«این لحظهای از تعارض شدید است. از یک طرف، واقعیت خردکننده روزانه نوار غزه وجود دارد؛ جایی که گرسنگی گسترده در این سرزمین محاصره شده به سطوح فاجعهباری رسیده است. از سوی دیگر، یک دیدگاه سورئالیستی وجود دارد که توسط سیاستمداران راست افراطی در اسرائیل ترویج میشود.»
«ایشان ثارور»، ستوننویس واشنگتن پست، با این کلمات مقاله خود را آغاز می کند و گزارش می دهد که اعضای دولت اسرائیل در حال پذیرش دیدگاهی هستند که از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، الهام گرفته شده است؛ غزهای پر از برجهای درخشان، گردشگری لوکس و محلههای تمیز، اما بدون فلسطینیها.
نسل کشی در غزه از طریق گرسنگی
ثارور در مورد قحطی در نوار غزه نوشته و می گوید این قحطی به سطحی رسیده است که کارکنان پزشکی و فعالان اقدامات بشردوستانه که وظیفه امدادرسانی به گرسنگان را بر عهده دارند، به سختی میتوانند به تنهایی زنده بمانند و سازمانهای امدادی پس از بیش از چهار ماه محاصره، دچار مشکلات بی سابقه ای شده و بودجه شان تمام شده است. وی می افزاید که سازمان ملل متحد فاش کرده است که از هر سه نفر در غزه، یک نفر چندین روز را بدون غذا میگذراند.
این نویسنده در ادامه به وضعیت گرسنگی گسترده در غزه پرداخته و توضیح می دهد که هر روز تصاویر جدیدی از کودکان لاغر و خانوادههای ناامید که در میان آوار غزه به دنبال غذا هستند به نمایش گذاشته می شود.
دیدگاه سورئال اسرائیلی ها
از سوی دیگر، ثارور می گوید، نوعی دیدگاه «سورئال» در میان اسرائیلی ها وجود دارد. برای مثال، می توان به دیدگاه وزیر علوم و فناوری اسرائیل، «گیلا گملیل» اشاره کرد که این هفته ویدئویی منتشر کرد و در آن به اظهارنظر پرداخت. او در ویدئوی خود که توسط هوش مصنوعی تولید شده بود، غزۀ پس از جنگ را به تصویر می کشید. این ویدئو یادآور نسخه مشابهی بود که ترامپ در فوریه گذشته در پلتفرم اجتماعی خود منتشر کرد؛ ویدئویی که فردی شبیه ایلان ماسک را نشان می داد که داشت در یک محیط مجلل و در کنار مجسمههای طلایی ترامپ آهنگی به نام "غزۀ ترامپ" را گوش می داد و غذا می خورد.
این کلیپ کمتر از یک دقیقهای، پیشنهاد ترامپ برای بازسازی غزه و تبدیل آن به شهری با برجهای بلند، گردشگری لوکس و محلههای مسکونی جدید و تمیز را ترویج می کرد. قایق های تفریحی لوکس در سواحل مدیترانه گشت می زدند و ساکنان یهودی با بشقاب های حُمُص لبخند می زدند. این در حالی است که جمعیت بومی غزه در هیچ کجا دیده نمی شدند.
اخراج مردم غزه
گیلا گملیل تنها عضو دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیست که خواستار چنین سرنوشتی برای غزه است. از روزهای اولیه پس از حمله اکتبر 2023، بسیاری از سیاستمداران اسرائیلی نه تنها به دنبال حذف جنبش مقاومت اسلامی (حماس) بودهاند، بلکه بیش از دو میلیون فلسطینی ساکن غزه را به عنوان "جمعیت دشمن" که باید اخراج شوند، به تصویر کشیدهاند.
ثارور می گوید که موضوع تخلیه غزه روز سهشنبه در جریان یک کنفرانس راست افراطی در کنست دوباره مطرح شد. شرکتکنندگان در این کنفرانس غزه را به عنوان مکانی ایدهآل برای حل بحران مسکن اسرائیل توصیف کردند، همانطور که شهرکهای کرانه باختری نیز چنین نقشی داشته اند. اعضای تندرو کنست خواستار هجوم شهرکنشینان یهودی به نوار غزه شدند.
بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، از چهرههای برجسته راست افراطی در دولت نتانیاهو، در کنفرانسی با عنوان «سواحل غزه: از رویا تا واقعیت» گفت: «ما غزه را اشغال خواهیم کرد و آن را به بخش جداییناپذیری از اسرائیل تبدیل خواهیم کرد.»
نقشه ترسناک اسرائیل: کل غزه را یهودی خواهیم کرد!
طبق گزارش رسانههای اسرائیلی، برخی از طرحهای پیشنهادی راست های افراطی شامل ایجاد دو شهر جداگانه در داخل نوار غزه، به همراه ایجاد یک منطقه توریستی با هتلهای ساحلی و مناطق صنعتی و کشاورزی جدید است. اسموتریچ برنامههایی را برای «انتقال ساکنان غزه به کشورهای دیگر» تأیید کرد و خاطرنشان کرد که خود ترامپ از این رویکرد حمایت میکند.
این لفاظی ها روز پنجشنبه تشدید شد. آمنهای الیاهو، وزیر میراث اسرائیل و یکی از سیاستمداران راست افراطی که در آغاز جنگ پیشنهاد استفاده از بمب هستهای علیه غزه را داده بود، مدعی شد که «تمام غزه یهودی خواهد شد». او به یک ایستگاه رادیویی گفت: « اسرائیل برای محو غزه با زمان رقابت میکند». این صهیونیست افراطی فلسطینیها را «نازیهای شستشوی مغزی داده شده» توصیف کرد و در کمال تعجب و وقاحت گفت: «خدا را شکر، ما در حال پاک کردن این شر هستیم. ما در حال بیرون راندن این جمعیت هستیم که با کتاب «نبرد من» هیتلر بزرگ شدهاند.»
عجیب اینکه الیاهو در همین مصاحبه گفت: «در غزه قحطی وجود ندارد» و گزارش های مربوط به گرسنگی را تبلیغات ضد اسرائیلی توصیف کرد. او افزود: «ما نباید نگران گرسنگی در غزه باشیم. بگذارید دنیا نگران آن باشد.»
نقشه نگران کننده صهیونیست ها برای نوار غزه/ نسل کشی در فلسطین؟
نظر شما