.
او با بیان اینکه این نمایشگاه به عنوان بزرگترین رویداد صنعت کفش کشور شناخته میشود افزود: پیشبینی میکنیم بیش از ۶۰۰ برند مطرح کفش ایران در این نمایشگاه حضور داشته باشند،و این امری بی سابقه است که در هیچ رویداد دیگری ذیل این صنعت تجربه نشده است.
رئیس کمیسیون صادرات جامعه صنعت کفش ایران با بیان اینکه هفت دوره گذشته این نمایشگاه در مجموعه نمایشگاه بینالمللی استان قم برگزار شده بودخاطرنشان کرد: با توجه به استقبال گسترده شرکتها، تجار و بازرگانان، تصمیم گرفتیم دوره هشتم را در مجموعه شهر آفتاب برگزار کنیم چرا که از زیر ساخت های مناسب تری برخوردار است و میتوان خدمات بهتری به غرفه داران و بازدید کنندگان داخلی و خارجی ارائه داد.
او ادامه داد: نمایشگاه مذکور از ۱۸ تا ۲۱ دی ماه امسال و به صورت کاملا تخصصی برگزار میشود و بازدید عمومی از آن میسر نیست.
شعبانزاده با بیان اینکه زمان بازدید از نمایشگاه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ در نظر گرفته شده است گفت: پیش بینی میکنیم امسال ۲۵۰۰ بازرگان خارجی از ۳۴ کشور در این رویداد حضور پیدا کنند ضمن اینکه هتل،ترانسفر ، مترجم ،و پذیرایی رایگان از همه مهمانان خارجی، یکی از خدمات ویژه است که برای همه میهمانان غرفهها و برندها در نظر گرفته شده است.
رئیس ستاد نمایشگاه صنعت کفش و کیف ایران – قم گفت: سال گذشته ۴۱ هزار بازدیدکننده تخصصی یعنی فروشندگان و تجار کفش از نمایشگاه بازدید کردند، و اکثر افراد که از قبل برای حضور در این رویداد ثبت نام کرده بودند.
رئیس انجمن کفش ماشینی خاطرنشان کرد: نمایشگاه هشتم نسبت به دوره قبل، رشدی صد در صدی از نظر مساحت غرفهها و افزایش ۵۰ درصدی از نظر تعداد شرکتکننده را داراست.
عضور هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران با بیان اینکه کفش صنعتی پاک، کم آببر و جزو مشاغل خانگی و محلهمحور است گفت: سهم مشاغل خانگی در این حوزه به ۸۰ درصد میرسد ضمن اینکه با اشتغالزایی برای ۵۰۰ هزار نفر، رتبه چهارم کشور را در این زمینه دارد.
شعبانزاده خاطرنشان کرد: از گردش مالی ۳ میلیارد دلاری صنعت کفش، حدود ۱۰۰ میلیون دلار سهم صادرات بوده ولی با توجه به ظهور تولیدکنندگان و طراحان جوان و خلاق، این مسئله ظرفیت بیشتری دارد اما ساز و کار صادراتمحور در ایران هنوز شکل واقعی خود را پیدا نکرده است.
او با بیان اینکه برندهای معتبر داخلی و خارجی در نمایشگاه هشتم صنعت کیف و کفش ایران – قم حضور خواهند داشت عنوان کرد: بیش از ۳ هزار آیتم مواد اولیه و ملزومات تولید در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرند و ۷۰ شغل در ارتباط با آن فعال هستند.
او تصریح کرد: قاچاق یکی از آسیبهایی است که گریبان صنعت کفش را هم گرفته است که میتوان یکی از عوامل اصلی آن را افزایش قیمت مواد اولیه و نهایتا افزایش قیمت تمام شده کفش در ایران دانست که باعث شده تا قیمت برخی کالا ها از مشابه خارجی بیشتر باشد.
شعبانزاده افزود: بیش از ۷۰ درصد صادرات کفش ایران از استان قم صورت میگیرد و این استان ترمینال صادراتی کفش کشور محسوب میشود ضمن اینکه قم قطب تولید کفش ماشینی ایران هم هست.
رئیس انجمن صنایع کفش ماشینی با بیان اینکه تولیدات کفش دارای گریدهای مختلف کیفی هستند گفت: تولیدات با کیفیت در ایران فراوان هستند ولی اتفاقاتی که طی ۱۰ سال اخیر در ایران افتاده،محصولات باگرید کیفیت متفاوت تولید میشوند که بخشی هم مربوط به تغییر سلیقه مصرف کنندگان است.
او ادامه داد: با توجه به افزایش مصرف کفش بر اساس مد و استایل، تولیدکنندگان سعی در کاهش قیمت دارند که این امر به نوبه خود بر روی کیفیت هم تاثیر گذاشته است.
شعبانزاده با بیان اینکه این مسئله در مورد صادرات هم صدق میکند خاطرنشان کرد: بازاری ۶۰۰ میلیون نفری در حوزه همسایگان ایران داریم البته تولیدکنندگان ایرانی تنها به این کشورها بسنده نکرده و بازارهای دورتر را هم مد نظر دارند به طوری که نیمی از کشورهایی که قرار است در نمایشگاه هشتم کیف و کفش ایران – قم شرکت کنند، تاکنون مشتری ایران نبودهاند.
عضو هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران با بیان اینکه در ادامه رویدادی در ارتباط با صنایع و ماشین آلات وابسته به حوزه کفش برگزار میشود گفت: پیشبینی میکنیم ۲۵۰ شرکت از دهها کشور در آن نمایشگاه حضور یابند.
شعبانزاده تصریح کرد: این رویداد احتمالا خردادماه سال آینده برگزار خواهد شد البته هنوز زمان قطعی برگزاری مشخص نشده است.
او ادامه داد: صنعت کفش در ایران به خصوص در زمینه کفشهای ورزشی و پیادهروی رو به رشد است، همچنین قرار است ۳۰ درصد ماشین آلات صنعت کفش جین جیانگ کشور چین هم در نمایشگاه صنایع وابسته کفش ایران به نمایش در بیایند که به یقین موجب آشنایی بیشتر تولیدکنندگان ایرانی با صنایع به روز دنیا خواهد شد.
رئیس ستاد نمایشگاه صنعت کفش و کیف ایران – قم با بیان اینکه تعاملات تخصصی در دورههای قبلی نمایشگاه موجب بومیسازی بسیاری از مواد اولیه وارداتی در داخل کشور شده است گفت: در حقیقت یکی از مهمترین دستاوردهای این نمایشگاه، خودکفایی در دهها مورد از مواد اولیه صنعت کفش بوده است.
اعزام سفیر کفش ایران به کشورهای هدف بازار صادراتی ایران
در ادامه، محسن سلیمانی دبیر انجمن کفش قم و دبیر ستاد نمایشگاه با بیان اینکه مرحله ژیش ثبت نام سرکتها به پایان رسیده است و در ایمن مرحله ۶۲۳ شرکت تقاضای ثبت نام داشته اند اظهار کرد:تمام فرآیند الکترونیکی بوده و الان در مرحله ژالایش و برسی متقاضان هستیم تا جانمایی شرکتها به درستی صورت پذیرد
وی افزود: نمایشگاه صنعت کفش و کیف ایران – قم بزرگترین رویداد حوزه کفش و صنایع وابسته در ایران است به همین دلیل تصمیم گرفته شده نمایشگاه کاملا تخصصی برگزار شود.
دبیر ستاد هشتمین نمایشگاه کفش و کیف ایران- قم یاد آور شد: تبلیغات مربوط به نمایشگاه هم به صورت تخصصی و هدفمند انجام میشود به این صورت که افرادی با عنوان سفیر کفش، به شناسایی تولیدکنندگان کیف و کفش میپردازند تا از آنها برای شرکت در نمایشگاه دعوت شود.
سلیمانی با بیان اینکه سفیر کفش ایران سفرهایی نیز به کشورهای مختلف داشته است گفت: این اشخاص با تسلط به چهار زبان زنده دنیا، سعی در ایجاد ارتباط با تولیدکنندگان و بازرگانان صنعت کیف و کفش داشته و از آنها دعوت به حضور در این نمایشگاه میکنند.
او ادامه داد: چهار تیم تولید و توزیع محتوای تخصصی در حوزه کیف و کفش ویژه فضای مجازی هم فعال شدهاند و امور تبلیغاتی و تولید محتوای حرفه ای در این زمینه را بر عهده دارند.
دبیر انجمن کفش استان قم با بیان اینکه ستاد خبری ویژه نمایشگاه تشکیل شده است گفت: این ستاد در روزهای برگزاری نمایشگاه هم فعال است و اهالی رسانه میتوانند با حضور در محل نمایشگاه بزرگ شهر آفتاب، به تولید محتوای خبری پیرامون صنعت کفش بپردازند.
او افزود: استودیوهای تلویزیونی و رادیویی هم در قالب همین ستاد راهاندازی میشوند که اهالی رسانه میتوانند از این زیرساخت هم استفاده کنند.
دی ماه سال جاری هشتمین نمایشگاه تخصصی و بین المللی صنعت کفش و کیف ایران – قم برگزار میشود