7/18/2025 8:13:16 AM

نحوه ارزیابی داوطلبان اعزام به مدارس خارج از کشور

ایوب ابراهیمی رئیس مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان در فرآیند ارزیابی داوطلبان اعزام به مدارس خارج از کشور گفت: حدود ۱۳ هزار نفر در سراسر کشور داوطلب اعزام به مدارس خارج از کشور بودند که در مرحله ارزیابی علمی و دانش موضوعی و تخصصی مربوط به دوره‌های تحصیلی توسط سازمان سنجش در فرایندی مانند کنکور شرکت کردند.

وی با بیان اینکه از بین حدود ۱۳ هزار نفر در مرحله چند برابر ظرفیت، ۱۲۰۰ داوطلب اصلی و ۶۰۸ تبعی برای رقابت به صورت چند برابر ظرفیت انتخاب شدند افزود: حدود ۴۰ درصد این افراد در نهایت برای اعزام به کشورهای هدف انتخاب خواهند شد.

رئیس مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه کشورهای عربی، کشورهای حوزه اروپا، حوزه شبه قاره و سایر گروه‌ها که در دستورالعمل ذکر شده، جزو مقاصد اعزام هستند ادامه داد: این امر به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده تا با استفاده از فرایندهای نوین، درک درستی از نیم‌رخ شایستگی همه افراد بر اساس مدل‌های از پیش طراحی شده (ویژه معلمان و عوامل اجرایی مدارس خارج از کشور) فراهم و از بین برگزیدگان، افرادی که دارای تراز بالاتری هستند، متناسب با آن کشور، اعزام شوند.

ابراهیمی با بیان اینکه در این فرایند تلاش شده است تا در بخش کانونی با استفاده از برنامه‌ها، ابزارها و تمرین‌هایی مثل بحث گروهی، تمرین تحلیلی و حل مسئله، ارائه شفاهی و مصاحبه رفتاری( cbi) عملکرد آینده افراد را پیش بینی کرد گفت: در این رویداد با کاربست ابزارها و ارزیابان مختلف، مبتنی بر مدل‌های از پیش طراحی شده در صدد هستیم تا افرادی انتخاب شوند که می‌توانند در موقعیت‌های کاری نتایج متفاوت و مثبتی را خلق و نقش موثرتری ایفا کنند. بر این اساس در کنار این فرایند کانونی، فرایند دیگری نیز تعریف شده که هر دوی آن‌ها ۱۰ گام یا ۱۰ ایستگاه را تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه در این ساختار پنج کانون موازی با بکارگیری ابزارهای مختلف، روزانه ۱۲۰ نفر را پذیرش می‌کنند افزود: این فرایند تا ششم مرداد ماه ادامه دارد و به صورت متمرکز از سراسر کشور در تهران اجرا می‌شود.

وی افزود: در مجموع حدود ۴۴ نفر ارزیاب در فرآیندهای مختلف امور این دوره از ارزیابی را پوشش می‌دهند. در کنار این‌ عوامل نیروهای اجرایی تحت عنوان تسهیلگران و بررسی کنندگان مستندات نیز ایفای نقش می‌کنند.

رئیس مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه این فرایند متفاوت از روندهای گذشته است ادامه داد: به دنبال این هستیم که موضوع ارزیابی چند سویه را به عنوان الگویی برای انتخاب نخبگان نهادینه کنیم. در اجرای فرآیندها با اعمال کنترل‌های داخلی و فرایندی تلاش شده است تا از بروز کمترین خطای ممکن نیز پیشگیری شود.

وی افزود: با توجه به نیاز فرزندان سفرا، ماموران نظام جمهوری اسلامی ایران، کارداران، رایزن‌ها و ... که در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ارتباطات بین‌المللی در خارج از کشور خدمت می‌کنند، باید زمینه بهره‌مندی آنان از آموزش و تربیت در چهارچوب نظام تعلیم و تربیت کشور فراهم شود. علاوه بر آن حفظ و ارتقای حس تعلق سرزمینی و پیوند ایرانیان خارج از کشور با ادبیات، تاریخ و فرهنگ تمدن ایرانی در قالب دوره‌های فارسی آموزی نیز در اولویت است.

وی با بیان اینکه کار فارسی آموزی در خارج از کشور بسیار مورد توجه است عنوان کرد: نشست‌های مبتنی بر تاریخ، تمدن و ادبیات و توسعه شناخت مفاخر گذشته از ضرورت‌هایی است که نظام جمهوری اسلامی در حوزه فعالیت مدارس برای ایرانیان مقیم مورد توجه قرار داده است.


نحوه ارزیابی داوطلبان اعزام به مدارس خارج از کشور

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی