به گزارش خبر ساز از گرگان، یک جامعه پویا به منابع انسانی پویا نیازمند بوده و جمعیت اصلیترین سرمایه در کشور محسوب میشود.
با توجه به منابع زیرزمینی و توانمندیهای صنعتی و اقتصادی میزان آن باید با حجم جغرافیایی کشور تطابق عینی داشته باشد.
ایران مرکز ثقل تشیع و سنگر واقعی مهدویت و اسلام علوی در کره زمین بوده اما متاسفانه نهادهای متولی سیاست متمرکز و مدون در زمینه سیاست افزایش جمعیت را در سالهای گذشته جدی نگرفتند.
فرزندآوری و افزایش جمعیت یکی از تاکیدات جدی رهبر معظم انقلاب بوده که باید دولت به ان توجه کرده و زیرساختهای لازم را فراهم کند.
خبرنگار خبر ساز با زوج جوانی که به تازگی صاحب چهار قلو شدند گفتوگویی انجام داده که با هم میخوانیم.
فارس: چندمین فرزند است که به دنیا آمدند؟
مادر فرزند: یک پسر هشت ساله دارم و در این بارداری خداوند به من چهار فرزند عطا کرده است. ساکن روستای «رحمتآباد» از توابع شهر «فاضلآباد» هستم و در بیمارستان صیاد شیرازی گرگان زایمان کردم.
فارس: به نظر شما چرا زوجهای جوان رغبت به فرزندآوری ندارند؟
مادر فرزند: بسیاری از خانوادهها به خاطر افزایش هزینههای فرزندآوری و فرزند پروری دچار ترس و واهمه هستند و به قول معروف رغبتی به این کار ندارند.
خاطرم هست در کتاب تعلیمات اجتماعی دوره ابتدایی مهمترین نیازهای اولیه یک انسان را خوراک، پوشاک و مسکن برشمرده بود.در حال حاضر اگر از مسکن که مشکل بسیاری از هموطنان است فاکتور بگیریم مشکل خوراک و پوشاک کمتر از مسکن نیست.
رهبر معظم انقلاب تاکید فراوانی بر افزایش جمعیت و فرزندآوری توسط زوجهای جوان دارند اما به نظر من باید زیرساختهای اولیه فراهم شود.
فارس: به نظر شما چه شرایط و زیرساختهایی در این راستا نیاز است؟
مادر فرزند: در زمینه بهداشت و درمان نهادهای مرتبط تا رسیدن فرزند به چهار سالگی حمایتهای لازم را داشته باشند.
همچنین با توجه به بالا بودن هزینههای زندگی و شاغل بودن والدین نیاز است که کمکهای جانبی مانند مرخصی با حقوق به مادران، بیمه، کمکهایمالی، حمایت های مختلف مادران در زمان بارداری و غیره انجام شود.
در مجموع زیرساختهای لازم فراهم شود تا جوانان آن را در جامعه لمس کرده و انگیزه لازم برای فرزندآوری داشته باشند. فرزندآوری و مزیتهای آن فقط در حد سخنرانی و برگزاری همایش نباشد.
فارس: داشتن چند فرزند در خانواده چه مزایایی دارد؟
مادر فرزند: وقتی یک خانواده چند فرزند دارند وقت کمتری را با بچهها میگذرانند و فرزندان با یکدیگر بازی میکنند در صورتی که تک فرزندان از والدین خود هرچند شاغل باشند انتظار دارند با آنها بازی کنند.
در خانواده چند فرزند، فرزندان تفاوتهای میان خود و خواهر و برادران خود را دیده و این امر سبب میشود تا علاقمندی خود را شناخته و توانمندی خود را بهتر شکل دهد.
در هر صورت زوجهای جوان و والدینی که مانند ما در یک زایمان چند قلو به دنیا میآورند با توجه به هزینههای سرسامآور زندگی انتظار حمایتهای ویژه از مسئولان و دولت محترم دارند.
انتهای پیام/۲۳۰۷/م