تحول در سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های اتمی با توسعه واحدهای کوچک‌مقیاس

تحول در سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های اتمی با توسعه واحدهای کوچک‌مقیاسکارشناس حوزه انرژی گفت: یکی از ویژگی‌های مثبت واحدهای تولید برق اتمی کوچک‌مقیاس، امکان تولید یکپارچه آن در خط‌های تولید با مقیاس بالاست که می‌تواند زمان ساخت را به شدت کاهش دهد.

جواد دارابی، کارشناس حوزه انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبر ساز، با اشاره به بیانات رهبر در مورد حرکت به سوی ساخت رآکتورهای کوچک مقیاس اظهار داشت: رآکتورهای کوچک‌ مقیاس یا توان پایین که در نیروگاه‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند، نسل جدیدی از واحدهای تولید برق اتمی هستند که در کشورهای توسعه‌یافته مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به تعریف این رآکتورها توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: به‌طور کلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به رآکتورهایی مقیاس کوچک اطلاق می‌کند که توان تولید برق آن کمتر از 300 مگاوات باشد.

وی با اشاره به انواع مختلف نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک مقیاس، گفت: انواع مختلف این واحدهای نیروگاهی شامل رآکتورهای آب سبک، رآکتورهای آب سنگین، رآکتورهای سریع نوترونی و رآکتورهای نمک گداخته در کنار رآکتورهای دما بالا، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دارابی افزود: ویژگی‌های منحصر به فرد این واحدهای نیروگاهی شامل کارایی بالا، انعطاف‌پذیری و اقتصادی بودن نسبت به رآکتورهای بزرگ، مورد توجه قرار گرفته است.

این کارشناس حوزه انرژی اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های مثبت واحدهای کوچک تولید برق، امکان تولید یکپارچه آن در خط‌های تولید با مقیاس بالاست که می‌تواند زمان ساخت را به شدت کاهش دهد.

*کاهش زمان ساخت با توسعه نیروگاه‌های اتمی کوچک مقیاس

وی با اشاره به اقتصادی بودن ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای مقیاس کوچک تأکید کرد: زمانی که شما خط تولید را راه‌اندازی می‌کنیم، می‌توانید دو نیروگاه کوچک مقیاس را احداث و با درآمد این دو واحد نیروگاهی، سایر نیروگاه‌های دیگر را به مدار بیاورید که این مسئله انقلابی در سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های هسته‌ای است.

دارابی بیان کرد: اقتصاد ایجادشده برای برق در کشور ما و در نظر گرفتن یارانه سنگین به مصرف‌کنندگان سبب شده تا سرمایه‌گذاری واحدهای نیروگاهی تحت تأثیر قرار گیرد که بیشترین اثر منفی آن بر توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای است.

این کارشناس حوزه انرژی با اشاره به بیانات رهبری در مورد تکرار هدف‌گذاری توسعه 20 هزار مگاواتی نیروگاه‌های هسته‌ای گفت: مهمترین دلیل زمین ماندن این هدف‌گذاری، اقتصاد برق است و باید با حل این بخش به سوی توسعه این واحدهای نیروگاهی و متنوع‌سازی سبد سوخت نیروگاه‌های کشور اقدام کرد.

دارابی اظهار داشت: در حال حاضر جراحی‌های دقیقی در حوزه اقتصاد برق در حال انجام است که از جمله آن می‌توان به توسعه تابلوی برق سبز و تابلوی پاسخگویی بار اشاره کرد که تداوم این دست‌فرمان می‌تواند به بهبود سرمایه‌گذاری در صنعت برق ختم شود.

به گزارش فارس، رهبر انقلاب اخیرا در دیدار دانشمندان، متخصصان، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای کشور؛ تاکید کرد، روی نیروگاه‌های توان پایین، کم‌ظرفیت کار بشود.

پایان پیام/

بیشتر بخوانید