![](https://newssaz.com/media/images/14//2025-02/561250/171608978.jpg)
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی «کریم خان» دادستان دیون کیفری بین المللی مستقر در لاهه هلند را به دلیل تصمیم وی مبنی بر متهم کردن بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل به جنایات جنگی تحریم کرد.
در فهرست به روز شده افراد تحت تحریم دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) نام کریم خان (کریم اسد احمد) که ملیت آن انگلیس اعلام شده، جز فهرست تحریم های آمریکا بیان شده است.
دیوان کیفری بینالمللی در ماه نوامبر ۲۰۲۴ حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل و «یوآو گالانت»، وزیر دفاع سابق این رژیم را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه صادر کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا ۱۸ بهمن ماه برابر با ۶ فوریه ۲۰۲۵ فرمان اجرایی اعمال تحریم ها علیه دیوان کیفری بین المللی در لاهه هلند را در حمایت از اسرائیل و همزمان با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم در واشنگتن دی سی صادر کرد.
ترامپ در بیانیه ای که کاخ سفید آن را منتشر کرد، گفت: من، دونالد ج. ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، اعلام میکنم که دیوان کیفری بینالمللی (ICC) که بر اساس اساسنامه رم تأسیس شده است، اقداماتی غیرقانونی و بیاساس علیه آمریکا و متحد نزدیک ما، اسرائیل، انجام داده است.
رئیس جمهوری آمریکا افزود: دیوان کیفری بینالمللی بدون مبنای قانونی، صلاحیت قضایی خود را در مورد کارکنال ایالات متحده و برخی از متحدانش از جمله اسرائیل و تحقیقات مقدماتی را آغاز کرده است و با صدور احکام بازداشت بیاساس علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق، از قدرت خود بیشتر سوء استفاده کرده است.
ترامپ اضافه کرد: دیوان کیفری بینالمللی هیچ صلاحیتی بر ایالات متحده یا اسرائیل ندارد، زیرا هیچیک، عضو اساسنامه رم یا عضو دیوان کیفری بینالمللی نیستند و هرگز صلاحیت دادگاه کیفری بین المللی را به رسمیت نشناخته اند، و هر دو دارای دموکراسی های پویا با ارتش هایی هستند که به شدت به قوانین جنگ پایبند هستند.
رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد: ایالات متحده تحریمهای ملموس و قابل توجهی علیه افرادی که مسئول نقضهای دیوان کیفری بینالمللی هستند، اعمال خواهد کرد که برخی از آنها ممکن است شامل مسدود کردن داراییها و اموال، همچنین تعلیق ورود مقامات، کارکنان و نمایندگان دیوان کیفری بینالمللی به ایالات متحده و اعضای خانواده نزدیک آنان باشد، زیرا ورود این افراد به کشور ما به منافع ایالات متحده آسیب میزند.
دیوان کیفری بینالمللی پیشتر نیز در سال ۲۰۲۰ و هم زمان با دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، با تحریمهای ایالات متحده برخورد کرد. این تحریم ها شامل ممنوعیت سفر و مسدود کردن داراییهای دادستان سابق «فاتو بنسودا» و یکی از مقامات ارشد وی بود.
۷۹ کشور جهان از جمله کانادا، آلمان، فرانسه، آفریقای جنوبی و مکزیک، اقدام رئیس جمهوری آمریکا در تحریم دیوان بینالمللی کیفری را رد و اعلام کردند که این کار حاکمیت قانون بین المللی را تضعیف میکند.
این کشورها در بیانیه مشترکی اعلام کردند که اقدام ترامپ در اعمال تحریم دیوان بین المللی کیفری، حاکمیت قانون بین المللی را از بین میبرد و چنین اقداماتی خطر مصونیت از مجازات برای جرمهای سنگین را افزایش میدهد.
۷۹ کشور جهان در این بیانیه همچنین تاکید کردند که تحریمهای واشنگتن علیه دیوان بین المللی کیفری میتواند محرمانه بودن اطلاعات مربوط به قربانیان، شاهدان و مقامات دادگاه را که از اتباع این کشورها (۷۹ کشور) هستند؛ به مخاطره اندازد.
آمریکا دادستان دیوان کیفری بینالمللی را تحریم کرد
نظر شما