سرطان پستان به عنوان شایعترین سرطان در میان بانوان شناخته شده به طوری که سالانه حدود ۶ هزار نفر به تعداد بیماران در این زمینه افزوده میشود.
هادی زاده فوق تخصص جراحی پستان در حاشیه همایش بین المللی سرطان سینه در جمع خبرنگاران گفت: «پیش بینی میشود تا یک دهه آینده دامنه این بیماری یک و نیم تا ۲ برابر افزایش یابد.» این آمار و ارقام نشان از اهمیت موضوع دارد، اما جای نگرانی نیست، زیرا با رعایت برخی نکات و همچنین تشخیص به موقع وانجام معاینات ماهانه میتوان از ابتلا به این سرطان پیشگیری یا در مراحل اولیه آن را درمان کرد.
فرشته عباسوندی؛ متخصص جراحی عمومی و فلوشیپ جراحی پستان نیز در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا اظهار کرد: سرطان پستان شایعترین سرطان در بانوان است و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان محسوب میشود به همین دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است. با رعایت برخی نکات مانند تغییر سبک زندگی و انجام ورزشهای مرتب میتوان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.
وی به نقش شیردهی در کاهش ابتلا به سرطان پستان اشاره کرد و ادامه داد: شیردهی یکی از فاکتورهای پیشگیری کننده از این بیماری به حساب میآید و حداقل زمانی که میتواند ریسک ابتلا را کاهش دهد حدود ۳ سال است. به عبارت دیگر هر خانمی باید ۲ فرزند را حدود یک سال تا یک سال و نیم شیردهد تا زمان اثرگذار برای پیشگیری از سرطان پستان را دریافت کند.
جلوگیری از ایجاد کیست و توده با شیردهی به کودک
فلوشیپ جراحی پستان افزود: دوره شیردهی علاوه بر اینکه ابتلا به سرطان پستان را کمتر میکند، نقش موثری درکوچکتر شدن کیستها و تودههای پستان دارد.مصرف الکل تهدیدی جدی برای ابتلا به سرطان پستان
عباسوند به تاثیرسبک زندگی در ابتلا به سرطان پستان اشاره کرد و گفت: استرس، اضافه وزن، مصرف سیگار و الکل همه از ریسک فاکتورهای ابتلا به این سرطان محسوب میشوند. متاسفانه مصرف الکل در میان بانوان رایج شده است که این موضوع تهدیدی مهم برای ابتلا به سرطان پستان است. از سوی دیگر آلودگیهای محیطی و همچنین آلودگی هوا که این روزها در اکثر شهرها وجود دارد، میتوانند عاملی برای ایجاد سرطان پستان باشند.
وی تصریح کرد: مصرف هورمونها و قرصهای جلوگیری از بارداری نیز به عنوان یک ریسک فاکتور شناخته شدهاند که توصیه میشود کمتر از ۱۰ سال استفاده شوند. همچنین خانمها تا ۵ سال بعد از یائسگی میتوانند قرصهای هورمونی مصرف کنند.
متخصص جراحی عمومی به پیشرفت روشهای درمانی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه درمانها به سمت کوچکتر شدن سایز تومورها حرکت میکنند. از سوی دیگر سرطان پستان یک بیماری قابل کنترل و پیشگیری است که با تشخیص به موقع میتوان از بروز مشکلات جدیتر جلوگیری کرد.
عباسوند انجام ماموگرافی را برای افراد بالای ۴۰ سال ضروری دانست و توصیه کرد: به دلیل عدم وجود غربالگری سرطان پستان در ایران؛ اهمیت معاینه توسط خود افراد بسیار زیاد است. از زمانی که رشد بافت سینه کامل شد، هرفرد باید ماهی یکبار خودش را معاینه کند. پس از ۲۰ سالگی نیز هر خانمی بعد از اتمام دوره ماهانه خود حتما هر دو سیمه خود را چکاب کند و اگر تودهای در داخل آن احساس و یا تغییر شکلی مشاهده کرد؛ به پزشک مراجعه و از این موضوع مهم غافل نشوند.
وی به جراحیهای زیبایی اشاره کرد و گفت: به هیچ عنوان تزریق ژل به بافت سینه توصیه نمیشود، زیرا میتواند ریسک فاکتور مهمی باشد؛ اما جراحیهای زیبایی پستان همچون کوچک کردن یا پروتز کردن آن مشکلی ایجاد نمیکند، زیرا پروتز در زیر عضله گذاشته میشود و با بافت پستان ارتباطی ندارد.
تاثیر شیردهی در جلوگیری از سرطان پستان؛ آیا جراحی زیبایی پستان سرطانزا است؟
نظر شما