7/27/2025 9:10:50 PM

تداوم روش های سنتی در آبیاری به کم آبی دامن می زند

طهماسب نجفی بعد از ظهر یکشنبه در نشست کارگروه سازگاری با کم آبی استان که با حضور مدیران عضو برگزار شد؛ اظهار کرد: برای جلوگیری از ایجاد مشکل در حوزه آب، باید با جدیت به سمت عملیاتی کردن برنامه‌های اصلاح الگوی کشت و مصرف بهینه آب گام برداریم‌.

وی افزود: متأسفانه برداشت‌های بی رویه موجب کاهش نگران کننده سطح دسترسی آب‌های زیرزمینی شده و اغلب مناطق با خطر فرونشست روبرو هستند و تأمین آب شرب با دشواری‌های بسیار روبرو شده است.

وی گفت: در این شرایط باید از انجام کشت دوم و کشت‌های آب بر در دشت‌های بحرانی استان با جدیت جلوگیری شود تا از بحران بیشتر در این دشت‌ها جلوگیری شود.

نجفی خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم پیشرفت وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده است در زمینه افزایش بهره‌وری، ترویج کشت محصولات کم‌آب‌بر و متناسب با اقلیم کشور اقدام کند و در همین راستا باید گسترش کشت محصولاتی مانند زعفران و … به دلیل دارای نیاز آبی کم و ارزش اقتصادی بالا باید با مشارکت مردم در دستور کار قرار گیرد.

وی تاکید کرد: اگر به سمت گسترش کشت‌های سازگار با کم آبی گام برداریم در سال‌های آینده می‌توانیم سطح آب‌های زیرزمینی را بهبود ببخشیم.

معاون عمرانی استاندار همچنین به آثار منفی کشاورزان غیربومی اشاره کرد و گفت: متأسفانه این افراد با بی مسئولیتی منابع آبی اسنان خود را نابود کرده اند و اکنون همین رویه را در دشت‌های استان دنبال می‌کنند و جهاد کشاورزی باید برای توقف این روند اقدام کند.


تداوم روش های سنتی در آبیاری به کم آبی دامن می زند

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی