4/16/2025 2:54:06 PM

پلیس چین در پی دستگیری مأموران آمریکایی؛ اهانت «امپراتوری هکرها» به روح المپیک

لوئو لایی آن، تحلیلگر سیاسی و روزنامه نگار چین در ادامه نوشت: رویدادهای ورزشی باید نماد صلح، دوستی و اتحاد باشد. بازی‌های زمستانی آسیایی صحنه‌ای برای ورزشکاران یخ و برف آسیایی است تا استعدادهای خود را در صحنه بین المللی به نمایش بگذارند، اما این «هکرهای دولتی» آمریکایی شعله‌های جنگ سایبری را به سمت سامانه‌های اطلاعاتی این رقابت‌ها نشانه رفتند.

آنها سعی کردند با حمله به امکانات کلیدی مانند سامانه‌های فروش بلیت و پلتفرم‌های ثبت نتایج، هرج و مرج ایجاد کنند و اطلاعات حساس را به سرقت ببرند. این نوع حمله سایبری علیه رویدادهای ورزشی، توهین به روح المپیک و نقض آشکار ارزش‌های مشترک انسانی محسوب می‌شود.

جالب آنکه تنها یک روز پیش از انتشار این اعلامیه از سوی پلیس چین (یعنی در 14 آوریل)، روزنامه «فایننشال تایمز» گزارش داد که کمیسیون اروپا در حال توزیع گوشی‌های یک‌بار مصرف و لپ‌تاپ‌های ساده میان کارکنانی است که به آمریکا سفر می‌کنند تا از خطر «جاسوسی» در امان بمانند. این‌که هدف این تدابیر چه کسی است، کاملا روشن است!

همانطور که همه می‌دانیم، ایالات متحده بزرگترین منبع حملات سایبری و بزرگترین تهدید برای امنیت فضای سایبری است. در سال 2010، ماموران آژانس‌های اطلاعاتی ایالات متحده و اسرائیل، ویروس «استاکس‌نت» را در شبکه رایانه‌ای موسسه تحقیقات هسته‌ای ایران کاشتند که باعث شد سانتریفیوژها در تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم و نیروگاه‌های هسته‌ای ایران از کنترل خارج شوند و خساراتی قابل توجه در پی داشت. جنگ سایبری و جنگ اطلاعاتی را معمولاً «جنگ بدون دود و باروت» می‌دانند، اما این حادثه بوی باروت حملات سایبری را به مشام جهانیان رساند.

آمریکا در فضای مجازی هر کاری که بخواهد انجام می‌دهد و از هیچ ابزاری برای نظارت، جاسوسی و حمله فروگذار نمی‌کند؛ سابقه‌ای پر از رسوایی دارد که مایه شرمساری است. از ماجرای «پریسم گیت» و استراق سمع سیاستمداران جهانی گرفته تا حملات مداوم به شرکت‌های چینی مانند هواوی، ، دفتر TAO (عملیات نفوذ خاص) آژانس امنیت ملی آمریکا عملاً به یک «تأمین‌کننده تسلیحات» در فضای مجازی تبدیل شده است.

کاترین ویلسون( (Katheryn A. Wilson، رابرت اسنلینگ (Robert J. Snelling) و استیون جانسون (Stephen W. Johnson) سه مأموری که در این ماجرا افشا شده‌اند، هر کدام در بیش از 200 حمله سایبری فرامرزی شرکت داشته‌اند. در دفترچه عملیات آن‌ها به صراحت آمده: «رویدادهای ورزشی، زیرساخت‌های انرژی، شبکه‌های ارتباطی» — حوزه‌هایی که باید حافظ رفاه بشر باشند، اما برای این افراد به میدان شکار برای سرقت اطلاعات و کسب منافع تبدیل شده‌اند.

با این حال، ایالات متحده به شدت شبیه دزدی است که فریاد دزد! دزد! سرداده و بارها و بی‌اساس چین، ایران و روسیه را به حملات سایبری علیه خود متهم کرده است. دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا چندی پیش گزارشی منتشر کرد که در آن اعلام کرد چین بزرگترین تهدید نظامی و سایبری برای ایالات متحده است و ادعا کرد «ارتش چین احتمالا قصد دارد از مدل‌های زبانی بزرگ برای انجام عملیات فریب اطلاعاتی استفاده کند».

سخنگوی وزارت دفاع چین امروز (16آوریل/27 فروردین) به این ادعا پاسخ داد و گفت: آنچه که ایالات متحده دیگران را به آن متهم می‌کند، یا در گذشته انجام داده است یا در حال انجام است. ایالات متحده منبع اصلی حملات سایبری علیه چین است و سیاه‌نمایی چین نمی‌تواند برچسب «امپراتوری هکرها» را از پیشانی آمریکا بردارد.

هنگامی که «هکرهای دولتی» ایالات متحده حتی رویدادهای ورزشی بزرگ را با حملات سایبری هدف قرار می‌دهند، جامعه بین‌المللی بیش از هر زمان دیگری باید به این واقعیت آگاه باشد که ساختن یک فضای سایبری شفاف و ایمن، حیاتی‌ترین خط دفاعی برای حفظ خانه مشترک بشریت است. شعله‌های صلح، دوستی و عدالت هرگز نباید قربانی تاریکی شوند. کسانی که در پس پرده وب تاریک به عنوان «اراذل دیجیتال» فعالیت می‌کنند، نهایتا بهای اهانت به روح المپیک را خواهند پرداخت.


پلیس چین در پی دستگیری مأموران آمریکایی؛ اهانت «امپراتوری هکرها» به روح المپیک

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی