سعید جلیلی: نظم قدیم جهان در حال فروپاشی و افول است/ ایران در حال ساختن نظم جدیدی است/ ملت ایران امروز تمدنی جدید را شکل داده است/ رژیم نامشروع صهیونی امروز به سمت فروپاشی و پایان نهایی حرکت میکند
سعید جلیلی چهارم مرداد در برنامه تلویزیونی خرمشهر که از شبکه افق پخش شد، با اشاره به پیام روز گذشته رهبر انقلاب گفت: یکی از فرازهای مهم پیام رهبر معظم انقلاب این است که «ملت سرافراز ایران پرشتابتر از قبل به سمت افقهای بلند حرکت میکند.» من معتقدم هر سه بخش این جمله، حقیقتی واضح و بیتعارف است.
وی افزود: ایشان وقتی میگویند «ملت سرافراز ایران»، واقعاً اشاره به جایگاه عزتمند و شناختهشده ایران در دنیا دارند که به حق افتخاری بزرگ است. همچنین آنکه «پرشتابتر از قبل باید حرکت کنیم» بیانگر این است که نباید به حداقلها بسنده کنیم بلکه باید با قدرت و سرعت بیشتر به سوی آرمانها و قلههای بلند پیش برویم؛ که این کاملاً مقتضای انقلاب و مسیر پیشرفت است.
باید به یک فهم مشترک و اجماع ملی نسبت به جایگاه فعلی ایران برسیم
جلیلی عنوان کرد: حال، سؤال اصلی این است که چرا در چنین شرایطی این نوید داده میشود و چرا این حرکت پرشتاب مورد تأکید است؟ این موضوع کاملاً واقعی و انشاءالله محققشدنی است. برای فهم این مطلب و قانع کردن حتی کسانی که ممکن است در این باور دچار تردید باشند، باید به یک فهم مشترک و اجماع ملی نسبت به جایگاهی که اکنون در آن قرار داریم برسیم.
وی ادامه داد: برای روشن کردن موقعیت کنونی، اجازه دهید به یک واقعیت ملموس اشاره کنم که همه مردم با آن آشنا هستند: حمله نظامی رژیم جنایتکار صهیونیستی به کشورمان در جنگ ۱۲ روزه. تأمل کنید؛ از هزاران کیلومتر آنطرفتر، هواپیماهای نظامی بلند میشوند، موشک پرتاب میکنند و هدف میگیرند افرادی مانند رئیس دانشگاه یا استاد دانشگاه این در تاریخ جنگها بیسابقه است.
چرایی تاکید رهبری بر حرکت پرشتاب به سوی افقهای بلند، نیازمند ایجاد یک فهم و اجماع ملی است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ممکن است در مواردی ترورهای امنیتی هدفمند انجام شده باشد، اما اینکه یک هواپیمای نظامی مستقیماً موشک به سمت یک رئیس دانشگاه پرتاب کند، آن هم در حالی که وی در کنار خانوادهاش در خانه است، نکتهای است که باید دقیق بررسی شود.
وی افزود: ادامه بحث و توضیح درباره اهمیت این موضوع و چرایی تاکید رهبری بر حرکت پرشتاب به سوی افقهای بلند، نیازمند ایجاد یک فهم و اجماع ملی است تا همه بدانند بر چه پایهای این امیدواری و حرکت استوار است.
چرا اسرائیل و آمریکا به ایران حمله کردند؟
جلیلی عنوان کرد: پرسش اصلی این است که چرا چنین عملیاتی انجام میشود و چرا در مقابل آن، دولتهایی مانند آمریکا و سه کشور اروپایی به جای محکومیت، با افتخار این اقدامات را تایید و حمایت میکنند؟ حتی سازمانهایی که ادعای نظامهای جهانی و حفظ امنیت دنیا را دارند، مانند شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این تجاوزات را محکوم نمیکنند یا سکوت اختیار کردهاند. این سکوت و تایید ضمنی، قابل تحلیل و بحث فراوان است.
وی ادامه داد: علت این رفتارها میتواند در چارچوب مناسبات حاکم جهانی قرار گیرد؛ مناسباتی که از حدود ۷۰ تا ۸۰ سال پیش بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفته و به قدرتهای معدودی انحصار و دیکته میکند. آنها با ظاهرسازی شعارهایی چون دموکراسی، اقتصاد آزاد و آزادی مدعی حفظ امنیت جهانی هستند، اما واقعیت صحنه متفاوت است. مناسبات کنونی در حالی که دنیا را «دهکده کوچک جهانی» میدانند، توان مقابله با این نوع اقدامات خشونتآمیز و تحقیرآمیز را ندارد.
هدف قرار دادن دانشمندان ما از نظر سیاسی و امنیتی رویکردی قابل تامل است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در این چارچوب، هدف قرار دادن دانشمندان و اساتید دانشگاه با حملات مستقیمی که عموماً مختص به میدانهای جنگ است، نه تنها به لحاظ اخلاقی و انسانی بلکه از نظر سیاسی و امنیتی رویکردی قابل تامل است. چرا که این نشان میدهد نظم نوین جهانی برای حفظ سلطه خود، حاضر است جایگاههای علمی و فکری ملتها را نشانه بگیرد.
وی افزود: این عملیاتها در واقع نشانهای است از پایان خط بودن این مناسبات حاکم؛ آنها احساس میکنند که این نظم قدیمی و انحصاری دیگر نمیتواند امنیت واقعی، عدالت و پیشرفت را در جهان تأمین کند. به همین دلیل تلاش میکنند با فشار و حمله به نمادهای دانش و قدرت ملتها، از جمله ایران، بازی را به نفع خود ادامه دهند.
امنیت وارداتی و شکننده نمیتواند تضمینکننده عزت ملتها باشد
جلیلی عنوان کرد: ملت ایران که امروز به حق یک ملت سرافراز است، نه تنها در سطح دانشمندان و فرماندهان، بلکه در درک مشترک همه اقشار، باورمند به پیشرفتی است که متکی به خود و اقتدار واقعی باشد. امنیتی که وارداتی و شکننده باشد، قابل اعتماد نیست و نمیتواند تضمینکننده عزت ملتها باشد.
وی ادامه داد: این مسیر مقاومت و پیشرفت واقعیت تاریخ معاصر ایران از زمان نهضت امام خمینی و نهضت علیه کاپیتولاسیون آغاز شده و امروز به نقطهای رسیده است که ایران سرسختانه از حقوق خود دفاع میکند و مناسبات ناقص و ناعادلانه بینالمللی را به چالش کشیده است.
به گفته وی، پدیدههایی مانند «طوفان الأقصی» نیز این واقعیت را اثبات میکنند که مناسبات کنونی نمیتوانند دیگر ادامه پیدا کنند و قدرتهایی که مدعی نظم جهانی هستند، مجبورند خود را در برابر این تحولات جدید بازتعریف کنند. حضور فوری و گسترده رؤسای جمهور آمریکا، فرانسه و نخستوزیر انگلیس در منطقه بعد از این عملیات کوچک از سوی یک گروه مانند حماس، خود نشانه اهمیت و اضطرار تغییر بازی جهانی است.
رژیم صهیونیستی دیگر به هیچ چیزی قائل نیست و هر کاری میکند
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی دیگر به هیچ چیزی قائل نیست و هر کاری میکند. ابتدا خیلی دست و پا میزدند که این نظم را حفظ کنند. به عنوان مثال، در عملیات شهادت رساندن به سید حسن نصرالله، خود رژیم صهیونیستی نام آن عملیات را «نظم جدید نیویورک» گذاشت؛ یعنی فهمیدهاند که این نظم دیگر قابل دوام نیست.
