2/19/2025 1:46:26 PM

قالیباف: آینده‌ فلسطین را نه آمریکا و نه هیچ قدرت استعماری دیگری، تعیین نخواهند کرد/ حق تعیین سرنوشت فقط با ملت فلسطین است

محمد باقر قالیباف روز چهارشنبه در مجمع عمومی مجالس آسیایی گفت: حضور در این نشست بیانگر پیوندهای تاریخی و دوستی بین دو کشور همسایه و گسترش روابط پارلمانی فیمابین است.

وی با بیان این که جهان امروز بیش از هر زمان دیگری دستخوش تحولاتی چندبعدی و عمیق شده که نظم منطقه‌ای و بین‌المللی را با چالش‌هایی پیچیده مواجه ساخته است اظهار داشت: آسیا با داشتن حدود ۶۰ درصد جمعیت جهان خاستگاه بسیاری از تمدن‌های بشری است و ضمن دارا بودن ظرفیت‌ها و منابع خاص از ملت‌هایی با تاریخ، زبان، فرهنگ و سنت‌های متنوع تشکیل شده است که همه‌ی این عوامل موجب غنا و قدرت نهفته‌ی آسیا در برابر چالش‌های مختلف می‌شود. بر اساس اشتراکاتی که بین کشورهای ما در این قاره‌ی پهناور وجود دارد، هر یک از ما به عنوان عضوی از این خانواده‌ی بزرگ تعهد عمیقی به صلح، دوستی، چندجانبه‌گرایی، برابری و عدالت داریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط یکپارچگی جهانی، هر مشکلی در هر گوشه‌ای از جهان با تأثیر موج‌گونه‌ای که دارد، نه‌تنها بر سطوح مختلف زندگی افراد در کشور محل وقوع تأثیر می‌گذارد بلکه بر سیاست‌ها و رفتارها در سایر نقاط جهان نیز اثرگذار است. درگیری‌های منطقه‌ای، ناامنی انرژی، بیماری‌های همه‌گیر، تغییرات اقلیمی، اقدامات غیرقانونی و زورمندانه، سیاست‌های استعماری و استکباری، قاچاق مواد مخدر و سایر چالش‌هایی از این دست می‌توانند فراتر از مرزهای دولت‌های منطقه تأثیرگذار باشند.

وی تاکید کرد: در واقع چندجانبه‌گرایی و همکاری چندجانبه در شرایط گذار کنونی جامعه‌ی جهانی یک انتخاب و یک گزینه نیست، بلکه یک ضرورت اساسی نظام بین‌المللی کنونی است که البته با چالش‌های متعددی روبروست.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما به عنوان نمایندگان مردم در آسیا باید صدای همه‌ی ذینفعان و همه‌ی مردم این قاره باشیم و برای توانمندسازی و شنیده شدن صدای آن‌ها تلاش کنیم. در یک نمونه‌ی روشن، مردم جهان، منطقه و فلسطین به ویژه مردم رنج‌دیده‌ی غزه از ما می‌خواهند صدای آن‌ها باشیم و جلوی اقدامات غیرقانونی و غیرانسانی رژیم صهیونیستی را بگیریم. همه در قبال این تهدید جدی، مسئولیت خطیر تاریخی، قانونی، اخلاقی و بشری داریم.

وی افزود: رژیم صهیونیستی هرچند که در تهاجم اخیر به غزه و لبنان در حوزه‌ی راهبردی ناکام مانده و به اهداف خود نرسیده است، ولیکن همواره در طول حیات نامشروع خود با حمایت همه‌جانبه‌ی آمریکا و برخی کشورها، رویه‌ی اشغالگری و تجاوز را به طور مستمر دنبال کرده است.

وی گفت: در تحولات یک‌سال گذشته، مقاومت مردمی منطقه علیرغم هزینه‌هایی که متحمل شد، در مقابل تهاجم ارتش مجهز صهیونیستی با صلابت ایستادگی کرد و علیرغم نسل‌کشی و ترور سازمان‌یافته‌ی این ارتش، شکستی راهبردی را به رژیم صهیونیستی تحمیل نمود. اما متأسفانه در ماه‌های اخیر شاهد هستیم که صهیونیست‌ها و آمریکا بعد از ناکامی نظامی و راهبردی در لبنان و غزه بیکار ننشسته‌اند و درصدد طراحی توطئه‌های سیاسی دیگری در منطقه هستند.

قالیباف ادامه داد: اظهارات واهی اخیر رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر به دست گرفتن کنترل غزه توسط آمریکا و کوچ اجباری مردم فلسطین نشان‌دهنده‌ی تداوم دیدگاه‌های استعماری و سلطه‌جویانه و مصداقی از نادیده انگاری و نقض حقوق مردم مظلوم فلسطین است. این طرح، نوعی از پاک‌سازی قومی، اشغال‌گری مدرن و آپارتاید است که با هدفی کاملاً همسو با منافع نامشروع رژیم صهیونیستی، در جهت تضعیف هویت ملی و سرکوب اراده‌ی مردم فلسطین طراحی شده است. این طرح غیرانسانی همچنین می‌تواند امنیت شکننده‌ی منطقه را با چالش‌ها و بحران‌های جدیدی مواجه سازد.

وی افزود: ما قاطعانه با هر طرح تحمیلی که خارج از اراده‌ی مردم فلسطین باشد مخالفیم و آن را قویاً محکوم می‌کنیم. به باور ما آینده‌ی فلسطین و غزه تنها در چارچوب مصالح فلسطین و حق رأی همه‌ی مردم اصیل فلسطین برای تعیین سرنوشتشان تأمین خواهد شد. در این راستا، از تمامی ملت‌های آزادی‌خواه، دولت‌های مستقل و سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی، به ویژه از پارلمان‌های عضو مجمع مجالس آسیایی می‌خواهیم که در برابر این توطئه‌ی جدید در گفتار و عمل از حقوق مشروع مردم فلسطین حمایت کنند.

قالیباف خاطر نشان کرد: آینده‌ی فلسطین را نه آمریکا و نه هیچ قدرت استعماری دیگری تعیین نخواهند کرد، بلکه حق تعیین سرنوشت فقط با ملت فلسطین است. تنها راه پایان بحران جاری منطقه‌ی غرب آسیا، برقراری آتش‌بس کامل و پایدار در نوار غزه، خروج کامل ارتش اشغالگر صهیونیستی از سرزمین‌های فلسطین، لبنان و سوریه، ارسال کافی، فوری و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به سراسر غزه و بازگشت امن و بدون محدودیت آوارگان فلسطینی به اماکن مسکونی خودشان است.

وی گفت: دنیا به یک دوره‌ی جدید از صلح، امنیت و چندجانبه‌گرایی نیاز دارد. آسیا باید نقش خود را در آغاز دوره‌ی جدیدی از همکاری‌های چندجانبه ایفا کند و ما باید برای رسیدن به این امر مهم با یکدیگر همکاری کنیم. تقویت همکاری‌های تجاری-اقتصادی بین کشورهای آسیایی با حمایت پارلمان‌های آن‌ها و با هدف ایجاد یک سازوکار برای تسهیل تجارت میان کشورهای عضو از طریق انعقاد موافقتنامه‌های تجاری ترجیحی، تعریف و اجرای مشوق‌های سرمایه‌گذاری و پروژه‌های توسعه‌ی زیرساختی و همچنین کاهش موانع تجاری، توسعه‌ی راه‌های تنوع‌بخشی به تجارت و ترویج هم‌افزایی اقتصادی دولت‌های عضو با هدف دستیابی به رشد فراگیر و توسعه‌ی همه‌جانبه را پیشنهاد می‌کنیم.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی ایران، همان‌گونه که بانی ارائه‌ قطعنامه‌ی «ارتقاء همکاری میان اعضای مجمع مجالس آسیایی با هدف گسترش و تقویت چندجانبه‌گرایی» در این مجمع بوده، آماده است هر اقدامی را در راستای تقویت همکاری‌های پایدار چندجانبه در آسیا و بهره‌مندی همه‌ی ملت‌های آسیا از آن انجام دهد.


قالیباف: آینده‌ فلسطین را نه آمریکا و نه هیچ قدرت استعماری دیگری، تعیین نخواهند کرد/ حق تعیین سرنوشت فقط با ملت فلسطین است

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی