روزنامه گاردین انگلیس در تحلیلی با اشاره به اینکه اخیرا صهیونیستها اقدام به یک «حمله بیسابقه» به نوار غزه کردهاند و خواستار تخلیه منطقه خان یونس شدهاند و کاخ سفید به حمایتهای علنی خود از این رژیم ادامه میدهد، نوشت: هر چند کشورهایی نظیر کانادا و چند کشور اروپایی، اسرائیل را تهدید به «اقدامات ملموس» در صورت عقبنشینی نکردن از این حمله کردهاند اما واشنگتن عمدتا به این طرح واکنشی نشان نداده است.
گاردین گزارش داد: «با وجود گزارشها درباره فشارهای فزاینده دولت ترامپ برای افزایش پیدا کردن ورود کمکها به داخل غزه، جایی که سایه قحطی گسترده بر آن افکنده شده، کاخ سفید به پشتیبانی علنی از اسرائیل ادامه میدهد.»
«جیمز هیویت»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در یک ایمیل به گاردین ادعا کرد: «حماس پیشنهادهای مکرر برای آتشبس را رد کرده است و بنا بر این تنها مسئول این جنگ است» به نوشته روزنامه انگلیسی این به منزله این است که دولت دوم «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده این موضع سیاسی را با وجود اسناد و مدارک فزاینده درباره وقوع یک فاجعه انسانی در غزه از دولت قبلی متعلق به «جو بایدن» به ارث برده است.
ارتش اسرائیل روز دوشنبه به ساکنان شهر خان یونس در جنوب نوار غزه دستور داد «به دلیل تدارک برای از بین بردن قابلیتهای سازمانهای تروریستی فورا آنجا را ترک کنند»؛ هشداری که سیگنال تشدید بمبارانها علیه نوار غزه را میفرستد در حالی که طبق آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت غزه، رژیم صهیونیستی تا کنون بیش از ۵۳ هزار فلسطینی را در ضمن این جنگ به شهادت رسانده است.
گاردین در ادامه این گزارش تصریح کرد: «به رغم قول اسرائیل برای آنکه غزه را "با خاک یکسان کند" اما اپوزیسیون کنگره و کلیت دموکراتهای جریان اصلی آمریکا عمدتا سکوت اختیار کردهاند. سازمان بهداشت جهانی هشدار داده این منطقه تحت محاصره با چشم انداز "یکی از بدترین بحرانهای گرسنگی در جهان روبرو است" اما با این وجود بیش از ۳۶ نفر از اعضای هر ۲ حزب اصلی در کنگره ایالات متحده اخیرا در یک ویدیوی کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، آیپک، که به خاطر هفتاد و هفتمین سالگرد تاسیس اسرائیل منتشر شد ظاهر شدند. اندرو کومو، نامزد تصدی شهرداری شهر نیویورک نیز روز یکشنبه با شرکت در رژه سالانه روز اسرائیل در این شهر، پرچم اسرائیل را به دست گرفت.»
گاردین اشاره کرد که به رغم این «سر تعظیم فرود آوردن سیاستمداران آمریکایی در برابر اسرائیل اما یک نظرسنجی ماه مارس شرکت گالوپ نشان دادن پشتیبانی آمریکاییها از اسرائیل به پایینترین میزان خود در ۲۵ سال اخیر رسیده که معادل ۴۶ درصد بوده است؛ در این میان طبق این نظرسنجی افزایش همدردی آمریکاییها با فلسطینیها نیز با ثبت یک افزایش رکورد شکن به ۳۳ درصد رسیده است. در بین دموکراتها به ازای هر سه نفری که با فلسطینیها اظهار همدردی کردند تنها یک نفر با اسرائیلیها اظهار همبستگی کرد.»
«برنی سندرز»، سناتور مستقل آمریکایی اخیرا در برنامه Late Show تاکید کرد اینکه واشنگتن نمیخواهد همچنان به اسرائیل اعتراض کند ناشی از تاثیر قدرت مالی گروههای لابیگر حامی اسرائیل است. سندرز تصریح کرد: «اگر شما به آن مساله اعتراض کنید کمیتههای اقدام سیاسی بزرگی مثل آیپک شما را تعقیب خواهند کرد و یک مثال آن کارزار ۱۴.۵ میلیون دلاری آیپک با هدف برکنار کردن جمال بومن، نماینده دموکرات است؛ بعد از آنکه او اسرائیل را به نسلکشی متهم کرد.»
غزهاز سوی دیگر گروه کوچکی از قانونگذاران ترقی خواه کنگره ایالات متحده با وجود آنکه توسط سیاستمداران جریان اصلی در واشنگتن در حاشیه قرار گرفتهاند همچنان اعتراضات خود را علیه اسرائیل بیان میکنند.
«دلیا رامیرز»، نماینده ایالت ایلینوی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را به عنوان «زوج افراطگر، کشنده و غیرپاسخگو» محکوم کرد. او به روزنامه گاردین گفت: «آمریکاییها گفتهاند که نمیخواهند در کارزارهای وحشیانه آنها همدست باشند. زمانش رسیده که ما به عنوان نمایندگان کنگره قدرتمان را به خدمت گرفته و دست به اقدام بزنیم. دیگر حتی صرف شدن یک سنت، افتادن یک بمب دیگر و مطرح کردن یک بهانه دیگر در این زمینه تحمل نخواهد شد.»
«ایلهان عمر»، نماینده ترقیخواه دیگر کنگره نیز با محکوم کردن مواضع رژیم صهیونیستی در قبال جنگ غزه آن را «یک لکه ننگ اخلاقی خلاف وجدان دیگر» خواند.
عمر اظهار کرد: «با وجود قیل و قالهای مربوط به سفر دونالد ترامپ در هفته گذشته به خاورمیانه، آنها به آتشبس نزدیکتر نشدهاند. این عمیقا شرم آور است که غیرنظامیان بیگناه همچنان تاوان میدهند.»
در ادامه گزارش گاردین ذکر شد «پیتر ولچ»، سناتور ایالت ورمونت نیز اخیرا اقدامی جمعی به همراه ۲۹ نفر دیگر از همکارانش در سنا را با هدف ارائه قطعنامهای با موضوع درخواست از دولت ترامپ برای پایان دادن به انسداد ارائه کمکهای بشردوستانه به نوار غزه رهبری کرد. او گفت: «بیش از دو ماه است که اسرائیل با استفاده از قدرت خود جلوی رساندن غذا، دارو، درمانهای نجاتبخش بیماران سرطانی، تجهیزات دیالیز، شیر خشک و موارد دیگر به خانوادههای گرسنه و رنجدیده در سراسر غزه را گرفته است.»
این دست قطعنامهها البته حرکات نمادینی هستند که عمدتا با هدف اعلام عمومی مخالفتها و نظرات در نظر گرفته میشوند و قدرت قانونی ندارند.
به نوشته گاردین، هر چند که قانونگذاران نگرانیهای خود را ابراز میکنند، تأثیر مواضع آنها بر سیاست واشنگتن همچنان محدود بوده «که این نشاندهنده گسست فزاینده بین سیاستگذاران واشنگتن و آرای عمومی این کشور است.»
همچنین این نشریه تصریح کرد، اینکه تظاهرات حامیان فلسطین در ایالات متحده تا حد زیادی به دلیل سرکوبگری تهاجمی دولت ترامپ علیه این تظاهرات و دانشگاههای میزبان آنها فروکش کرده، احتمالا باعث شده که این دولت احساس کند فشارها بر آن برای مخالفت با اسرائیل کم شده است.
با این حال یک منبع مطلع به مذاکرات بین آمریکا و رژیم صهیونیستی به واشنگتن پست گفت آمریکاییها در هفتههای گذشته موضع سرسختانهتری در قبال اسرائیل اتخاذ کردهاند و در عین حال روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز گزارش داد آمریکا در حال وارد کردن فشارهای فزایندهای به اسرائیل است برای آنکه وادار به موافقت با یک چارچوب برای آتش بس موقت با حماس شود.
غزهمنبع مورد استناد واشنگتن پست ادعا کرد: «افراد دولت ترامپ به اسرائیل این پیام را دادهاند که ما شما را در صورتی که به این جنگ پایان ندهید رها خواهیم کرد.»
ترامپ و جی.دی ونس، معاونش در ریاست جمهوری، در جریان سفرهای هفته گذشته به کشورهای حوزه خلیج فارس از رفتن به سرزمینهای اشغالی امتناع کردند که بسیاری از ناظران این تصمیم را نشاندهنده بیاعتنایی آنها به بنیامین نتانیاهو دانستند.
نتانیاهو خبر داده که سطحی «حداقلی» از کمکهای بشردوستانه وارد نوار غزه شده در حالی که به عقیده سازمان ملل این میزان که معادل تنها ۹ کامیون حامل کمک بوده، جز قطرهای از دریای نیازهای انسانی را برآورده نمیکند.
تحلیلگر گاردین نتیجه گرفت: «در روزهای آینده مشخص خواهد شد که آیا درخواستهای برخی چهرههای سیاسی در آمریکا برای آنکه سیاست واشنگتن تغییر پیدا کند و این جنگ فاجعهبار خاتمه یابد، تاثیری خواهند گذاشت یا خیر.»
گاردین: کاخ سفید با وجود همه ادعاها همچنان از اسرائیل حمایت میکند
نظر شما