به گزارش گروه بینالملل خبر ساز، «آهارون هالیوا»، فرمانده واحد اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی روز دوشنبه اعتراف کرد که ایران برای «گریز» به سمت سلاح هستهای تصمیم نگرفته است.
این مقام صهیونیستی که در کنفرانس هرتزلیا در دانشگاه ریشمن صحبت میکرد در عین حال مدعی شد که تلآویو آماده است در صورت حرکت ایران به سمت تولید سلاح از آن جلوگیری کند.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.
ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱ ۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد. علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاحهای هستهای در منطقه غرب آسیا است و با حمایتهای آمریکا برنامه تسلیحات هستهای خودش را از نظارتهای بینالمللی دور نگاه داشته است.
هالیوا در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که ایران «بزرگترین تهدید» علیه اسرائیل است و درگیری دو طرف محدود به موضوع هستهای یا مسئله موشکی یا گروههای نیابتی ایران یا حزب الله مربوط نمیشود.
این مقام ارتش رژیم صهیونستی همسو با وزیر جنگ این رژیم گفت که ایران در تلاش است در چندین جبهه به صورت همزمان اسرائیل را درگیر کند.
حدود دو هفته پیش بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی مدعی شده بود که ۹۵ درصد از مشکلات امنیتی رژیم تحت امر او از ایران ناشی میشود.
نتانیاهو در «همایش امنیتی و دفاعی اسرائیل» که نشستی با حضور مقامهای ارشد جنگی رژیم صهیونیستی است گفت: «روشن است که ۹۵ درصد از مشکلات امنیتی اسرائیل از ایران ناشی میشود.»
تحلیلگران مسائل غرب آسیا در ماههای گذشته خروج آمریکا از این منطقه که یکی از پیامدهای افول این کشور در صحنه بینالمللی به شمار میرود را از جمله مهمترین چالشهای امنیتی پیش روی رژیم صهیونیستی قلمداد کردهاند.
این تحولات افزایش نگرانیهای رژیم صهیونیستی در خصوص احتمال افزایش قدرت و نفوذ ایران در منطقه را به همراه داشته است.
نتانیاهو گفت: «ما با تلاشهای ایران جهت کلید زدن یک کارزار چندجبههای علیه خودمان مواجه هستیم. دستور من به ارتش اسرائیل و دستگاههای امنیتی این است که برای یک کارزار در چند جبهه آماده باشید... اگر به چنین چیزی نیاز داشته باشیم میتوانیم آن را انجام دهیم.»
«یوآف گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی هم امروز دوشنبه گفت که ایران بزرگترین تهدید موجودیتی علیه اسرائیل است.
وی با این ادعا که ایران غنیسازی اورانیوم را سرعت بخشیده است، مدعی شد: تلاش ایران برای ساخت سلاح هستهای، یک تهدید راهبردی و موجودیتی برای اسرائیل است. تا زمانی که مسئله تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای مطرح باشد، همه گزینهها روی میز خواهد بود.
کارشناسان تهدیدهای لفظی مقامهای رژیم صهیونیستی را غلوهایی غیرواقعی برای جنگ تبلیغاتی علیه ایران ارزیابی میکنند.
انتهای پیام/