7/2/2025 9:15:30 AM

2 تبعه چینی به اتهام تلاش برای جذب جاسوس در ارتش آمریکا تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند

به گزارش الجزیره، طبق بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه منتشر شد، یوانسه چن، ۳۸ ساله، و لیرن معروف به رایان لای، ۳۹ ساله، متهم هستند که به نمایندگی از نهاد اطلاعات خارجی چین، وزارت امنیت کشور (MSS)، فعالیت می‌کرده‌اند.

این دو نفر به انجام مجموعه‌ای از «ماموریت‌های اطلاعاتی مخفیانه» متهم شده‌اند که شامل تسهیل پرداخت‌ها در ازای دریافت اطلاعات مربوط به امنیت ملی، جمع‌آوری اطلاعات درباره پایگاه‌های نیروی دریایی آمریکا، و تلاش برای جذب نیرو برای پکن بوده است.

دادستان کل آمریکا، پم بوندی، گفت: این پرونده، تلاش مداوم و تهاجمی دولت چین برای نفوذ در ارتش ما و تضعیف امنیت ملی کشور از درون را برجسته می‌کند.

طبق اظهارات مندرج در یک شهادت‌نامه ارائه‌شده توسط اف‌بی‌آی، لای بخشی از شبکه‌ای وابسته به وزارت امنیت کشور بوده که می‌توانسته راحت‌تر بین چین و ایالات متحده سفر کند تا عملیات‌های مخفی را تسهیل نماید.

از حدود سال ۲۰۲۱، او شروع به تبدیل چن، که یک مقیم دائم قانونی آمریکا است، به یکی از مهره‌های خود کرد.

بر اساس این شهادت‌نامه، پس از آن‌که لای متوجه شد چن با افرادی در ارتش ایالات متحده آشناست، او را تشویق کرد که برای گفت‌وگوی حضوری درباره این ارتباطات به خارج از کشور سفر کند و حتی پیشنهاد داد هزینه بلیت‌ها را نیز پرداخت کند.

بر اساس گزارش‌ها، این دو نفر با عوامل وزارت امنیت کشور ملاقات کرده‌اند، و در سال ۲۰۲۲، یک کوله‌پشتی حاوی ۱۰٬۰۰۰ دلار پول نقد را در یک کمد در کالیفرنیا قرار دادند تا به دیگر افراد برای جمع‌آوری اطلاعات پرداخت شود.

در سال‌های بعد، طبق شهادت‌نامه، چن اطلاعاتی درباره نیروی دریایی آمریکا جمع‌آوری کرده و برای لای فرستاده است، و در عین حال مستقیماً با وزارت امنیت کشور درباره تلاش‌های جذب نیرو گفتگو کرده است.

برخی از این اطلاعات شامل جزئیات شخصی کارکنان نیروی دریایی بوده است. در یک مورد، چن به سن‌دیگو، کالیفرنیا، سفر کرده تا با یکی از استخدام‌شدگان نیروی دریایی دیدار کرده و از ناو هواپیمابر «یواس‌اس آبراهام لینکلن» بازدید کند.

تصاویری که در شهادت‌نامه آمده، نشان می‌دهد که او یک کارت مهمان دارد و همچنین تصویری از چن در کنار آن کارمند و فرزندش روی عرشه ناو دیده می‌شود.

اف‌بی‌آی می‌گوید اینگونه تعاملات بخشی از کارزار چین برای گسترش نفوذ نظامی خود است.

در این شهادت‌نامه آمده است: دولت جمهوری خلق چین به‌عنوان بخشی از تلاش خود برای نوسازی نیروی دریایی و ایجاد سلطه در دریای جنوبی چین، به دنبال توانمندی‌های دریایی در آب‌های آزاد است.

«توانمندی‌های دریایی آب‌های آزاد» عموماً به عملیات‌های دریایی در فواصل دور اشاره دارد—در مقابل عملیات‌هایی که در نزدیکی سواحل داخلی انجام می‌شود.

در ادامه شهادت‌نامه آمده است: به همین ترتیب، دولت چین، وزارت امنیت کشور را مأمور می‌کند تا به‌صورت مخفیانه نیروی دریایی ایالات متحده را هدف قرار دهد و اطلاعات جمع‌آوری کند.

هر دو فرد متهم به نقض «قانون ثبت عوامل خارجی» (FARA) شده‌اند، قانونی که ملزم می‌دارد هر فردی که به نمایندگی از کشور خارجی فعالیت می‌کند باید اطلاعات خود را نزد دولت آمریکا ثبت کند.

در سال‌های اخیر، دولت آمریکا استفاده از این قانون را برای مقابله با فعالیت‌های ادعایی جاسوسی چین افزایش داده است.

پکن معمولاً این اتهامات را رد می‌کند و ایالات متحده را به اتخاذ روش‌های تبعیض‌آمیز متهم می‌سازد.

کریگ اچ. میساکیان، دادستان ایالات متحده، در بیانیه وزارت دادگستری گفت: این اتهامات گستره تلاش‌های دشمنان خارجی ما برای هدف قرار دادن ایالات متحده را نشان می‌دهد.

او افزود: ما به انجام تحقیقات و پیگردهای ضدجاسوسی، صرف‌نظر از پیچیدگی و حساسیت آن‌ها، ادامه خواهیم داد تا تلاش‌ها برای تضعیف امنیت ملی‌مان را خنثی کنیم.


2 تبعه چینی به اتهام تلاش برای جذب جاسوس در ارتش آمریکا تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی