چه لزومی دارد که در داخل عدهای دائم بر طبل جنگ بکوبند؟/ دستگاه امنیتی در کنار دستگاه دیپلماسی جلوی تندرویها را بگیرد/ قبل از اینکه وارد مذاکره شویم، باید تفاهماتی را در پشت صحنه داشته باشیم
اسماعیل گرامیمقدم درباره لزوم حمایت از دستگاه دیپلماسی در شرایط کنونی گفت: تصمیمگیری درباره سیاست خارجی دست وزارت خارجه هم نیست. این موضوع در سطح بالاتری از مقامات کشور و رأس نظام تصمیمگیری میشود. شورای عالی امنیت ملی از همه ابعاد موضوع را بررسی کرده و تمام سناریوها را مورد ارزیابی قرار میدهد و نهایتاً با هزینه و فایده کردن تصمیمات و سیاستها، یک تصمیم واحد را اتخاذ میکند. بنابراین، هر کسی که وقتی ما در حال جنگ هستیم یا تهدید داریم یا تحریم هستیم، بر طبل اتفاقات بد مانند جنگ بکوبد، به نظر من به ضرر منافع ملی عمل کرده و باید با آنها برخورد شود.
اکنون باید دستگاه دیپلماسی ما به دنبال فرونشاندن و کاهش تنشها باشد
وی ادامه داد: واقعاً نمیدانم چرا یک زندانی سیاسی که نظری برخلاف نظزات برخی سیاسیون دارد زندانی میشود، یا فردی که یکی از قوا یا سیاستهایش را نقد میکند، به زندان میرود. اما در اینجا که منافع ملی ما مهم است و ممکن است کشور را با اظهارنظرات برخی به سمت جنگ ویرانکننده هل بدهیم، در اینجا دستگاههای امنیتی و قضایی سکوت میکنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: واقعیت این است که ما در شرایطی هستیم که بعد از جنگ ۱۲ روزه، که جنگی تحمیلی و نابرابری بود و ملت ایران و قوای نظامی ایران در برابر رژیم صهیونیستی ایستادگی کردند، اکنون باید دستگاه دیپلماسی ما به دنبال فرونشاندن و کاهش تنشها باشد و به دنبال این باشد که در جهان امروز با این معادلات پیچیده، کمهزینهترین راه را بپذیرد.
دستگاه دیپلماسی ما با کمک دستگاههای امنیتی جلوی تندرویها را بگیرند
گرامی مقدم با اشاره به احتمال فعال شدن مکانیزم ماشه گفت: در حال حاضر، ما در شرایطی هستیم که در یک ماه آینده بر اساس برجام ممکن است مکانیزم ماشه اجرایی شود و تحریمها دوباره برگردند و ما را ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل ببرند در این صورت مدعی میشوند که ما مخل امنیت جهان هستیم؛ بنابراین شایسته است که دستگاه دیپلماسی ما با کمک دستگاههای امنیتی جلوی تندرویها را بگیرند، دستگاه دیپلماسی فعالانه تلاش کند تا ضمن حفظ منافع ملی و عدم وادادگی در مقابل مطالبات بیحد و حصر قدرتها، راه میانهای را انتخاب کند و فضای عمومی جهان را به نحوی رقم بزند که آنها نتوانند امکان تحمیل یک جنگ دیگر یا تحریمهای دیگر را داشته باشند.
وی ادامه داد: این کار دیپلماسی است یعنی همین که اخیراً نتانیاهو با ترامپ دیدار کرد. خوب است که آقای عراقچی و کل دستگاه دیپلماسی ما هم مذاکراتی داشته باشند و گفتوگوهایی را در پشت صحنه انجام دهند. جنگ ۱۲ روزه نشان داد که اگر مطالبات از یک حدی بالاتر برود، ما نمیپذیریم و برای نپذیرفتن این زورگویی و برای استقلال کشورمان حاضریم هزینه بدهیم و با امکانات دفاعی که داریم، مقابل آنها ایستادگی کنیم. بنابراین، ایران اکنون دست بالا را به لحاظ مقاومت دارد. با توجه به درسی که به اسرائیلیها دادیم، نشان دادیم که اگر حمله شود، ایران میتواند مجدداً ایستادگی کند.
قبل از اینکه وارد مذاکره شویم، باید تفاهماتی را در پشت صحنه داشته باشیم
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: باید قبل از اینکه وارد مذاکره شویم، تفاهماتی را در پشت صحنه داشته باشیم و حداقلهایی را در نظر بگیریم که کشور ما مورد تهاجم مجدد قرار نگیرد یا مورد تحریم قرار نگیرد و نهایتاً با گفتوگو و مذاکره مسئله را حل و فصل کنیم. اگر نشود، تجربه چند روزه اخیر نشان میدهد که ما اهل عقبنشینی نیستیم بنابراین چه لزومی دارد که در داخل عدهای دائم بر طبل جنگ و خط جنگ بکوبند؟ نیاز نیست. ما به دنیا ثابت کردیم اگر بخواهند زورگویی کنند و جنگی را تحمیل کنند، ما پیروز جنگ خواهیم بود. به برکت ایستادگی ملت بزرگ ایران و هوشیاری مردم و رهبری هوشمندانه و توان نظامی قدرتمندانه، میتوانیم پاسخ دشمنان را بدهیم. بنابراین، نیازی نیست که خودمان تشویق و تبلیغ به جنگ کنیم اینها مورد سوءاستفاده دشمنان و سازمانهای بینالمللی قرار میگیرد و میتواند کار را برای ما سخت کند.
چه لزومی دارد که در داخل عدهای دائم بر طبل جنگ بکوبند؟/ دستگاه امنیتی در کنار دستگاه دیپلماسی جلوی تندرویها را بگیرد/ قبل از اینکه وارد مذاکره شویم، باید تفاهماتی را در پشت صحنه داشته باشیم
نظر شما