به گزارش خبر ساز، این رسوایی که تایلند را شوکه کرده و ساختار نهادهای بودایی این کشور را به لرزه درآورده، خواستار تشدید قوانین مرتبط با راهبان شده تا اعتماد عمومی به این دین بازگردد.
آغاز فریب راهبان!
جارونکیات پانکاو، کمیسر پلیس تایلند میگوید تحقیقات این پرونده از ماه گذشته آغاز شده است، زمانی که یک رئیس صومعه مشهور در بانکوک بهطور ناگهانی از راهب بودن کنارهگیری کرد. ویلوان امساوات، که با نام مستعار «گلف» شناخته میشود، گفته میشود این رئیس صومعه را فریب داده و با او همبستر شده و سپس ادعا کرده که باردار است و برای حمایت مالی از کودک، مبلغ ۷.۲ میلیون بات (۱۶۵,۰۰۰ پوند) از او درخواست کرده است.
ویدئویی دراین رابطه را از اینجا ببینید:
بازداشت پرستوی خطرناک
این زن هفته گذشته در خانه لوکس خود در حومه بانکوک به اتهاماتی از جمله اخاذی، پولشویی و دریافت اموال مسروقه دستگیر شد. بر اساس گزارش اداره تحقیقات مرکزی پلیس، پنج تلفن همراه متعلق به ویلوان حاوی ویدئوها و عکسهایی از روابط جنسی او با چندین راهب بود که برخی از آنها هنوز لباسهای مذهبی خود را به تن داشتند. این موارد، همراه با پیامهای چت که نشاندهنده اعمال جنسی با راهبان بود، میتوانستند برای اخاذی استفاده شوند. مأموران ادعا کردند که او بهطور هدفمند راهبان ارشد را برای کسب سود مالی هدف قرار داده و ردیابیها نشان داد که مبالغی از حساب بانکی متعلق به یک صومعه به او منتقل شده است. جارونکیات در یک کنفرانس خبری در پایتخت تایلند گفت: «این زن خطرناک است و ما باید هرچه سریعتر او را دستگیر میکردیم.»
درآمد خیریه خرج قمار آنلاین!
به حسابهای بانکی ویلوان در سه سال گذشته حدود ۳۸۵ میلیون بات (۸.۸ میلیون پوند) واریز شده بود. اما پلیس اعلام کرد که بخش عمده این پول در وبسایتهای قمار آنلاین خرج شده است! این موضوع توجهات را به مدیریت مالی معابد جلب کرده است، جایی که مبالغ هنگفتی از کمکهای خیریه جمعآوری میشود. پرایوت پراتتسنا، معاون رئیس بنیاد وکلای ارتش گفت که بسیاری از معابد مملو از پول نقد و داراییهایی هستند که توسط راهبان ارشد مدیریت میشوند. او توضیح داد که راهبان برای برگزاری مراسم بودایی خصوصی درآمد کسب میکنند و از این درآمدها مالیات نمیپردازند، بنابراین ثروت آنها بهطور مداوم افزایش مییابد.
فرمان پادشاه برای تغییر قانون
این رسوایی باعث شده که شورای عالی سانگا، نهاد حاکم بر بودیسم تایلند، اعلام کند که کمیتهای ویژه برای بازنگری قوانین رهبانی تشکیل خواهد داد. دولت نیز در حال فشار برای اعمال مجازاتهای سختتر، از جمله جریمه و حبس برای راهبانی که قوانین رهبانی را نقض کنند، است. این هفته، پادشاه تایلند، واجیرالونگکورن، فرمانی سلطنتی را که در ماه ژوئن برای اعطای عناوین بالاتر به ۸۱ راهب صادر کرده بود، لغو کرد. او به موارد اخیر سوءرفتار اشاره کرد که به گفته او «موجب رنجش شدید بوداییان شده است.»
اعترافات و خلع لباس راهبان
از زمان توقیف تلفنهای ویلوان، برخی از راهبان به داشتن روابط طولانیمدت با او اعتراف کردهاند که نقض آشکار نذر مقدس تجرد آنهاست. یکی از راهبان، پرا کرو سریراتاناویچیان، از معبد وات تا بوا تونگ، به اشتباه خود در ارتباط با ویلوان و انتقال پول به او اعتراف کرد. او اظهار داشت که این پول متعلق به معبد نبوده، اما معتقد بود که این کار «کارمای بد» به همراه دارد. او اعلام کرد که روز پنجشنبه برای خلع لباس به معبد خواهد رفت.
راهبان قربانی نیستند
این رسوایی بحثهایی را درباره فساد و نابرابری در نهادهای بودایی تایلند برانگیخته است. سانیستودا اکاچای، ستوننویس روزنامه بانکوک پست، نوشت: «این رسوایی سیستمی از دروغ و ریاکاری در میان راهبان ارشد را افشا میکند.» او معتقد است که راهبان باید از خود بپرسند که چرا وارد راهب بودن شدهاند: برای تمرین معنوی یا برای صعود در نردبان اجتماعی و کسب ثروت و قدرت ؟
در همین حال، پیشنهادهایی برای جرمانگاری رابطه جنسی با راهبان مطرح شده است. واراووت تیرانان، معاون رئیس کمیته امور دینی و اخلاق سنا، پیشنهاد کرد که قوانینی برای مجازات زنانی که با راهبان رابطه جنسی دارند، وضع شود و معتقد است که این رسوایی بخشی از توطئهای برای تخریب چهره بودیسم با خلع لباس راهبان ارشد بوده است. این پیشنهاد به دلیل زنستیزانه و ریاکارانه بودن مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدان معتقدند که این اقدام زنان را بهطور ناعادلانه به عنوان شکارچیان جنسی نشان میدهد و راهبان را قربانیان بیگناه جلوه میدهد.
رسوایی پشت رسوایی
نهاد بودایی تایلند در سالهای اخیر با رسواییهای متعددی مواجه بوده است. در سال ۲۰۱۷، ویراپول سوکپول، راهبی که به خاطر سبک زندگی تجملیاش شناخته میشد، به اتهام جرایم جنسی، کلاهبرداری و پولشویی خبرساز شد. در سال ۲۰۲۲، معبدی در استان پتچابون در شمال تایلند پس از دستگیری هر چهار راهب آن در یک عملیات ضد مواد مخدر بدون راهب ماند. با وجود سالها انتقاد درباره مسائل انضباطی و پاسخگویی در سانگای تایلند، بسیاری معتقدند که تغییرات واقعی در این نهاد چندصدساله رخ نداده است. سورافوت تاویساک، پژوهشگر دینی میگوید: «این یک سیستم اقتدارگرا مشابه بوروکراسی تایلند است که در آن راهبان ارشد مانند مقامات عالیرتبه و راهبان جوان زیردستان آنها هستند.»
پرستوی تایلندی | اخاذی جنسی از ۱۱ راهب بودایی!
نظر شما