وی افزود: چرا آمریکا و به ویژه در دوره ترامپ تمام تلاش خود را میکنند که بگویند این نظم پابرجاست؟ آنها میگویند «من کدخدا هستم»، میانجی میشوند و میخواهند بگویند این کار را بکنید، آن کار را بکنید. حتی در همین دیروز یکی از نشریات غربی معتبر، «مدرن دیپلماسی»، در مقالهای نوشته که این مناسبات نتوانستند مقابل ملت ایران که خود را ملت سرافراز میداند، دوام بیاورند.
جلیلی تصریح کرد: ملت ایران هیچ ترسی ندارد و ایستاده است؛ اولین بار است که در دنیا یک ملت، یک تمدن شکل میگیرد که بدون بمب هستهای جرئت دارد دو قدرت هستهای، یعنی رژیم صهیونیستی و آمریکا، را به چالش بکشد.
وی ادامه داد: این مقاومت و ایستادگی به این دلیل است که دانش و قدرت این ملت از خود آنهاست. همین موضوع اهمیت بالایی دارد و باید بدانیم الان در چه نقطهای ایستادهایم.
امروز ما در یک نقطه بزنگاهی تغییر نظم قدیمی جهان هستیم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: بحث من این است که امروز ما در یک نقطه بزنگاهی هستیم؛ نقطهای که نظم قدیمی در حال تغییر است و خود طرف مقابل نیز این را فهمیده است. اما آنها میخواهند در ویرانههای نظم قدیم، بر اساس منافع و امیال خود نظم جدیدی بسازند.
وی افزود: ما در این نقطه بزنگاهی تاریخی معمولاً یا غایب بودهایم یا غافل؛ مانند دوره قاجار، پهلوی و میراث آن دورانها. اما امروز ملت ایران، که رهبر معظم انقلاب ایشان را «ملت سرافراز» خواندهاند، پرشتابتر و با قدرت به سمت افقهای بلند حرکت میکند. ایران نه غایب است و نه غافل؛ بلکه یکی از بازیگران اصلی صحنه جهانی است.
جنگ اخیر، جنگ تمدن غرب با ایران است
جلیلی با اشاره به اینکه این جنگ، جنگ رژیم صهیونیستی با ایران نیست؛ بلکه جنگ تمدن غرب با تمام ظرفیت سختافزاری و نرمافزاری آنها است، خاطرنشان کرد: این حرف من نیست؛ خود آمریکا به صراحت اعلام کرده که تمام توان خود را در اختیار رژیم مذکور گذاشته است. وزرای کشورهای اروپایی نیز به طور علنی گفتهاند که به آنها سلاح و امکانات دادهاند. نه تنها محکوم نکردند، بلکه استقبال و حمایت کردند.
وی ادامه داد: شما تاکنون دیدهاید در شورای امنیت واکنش موثری وجود ندارد. حتی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی که معمولاً سختگیر است، این حملات آشکار را محکوم نکرده است. پس در چنین شرایطی ما در نقطه بزنگاهی هستیم که ایستادگی و مقاومت موفق میشود و دشمن فکر میکند با تجهیزات سختافزاری و حملات موشکی میتواند نظم نرمافزاری رو به فروپاشی را حفظ کند؛ اما اینگونه نیست.
رویکرد سیاست خارجی باید مبتنی بر ابتکار عمل باشد. لازم است سرمایههای ملت، قدرت کشور و پشتوانه واقعی آنها را به خوبی بشناسیم
نظم قدیمی و معیوب جهان به پایان خود رسیده است
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: نگاهی به واقعیتها نشان میدهد که نظم قدیمی و معیوبی که بیش از ۷۰-۸۰ سال است بر جهان حاکم است، به پایان خود رسیده و نمیتواند امنیت واقعی، عدالت و پیشرفت را تأمین کند.
وی ادامه داد: از طرفی در برابر ملت سرافراز ایران که دانش و اراده دارد، این نظم سقوط کرده و آنها تنها به دنبال حفظ منافع خود از هر طریقی هستند. به عنوان نمونه، رئیسجمهور تونس چند روز پیش در دیدار با نماینده ویژه آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد که این نظم جهانی در حال فروپاشی است و اذعان کرد که ایران در حال ساختن نظم جدیدی است.
