یکی از مهمترین مباحث در صنایع مختلف مربوط به موضوع انتقال قدرت و بالا بردن میزان بهرهوری از سیستمهای صنعتی است. انتخاب گیربکس خورشیدی میتواند یکی از مهمترین اقدامات برای فرآیند انتقال قدرت باشد؛ چراکه با برخورداری از خصوصیات فنی منحصربهفرد، میتواند سطح بازدهی صنایع را بهبود ببخشد. با کمک این نوع تجهیز میتوانید در حجم پایین، به انتقال گشتاور بالایی بپردازید.
جزء
نکته کلیدی
الکتروموتور
انتخاب توان و دور مناسب بر اساس نیاز خروجی
گیربکس خورشیدی
بررسی روغنکاری و نصب صحیح محورها
کوپلینگ اتصال
استفاده از کوپلینگ انعطافپذیر برای همراستایی
تابلو برق
نصب محافظ الکتروموتور و کنترل جریان راهاندازی
اجزای مورد نیاز برای راه اندازی گیربکس خورشیدی با الکتروموتور
درصورتیکه قصد دارید فرآیند نصب گیربکس خورشیدی با الکتروموتور را انجام دهید، باید یکسری تجهیزات اولیه را فراهم کنید که وجود این تجهیزات در تمام مراحل راهاندازی، الزامی خواهد بود.
- الکتروموتور (سه فاز، تک فاز، براشلس و...): برای انتخاب الکتروموتور باید آیتمهایی مانند سرعت و توان لازم برای گیربکس صنعتی را در نظر داشته باشید و طبق همین ویژگیها، نوع الکتروموتور را تعیین کنید.
- کوپلینگ یا فلنج اتصال شاسی یا پایه نگهدارنده کنترلر یا اینورتر (در صورت نیاز): برای اتصال این نوع گیربکسها، معمولاً از فلنج استفاده میشود که نوعی اتصال فشرده و مستقیم را رقم میزند. البته، گاهی نیز کوپلینگهای منعطف نیز جهت متصل کردن شفتها بهکار میروند که عمل جذب لرزشها را انجام میدهند.
- روغن و سیستم روانکاری اولیه: از آنجا که قطعات متحرک در گیربکس خورشیدی باید عملکرد روانی داشته باشند، وجود روغن و سیستم روانکاری در آن ضروری است.
مراحل گامبهگام راه اندازی گیربکس خورشیدی با الکتروموتور
اتصال گیربکس خورشیدی به الکتروموتور معمولاً در طی ۶ مرحله انجام میدهند که در ادامه، هر یک از آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
بررسی توان و سرعت الکتروموتور بر اساس مشخصات گیربکس
نخستین مرحله راهاندازی این سیستم، اطمینان از هماهنگی توان و سرعت الکتروموتور با ویژگیهای این قطعه است. هماهنگی این ویژگیها برای جلوگیری از تحمیل فشار زیاد روی سیستم و فرسودگی سریع آن است. برای مثال، بالاتر بودن توان الکتروموتور از حد لازم باعث صدمه دیدن چرخدندههای گیربکس شده و کمتر بودن توان، میتواند میزان بازدهی را با تأثیرات منفی مواجه کند.
نصب کوپلینگ یا فلنج (تراز بودن محور الکتروموتور و گیربکس)
پیشتر در مورد ضرورت استفاده از کوپلینگ یا فلنج در روند اتصال صحبت کردیم. در این مرحله از راه اندازی گیربکس خورشیدی با الکتروموتور ، لازم است به نصب این تجهیزات بپردازید. در حقیقت، این قطعه باید موقعیت مناسبی داشته باشد تا بخشهای ورودی و خروجی آن در جایگاه درستی واقع شوند. یکی از نکات مهم این مرحله این است که مطمئن شوید محور گیربکس و الکتروموتور از نظر تراز بودن در وضعیت مناسبی قرار دارند. این موضوع تأثیر گستردهای بر روند انتقال قدرت میگذارد.
تثبیت بر روی پایه یا شاسی مناسب
در این مرحله از بهکار انداختن سیستم موردنظر، باید محل نصب را آماده کنید. بدین صورت که با آمادهسازی یک پایه یا شاسی مناسب، فرآیند اتصال را بهصورت تراز و تثبیتشده انجام دهید تا هنگام کارکرد سیستم، لرزشی وجود نداشته باشد؛ چراکه لرزشهای احتمالی میتوانند کارکرد سیستم را با اختلال مواجه کنند و حتی باعث خرابی زودرس قطعات شوند.
انجام تست چرخش دستی و بررسی روان بودن حرکت
چهارمین گام از راه اندازی گیربکس خورشیدی با الکتروموتور، انجام تست چرخش دستی است. با ارزیابی صدای این قطعه و سایر مشخصات آن در حین چرخش میتوانید عملکرد آن را مورد بررسی قرار دهید. همچنین، باید به کنترل اتصالات بپردازید و در صورت لزوم، فرآیند روغنکاری را برای آنها انجام دهید. با انجام این تستها، فعالیت سیستم را بررسی کرده و به افزایش طول عمر آن کمک خواهید کرد.
