
دکتر "مسعود شریفی" افزود: از سه مورد شناسایی شده، ۲ کودک، واکسن سرخک دریافت نکرده بودند و مدت زیادی به خاطر ابتلا به این بیماری در بیمارستان بستری بودند که یکی از آنها به علت وخامت حال، در آی سی یو کودکان بستری شد.
وی با بیان اینکه یکی از مبتلایان هم بزرگسال است اظهار کرد: در روزهای اخیر افرادی با علائم سرخک به واحدهای درمانی و بهداشتی استان مراجعه کرده بودند که بعد از شناسایی اولیه، نمونه خون آنها اخذ و به آزمایشگاه مرجع در تهران ارسال شد.
وی تصریح کرد:بر اساس آزمایشگاههای انجام شده، ابتلای سه مورد یاد شده در استان قطعی است و مبتلایان هم ایرانی و هم اتباع غیر ایرانی هستند.
وی اضافه کرد: نگرانی و دغدغه حوزه سلامت در خصوص سرخک این است که شاید تفکرات و باورهایی در جامعه علیه واکسن شکل گرفته باشد و والدین نسبت به اقدام به موقع برای واکسن کودکان خود برای پیشگیری اقدام نکنند.
شریفی ادامه داد: این بی توجهی باعث افزایش میزان ابتلا به بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن از جمله سرخک میشود.
وی تصریح کرد:واکسیناسیون یکی از بهترین و موثرترین اقدامات بهداشتی، در پیشگیری از بیماری سرخک است و مردم به مطالب کذبی که در خصوص واکسیناسیون بعضاً در شبکههای اجتماعی منتشر میشود توجه نکنند، زیرا هیچ کدام ریشه و استناد علمی درستی ندارند.
وی اظهار کرد: خیلی از مطالب نیز اگر با انگیزه قبلی هم نباشد بعضا بر اساس جهل و ناآگاهی است.
معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد تاکید کرد: والدین کودکان در استان بیش از پیش نسبت به واکسیناسیون به موقع کودکان خود برعلیه بیماریهای واگیر اقدام کنند و به تبلیغات و مطالب کذب ضد واکسن در فضای مجازی و حقیقی توجهی ننمایند.
شریفی گفت:واکسیناسیون کودکان بر علیه بیماری سرخک، در سنین ۱۲ و ۱۸ ماهگی در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت انجام میشود.
سرخک یک بیماری مسری است که توسط ویروسی ایجاد و در بینی و گلوی کودک یا بزرگسال مبتلا تکثیر میشود؛ علائم سرخک حدود ۱۰ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر میشود و علائم و نشانههای آن تب، سرفه خشک، آبریزش بینی و گلو درد است.
بیماری سرخک در واقع ویروس منتقل شونده تنفسی است و شدت مسری بودن آن بسیار بالاست و واکسن تنها راه جلوگیری از سرخک است.
زنگ خطر شیوع سرخک در یزد به صدا درآمد
نظر شما