جلیلی تاکید کرد: شاهدیم که پس از حادثه طوفان الاقصی، مقامات غربی چقدر عجولانه و گسترده به تلآویو رفتند و این نشان میدهد که مناسبات و قوانین بینالمللی موجود کارآمد نیستند و نظم جدیدی در حال شکلگیری است که ایران در آن نقش کلیدی دارد.
امروز نقش ایران در نقطه فعلی بزنگاهی تاریخی بهعنوان یک کنشگر برجسته است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: اگر ما در یک نقطه بزنگاهی تاریخی قرار داریم و نقش ایران امروز بهعنوان یک کنشگر، برجسته است، بنابراین باید فعالانه و با قدرت در شکلگیری مناسبات جدید حضور داشته باشیم، نه منفعلانه برخورد کنیم.
وی افزود: خوشبختانه به مدد انقلاب اسلامی، محبت و اراده ملت سرافراز ایران و هوشیاری این ملت طی ۴۶ تا ۴۷ سال گذشته، بهویژه در بزنگاههای مختلف، ایران فقط شجاعت نداشته، بلکه در کنار شجاعت، بصیرت، وحدت و تولید قدرت را نیز حفظ کرده است. این واقعیتی است که هیچکس نمیتواند آن را نادیده بگیرد.
جلیلی ادامه داد: در این سالها ملت ایران بارها ایستادگی کرده و در مقابل فشارهای سخت مانند تحریمهای فلجکننده حداکثری غرب مقاومت نشان داده است. امروز دشمنان ما نیز بهخوبی میدانند که پیشرفتهای علمی و نظامی ایران، از جمله صادرات سلاحهای پیشرفته، میتواند توازن قدرت را نهتنها در منطقه بلکه حتی در اروپا تغییر دهد. این نشاندهنده این است که ایران صرفاً مقاومت نکرده بلکه پیشرفت چشمگیری داشته است.
وی گفت: بنابراین، مهم است که مختصات این نقطه تاریخی را دقیق بشناسیم و به جایگاه واقعی خود آگاه باشیم. ملت ما امروز توانایی دارد با بهترین شکل ممکن، نقش کنشگری فعال و اثرگذار را در صحنه بینالملل ایفا کند.
باید با ابتکار و برنامهریزی دقیق و متناسب در مذاکرات حاضر شویم
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: یکی از مصادیق این کنشگری، حضور پرقدرت در عرصه دیپلماسی با ابتکار عمل است. اینطور نیست که صرفاً منفعل در مذاکرات و سیاست خارجی ظاهر شویم، بلکه باید با ابتکار و برنامهریزی دقیق و متناسب با مختصات این نقطه تاریخی، وارد گفتوگوها و مذاکرات شویم و از ابزار دیپلماسی به بهترین شکل استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در واقع، اصل موضوع این است که دیپلماسی و مذاکره ابزارهای حیاتی برای پیشبرد منافع ملی هستند و باید با خرد، قدرت و ابتکار عمل برای تحقق اهداف کشور بهکار گرفته شوند.
ابتکار عمل در دیپلماسی چیست
جلیلی گفت: امروز میخواهم دقیقاً توضیح دهم ابتکار عمل در دیپلماسی چیست. در عملیات و جنگ ۱۲ روزه، دشمن فکر میکرد با هدف قرار دادن فرماندهان و دانشمندان، امنیت و پیشرفت کشور را زمینگیر میکند، اما چنین نشد. ما هم امنیت خود را حفظ کردیم و هم به فرموده رهبری، شتابانتر از قبل به سمت افقهای بلند حرکت میکنیم. این آهنگ حرکت کشور است.
وی افزود: حالا باید گفت دیپلماسی ما چیست؟ دقیقاً الان وقت حرکتهای نقطهزن در دیپلماسی و سیاست خارجی است. همانطور که در عملیات موشکی تاکید داشتیم که باید کار نقطهزن انجام شود و به هدف بخورد، امروز در دیپلماسی نیز باید چنین رویکردی داشته باشیم.
ابتکار عمل در دیپلماسی یعنی ورود فعال و هدفمند، نه تکرار رفتار
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: ابتکار عمل در دیپلماسی یعنی ورود فعال و هدفمند، نه تکرار رفتاری که نشان داده شده بینتیجه است. هیچ کس به کسانی که وسط مذاکره موشک شلیک کردند و میز مذاکره را منفجر کردند، اعتماد ندارد.
وی ادامه داد: طرفی که حمله به تاسیسات هستهای را محکوم نکرده و دروغین بودن نظم جهانی را نشان داده، نمیتواند جایگاه مشروعی داشته باشد. این طرف باید ابتدا خود را اثبات کند که میتواند با رفتار و نظم واقعی در این مناسبات حضور داشته باشد.
ملت ایران امروز تمدنی جدید را شکل داده است
جلیلی بیان کرد: ملت ایران امروز تمدنی جدید را شکل داده که نه تنها علم را از دیگران انحصار نمیکند، بلکه علم خود را تولید و با آن قدرت میآفریند. دیپلماسی باید نقطهزن و مبتکرانه باشد تا بتواند مواضع و منافع کشور را به بهترین شکل پیش ببرد.
وی افزود: در عرصه صحنه بینالمللی، ما باید نشان دهیم که بر اساس دانش و قدرت خود، امنیت و پیشرفت را حفظ کردهایم و به هیچ وجه از کسانی که نظم را نقض کردهاند، پذیرش یا اعتماد نمیکنیم. بنابراین دیپلماسی ایران امروز، باید بر پایه این موضع قوی و ابتکار عمل متمرکز باشد تا در مذاکرات و گفتوگوها به بهترین نتیجه برسد.
رژیم نامشروع صهیونی امروز به سمت فروپاشی و پایان نهایی حرکت میکند
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی گفت: واقعیت این است که این موضوع کاملاً امکانپذیر و مبتنی بر شواهد فراوان است و جای گمانهزنیهای مختلف نیست. ادعای ما صرفاً بر اساس اظهارات طرف آمریکایی نیست، بلکه روندی است که از ابتدای شکلگیری رژیم صهیونیستی تاکنون وجود داشته است.
وی ادامه داد: امروز چرا آنها اینقدر احساس خطر میکنند که نیمهشب با هواپیمای نظامی به خانه رئیس دانشگاه و اساتید ما حمله میکنند؟ علت این هراس و تهدید وجودی چیست؟ این تهدید وجودی صرفاً به خاطر تاسیسات فردو نیست، همانطور که آمریکا خود هزاران کلاهک هستهای دارد و مدعی است هنوز زمان رسیدن ایران به سلاح هستهای چند سال دیگر است، لذا بحث صرفاً بر سر تأسیسات هستهای نیست.
جلیلی بیان کرد: این تهدید وجودی از چیست؟ آنها روندی را میبینند که خودشان مولود آن هستند، یعنی همین رژیم نامشروع که امروز به سمت اضمحلال و فروپاشی و پایان نهایی حرکت میکند و دیگر نمیتواند پاسخگوی امنیت جهان باشد. این مسأله از ابتدا نیز واقعیت داشته و امروز کاملاً روشن شده است.
وی افزود: رفتارها و رویکردهای آنها به وضوح نشان میدهد که دیگر صرفاً تصمیمهای نتانیاهو نیست، بلکه تمدن غرب امروز به نقطهای رسیده که بسیاری از منویات خود را بیپروا و آشکار بیان میکند. مثلاً هابر ماست پس از طوفان الاقصی و جنایتها، بیانیهای کوتاه صادر کرد که در آن رسماً اعلام کرد این رفتارها از نظر آنها نژادپرستی نیست؛ این اظهار نظر از سوی بازماندگان مکتب فرانکفورت صورت گرفت.
نسبت رژیم صهیونیستی به آمریکا مانند نسبت یک پادگان به قرارگاه است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: میخواهم بگویم اینها با تمدنی روبهرو شدهاند که در مقابل فردگرایی افراطی، بر مناسبات اجتماعی، وحدت جامعه و تولید قدرت تأکید دارد؛ تمدنی که علم آن وارداتی نیست بلکه متکی به خود است و قدرت تولید میکند.
وی ادامه داد: امروز آنها دقیقا با چنین جامعه و تمدنی مواجه هستند. از سوی دیگر، آمریکاییها خود بارها به این نسبت اشاره کردهاند نسبت رژیم صهیونیستی به آمریکا مانند نسبت یک پادگان به قرارگاه است. کسی که این را نمیپذیرد، امروز باید بپذیرد که ترامپ از ابتدا این رژیم را حمایت کرد، همراه آنها جنگید و در عملیاتها دوشادوش آنها حضور داشت.
جلیلی تاکید کرد: یکی از مقالات اخیر یکی از خود صهیونیستها به این نکته اشاره کرده که برای نخستین بار آمریکا و رژیم صهیونیستی در یک عملیات نظامی مشترک شرکت کردند و این تیمی بسیار قوی و هماهنگ بوده است. بنابراین، این دقیقاً همان روندی است که آنها آغاز کردهاند و هنوز به آن ادامه میدهند.
وی افزود: بحث من این است که باید در تحلیل موضوعات به دقت و به شکل همهجانبه نگاه کنیم. امروز چرا آنها با ایران میجنگند؟ دلیلش این است که آنها یک تهدید وجودی حس میکنند. این تهدید نه از تأسیسات فردو است، بلکه از حرکت بزرگ یک ملت برای استقلال، آزادی و پیشرفت خودش ناشی میشود. این حرکت الهامبخش شده و امروز دنیا به صدق و درستی حرفهایی که ۴۶ سال پیش زده شده، گواهی میدهد. این حقیقت باید درک شود.
دشمن هیچگاه در دشمنی با ملت ایران ابایی نداشته است
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی عنوان کرد: از ابتدای انقلاب، دشمن هر فرصتی که یافته تلاش کرده به ملت ایران آسیب بزند؛ از طریق ترور هزاران فرد برجسته تا جنگ ۸ ساله و تحریمهای فشار حداکثری. دشمن هیچگاه در دشمنی با ملت ایران ابایی نداشته و هیچ فرقی نمیکند که چه جناح سیاسی در ایران حاکم باشد. آنها میبینند ملتی ایستاده، با وحدت، با نگاهی بلند، قدرت تولید کرده و با ایمان بزرگ و اتکا به دانشمندان خود، پیشرفت کرده است.
وی ادامه داد: همین دانشمندان که قدرت را تولید کردهاند محصول ایمان و باور و شجاعت ملت ایران هستند. حتی نویسندگان غربی به این نکته اذعان دارند که ایرانیها با نترسیدن خود، آمریکا را به شکست کشاندهاند. این ملت قدرتی دارد که هر روز غربیها تلاش میکنند در فرصتی مناسب نفوذ کنند، اما محاسبات آنها توسط ملت ایران به هم خورده است.
تهدید وجودی دشمن فراتر از تأسیسات فردو است
جلیلی گفت: چه چیزی مانع جنگ میشود؟ آمادگی برای جنگ، قدرت دفاع از کشور و وحدت ملت، که به ملت عظمت و قدرت میدهد. دشمن سالها نتوانسته بر این حقیقت غلبه کند؛ چرا که ایران در برابرش ایستاده است.
وی افزود: بنابراین، تهدید وجودی دشمن فراتر از تأسیسات فردو است، آنها نگران از ملتی هستند که روی پای خود ایستاده، امنیت دارد، مقاومت میکند و پیشرفت میکند. این ملت الهامبخش شده و نقشآفرینی فعال و کنشگری دارد.
