شهید «کمال کورسل» با نام اصلی «ژروم ایمانوئل» ۹ آوریل ۱۹۶۴ در کشور فرانسه از مادری فرانسوی و پدری تونسی چشم به جهان گشود.
شهید کورسل در 5 مرداد 1367 در اسلام آباد غرب و در عملیات مرصاد بر اثر اصابت ترکش به شهادت می رسد و در گلزار شهدای قم آرام می گیرد.
در دوران نوجوانی سفری به تونس داشت و آنجا با اسلام آشنا شد و به دین مبین اسلام گرایش یافت.
شهید کورسل در سال ۱۳۶۱ به ایران سفر کرد و تصمیم گرفت در حوزه علمیه قم به فراگیری دروس بپردازد.
با کسب رضایت مادرش سرانجام در مدرسه حجتیه مشغول تحصیل شد.
در این مدت همراه با طلبههای حوزه علمیه به دیدار امام خمینی رفت و همیشه از این دیدار به نیکی و با شوقی وصف ناپذیر یاد میکرد.
کمال کورسل در سفر ریاست جمهوری وقت، حضرت آیت الله خامنهای به قم، به نمایندگی از طلاب غیرایرانی سخنرانی کرد.
کورسل نیز با اصرار زیاد در دورههای آموزش نظامی شرکت کرد؛ اما اجازه حضور در جبهه را نیافت.
وی بعد از پذیرش قطعنامه و حمله منافقین با حمایت بعثیها، فرصت را مناسب دید و با عضویت در گردان شهید صدر به جبهه غرب اعزام شد.
۵ مرداد ۱۳۶۷ در درگیری با منافقین در منطقه اسلام آباد غرب استان کرمانشاه به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
نحوه مسلمان شدن شهید کورسل
کمال کورسل در فرانسه دانشجو بود و ایرانیانی هم در اوایل پیروزی انقلاب، در آنجا دانشجو بودند. این دانشجویان ایرانی هر شب جمعه لباس مرتب میپوشند و عطر میزنند و به جایی میروند. او از آنان میپرسد که کجا میروید؟ پارتی است؟ آنان میگویند نه مراسمی داریم و دعا میخوانیم. او میگوید: یک شب هم من بیایم.
یک شب او را هم با خود میبرند و او مشاهده میکند، تعدادی مسلمان دعای کمیل میخوانند. او به این دلیل که پدرش الجزایری بود، زبان عربی را بلد بود. او گوش میداد و اشک میریخت. در چند جلسه دیگر هم حاضر میشود و در نهایت با دعای کمیل همین چند جوان مسلمان او به صاحب این دعا علاقهمند میشود و ابتدا مسلمان و سرانجام شیعه میشود.
وصیت نامه شهید کمال کورسل
عاشق امام (ره) بود
روایت علاقه این شهید به امام (ره) اینگونه است؛ خیلی به حضرت امام ارادت داشت. معتقد بود فرامین ولی فقیه، در واقع، دستورات اهل بیت(ع) است.
هر وقت ما گفتیم:«امام» میگفت: نه! حضرت امام
یک روز رفت پیش مسعود و گفت: میخواهم برم جبهه؛ ایام عملیات مرصاد2 بود.
مسعود گفت: "حق نداری" گفت: "باید برم"
مسعود گفت: جبهه مال ایرانیهاست؛ تو برو درست رو بخوان
گفت: نه! حضرت امام گفتند واجب است.
فردای آن روز، رفته بود لشگر بدر و به عنوان بسیجی، اسم نوشته بود و رفت عملیات مرصاد. هنوز یک هفته نشده بود که خبر شهادتش را آوردند. آن موقع، تقریباً بیست و چهار سال داشت.
از زمان بلوغش تا شهادت هشت ـ نه سال بیشتر عمر نکرد، ولی هر روز یکقدم جلوتر بود. مسیحی بود، سنی شد، و بعد شیعه. مقلد امام شد و مترجم و بالاخره رزمنده.
چقدر راحت این قوس صعودی را طی کرد، چقدر سریع.
کمال، آگاهانه کامل شد و در یک کلام، بنده خوبی شد.
یکی از دانشجویان ایرانی مقیم فرانسه میگوید: اگرکمال شهید نمیشد، امروز با یک دانشمند روبهرو بودیم.
تا ۳۰ سال از فرزند شهیدم بی خبر بودم
پدر شهید کورسل در خضوض 30 سال بی خبری از فرزندش می گوید؛ سال ۱۳۹۶ پس از ۳۰ سال بی خبری از پسر شهیدم از سوی بنیاد شهید انقلاب اسلامی خبر شهادت کمال را به من دادند که تا آن زمان با خودم می گفتم شاید غرق در زرق و برق دنیا شده و ما را به فراموشی سپرده و من همیشه برای او دعا می کردم که درست است او ما را از یاد برده اما من پدرم و نمی توانم او را فراموش کنم و همیشه با خودم می گفتم اشکالی ندارد اما خدا کند هر جایی که هست خوش و سلامت باشد.
کودکی فرانسوی که عاشق امام (ره) شد/خانواده ای با 30 سال بی خبری از شهید
نظر شما