اتصال برق و راهاندازی اولیه (با دور پایین)
در این بخش باید با در نظر داشتن استانداردهای تعیین شده، کابلها را به الکتروموتور متصل کرده و ابتدا آن را در دور پایین روشن کنید. حال به بررسی لرزش و دمای گیربکس در حین فعالیت بپردازید و اطمینان پیدا کنید که هیچ شرایط غیرعادی در سیستم وجود ندارد. در این مرحله که یک فرآیند آزمایشی محسوب میشود، وجود هرگونه مشکل باید جدی گرفته شود.
تست بدون بار و سپس تحت بار واقعی
آخرین بخش راه اندازی گیربکس خورشیدی با الکتروموتور، تست بدون بار و سپس تحت بار واقعی است. در اینجا باید روند تست سیستم را بدون اعمال بار انجام دهید تا اطلاعات لازم در مورد کارکرد پایهای آن را ارزیابی کنید. در گام بعدی، پایداری و عملکرد سیستم در شرایط تحت بار واقعی بررسی میشود تا وجود هرگونه اختلال، قبل از راهاندازی نهایی مورد شناسایی قرار گیرد.
نکات ایمنی و الزامات فنی در نصب گیربکس خورشیدی
یکی از نکات مهم نصب گیربکس خورشیدی، استفاده از تجهیزات ایمنی است. استفاده از دستکش، لباس و عینک مناسب میتواند ایمنی شما را در مراحل راهاندازی بالا ببرد. نصب این تجهیزات نیز مانند سایر سیستمها با استانداردهای خاصی انجام میشود که باید آنها را رعایت کنید. همچنین، ارزیابی دورهای سیستم را فراموش نکنید و وجود مشکلاتی مانند صدا، دما و لرزش غیرعادی را جدی بگیرید. برای اطمینان از دوام قطعه باید مقاومت آن در شرایط محیطی گوناگون نیز مورد بررسی قرار دهید.
رایجترین خطاها در نصب گیربکس خورشیدی با الکتروموتور
بعضی از افراد هنگام راه اندازی گیربکس خورشیدی با الکتروموتور، خطاهایی را انجام میدهند که در ادامه به رایجترین آنها اشاره خواهیم کرد.
- یکی از اصلیترین اشتباهات نصب گیربکس خورشیدی، عدم توجه به تراز بودن آن و الکتروموتور است که نتیجه، خرابی قطعات خواهد بود.
- اشتباه بعدی، عدم استفاده از روغنهای روانکننده است که باعث میشود اصطکاک بین قطعات افزایش پیدا کرده و در نتیجه، سریعتر خراب شوند.
- انتخاب اشتباه الکتروموتور میتواند یکی از بزرگترین اشتباهات راهاندازی این قطعه با الکتروموتور باشد؛ چراکه عملکرد سیستم بهدرستی انجام نمیشود.
- عدم تناسب گیربکس خورشیدی با محیط میتواند دوام آن را بهشدت پایین بیاورد. بالا بودن دما یا رطوبت زیاد محیط جزء این شرایط محسوب میشود.
سخن پایانی
با پشت سر گذاشتن مراحل راه اندازی گیربکس خورشیدی با الکتروموتور میتوانید یک گام عالی برای بالا بردن راندمان کاری خود داشته باشید و در مقابل، هزینههای عملیاتی را پایین بیاورید. پیشنهاد میکنیم که با انتخاب یک مجموعه حرفهای مانند گذرگاه و دریافت مشاوره تخصصی و رایگان، قبل از تهیه انواع محصولات صنعتی، با استعلام قیمت گیربکس خورشیدی ، مناسب ترین مدل آن را بر اساس نیاز صنعتی خود انتخاب کنید.
سؤالات متداول
چه نوع کوپلینگی برای گیربکس خورشیدی مناسب است؟
انتخاب کوپلینگ مناسب برای این نوع گیربکس به ویژگیهایی مانند کاربرد و شرایط محیطی بستگی دارد، اما بهطور کلی، کوپلینگهای پلییورتان و یونیورسال میتوانند گزینههای مناسبی باشند.
آیا میتوان گیربکس خورشیدی را با الکتروموتور تکفاز راهاندازی کرد؟
بله، امکان راه اندازی گیربکس خورشیدی با الکتروموتور تکفاز وجود دارد، اما سایر ویژگیهای فنی الکتروموتور نیز باید با این قطعه موردنظر هماهنگ شوند.
چگونه بفهمیم که الکتروموتور و گیربکس با هم هماهنگ هستند؟
برای اطمینان از هماهنگی الکتروموتور و گیربکس باید ویژگیهایی مانند توان، سرعت و گشتاور را تحلیل کنید. این کار به افزایش بهرهوری سیستم و بالا بردن عمر مفید آن کمک میکند.
آیا نیاز به روغنکاری اولیه قبل از راهاندازی وجود دارد؟
بله، وجود قطعات متحرک در این سیستم باعث میشود که روغنکاری اولیه نیز بهعنوان یک اقدام مهم تلقی شود. این اقدام از افزایش اصطکاک جلوگیری کرده و ریسک ساییدگی قطعات را پایین میآورد.
راه اندازی گیربکس خورشیدی با الکتروموتور
نظر شما