برخی فارغ التحصیلان ادبیات دانشگاه های معتبر ما واژه ها را نمی شناسند/ نوجوان امروزی متن فارسی نمی خواند
علی رواقی در گفتگو با خبر ساز تصریح کرد: افرادی که میخواهند در زمینه فرهنگی فعالیت کنند باید کتب چاپ شده در خصوص متون فارسی را بشناسند. تعداد کتب مربوط به متون فارسی رقم قابل توجهی است و تنها در فرهنگستان نزدیک به 50 اثر در این زمینه دارد.
عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه کودک و نوجوان امروزی به سراغ خوانش متون فارسی نمیروند. مثلاً نمیروند شاهنامه بخوانند. به این دلیل که موقعیتی برای آنها فراهم نمیشود یا مدارس مسیری که باید تعریف کنند تا بچههای ما بتوانند با زبان و ادبیات فارسی آشنا شوند، تعریف نکردهاند.
وی با بیان اینکه حتی فارغ التحصیلان زبان و ادبیات فارسی نیز نمیدانند چه باید بکنند، یادآور شد: در خود فرهنگستان تعدادی مراجع داشتند که واژهها و متون را نمیشناختند در حالی که فارغ التحصیل دانشگاههای برتری مانند تهران بودند. ما از آن ها خواستیم که یک سری کارهای تحقیقی و تمرینی داشته باشند.
چهره ماندگار سال 1381 افزود: کارهایی مانند فرهنگ نامه و یا بررسی متون فارسی بسیار تخصصی و نیازمند دقت و ممارست است و اینطور نیست که به سادگی و بدون تخصص انجام شود.
وی به تاخیر چندین ساله تدوین فرهنگ بزرگ تاریخی اشاره کرد و گفت: این فرهنگ قرار بود سال 72 آغاز و سال 82 خاتمه یابد اما به حدی کار سنگینی است فقط چهارجلد آن به اتمام رسیده است.
برخی فارغ التحصیلان ادبیات دانشگاه های معتبر ما واژه ها را نمی شناسند/ نوجوان امروزی متن فارسی نمی خواند
نظر شما