امروز در نقطه بزنگاهی قرار داریم که نظم قدیم در حال فروپاشی و افول است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: امروز در نقطه بزنگاهی قرار داریم که نظم قدیم در حال فروپاشی و افول است و ایران به عنوان نقشی برجسته و کنشگر فعال شناخته میشود. ایران در صحنه جهانی نقشآفرینی میکند و مناسبات جدید را شکل میدهد.
وی ادامه داد: همانطور که اشاره شد، ملت ایران متحد، قدرتمند، دانشمند و شجاع است و این باعث شده نقشههای دشمن به هم بریزد و ملت از هر نظر آماده و مقاوم باشد.
رسالت دیپلماتهای ما کاهش سرمایههای کشور نیست
جلیلی بیان کرد: هر عزیزی که امروز در عرصه خط مقدم سیاست خارجی قرار میگیرد، باید بداند رسالت او کاهش سرمایههای کشور نیست، بلکه حفظ، ارتقاء و تقویت آنهاست. وقتی مسئولیت را تحویل میگیرید، باید کاملاً مطلع باشید که اگر قرار است از حقوق هستهای کشور دفاع کنید، موقع شروع کار وضعیت چگونه بود و هنگام تحویل دادن چگونه شده است.
وی افزود: مثلاً زمانی گفته میشد باید حتی یک سانتریفیوژ هم نداشته باشید، اما امروز به ۱۹ هزار سانتریفیوژ رسیدهایم؛ زمانی اجازه استفاده از سه درصد را نداشتیم و حالا درباره بیست درصد صحبت میشود. اینها همگی بخشی از ارتقای قدرت کشور است و نباید دشمن به دنبال کاهش آنها باشد و سپس سراغ موضوعات دیگر برود.
رویکرد سیاست خارجی باید مبتنی بر ابتکار عمل باشد
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: برای تحقق این اهداف، رویکرد سیاست خارجی باید مبتنی بر ابتکار عمل باشد. لازم است سرمایههای ملت، قدرت کشور و پشتوانه واقعی آنها را به خوبی بشناسیم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه، زمانی ما برای تأمین داروی یک میلیون بیمار در کشور نیازمند سوخت ۲۰ درصد بودیم. باوجود اینکه عضو آژانس و معاهده NPT بودیم، مسئولان مربوطه به سرعت درخواست ما را رد میکردند. حتی وقتی دلایل پزشکی و انسانی ارائه میدادیم، باز قبول نمیکردند و میگفتند باید امتیازات داده شود.
دانشمندان ایرانی با تمام توان پای کار آمدند و تولید قدرت کردند
جلیلی گفت: اما قدرت واقعی کشور در این بود که ملت ما توانست بگوید اگر ندهید، خودمان میسازیم و این وعده را عملی کرد. همین شهدای هستهای عزیز؛ مانند شهید عباسی، شهید شهریاری و دیگران، با تمام توان پای کار آمدند و این تولید قدرت را رقم زدند.
وی افزود: شجاعت و بیهراسی این عزیزان، حتی در مواقعی که مورد ترور قرار گرفتند، مثالزدنی است. مثلاً شهید عباسی بارها هدف ترور قرار گرفت، اما با ایمان و اراده قوی به مسیر خود ادامه داد و در نهایت به موفقیت عظیمی دست یافت. ما چند هفته پیش در مصاحبهای تجربه ایشان را شنیدیم که میگفتند «ما نمیترسیم».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خاطرنشان کرد: این تولید قدرت است که ملت ما را به آن جایگاه سرافرازی رسانده که رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تأکید کردهاند.
سعید جلیلی: نظم قدیم جهان در حال فروپاشی و افول است/ ایران در حال ساختن نظم جدیدی است/ ملت ایران امروز تمدنی جدید را شکل داده است/ رژیم نامشروع صهیونی امروز به سمت فروپاشی و پایان نهایی حرکت میکند
نظر شما