خاموشیهای خانگی در پی پیگیریهای استانی به میزان ۶۰ درصد کاهش یافت/ برخورد قاطع با ماینرهای غیرمجاز ادامه دارد
سید محمدرضا موالیزاده در نشست بررسی وضعیت شبکه برق استان که روز سهشنبه ۲۴ تیرماه برگزار شد، با اشاره به دمای بالای ۵۰ درجه و شرایط طاقتفرسای جوی در خوزستان، اظهار داشت: در حال حاضر مجموع تولید برق استان شامل ۴۲۴۹ مگاوات از نیروگاههای حرارتی و ۴۳۹۵ مگاوات از نیروگاههای آبی میشود که در مجموع ۸۶۴۴ مگاوات ظرفیت تولید وجود دارد. این در حالی است که مصرف استان به ۱۰۱۶۶ مگاوات میرسد و این شکاف عرضه و تقاضا موجب بروز مشکلاتی برای مردم شده است.
وی با بیان اینکه قطعی برق به معنای قطعی آب نیز هست، توضیح داد: در خوزستان که با چالشهای متعددی از جمله گرمای شدید، رطوبت بالا، ریزگردها و آتشسوزیهای هورالعظیم مواجه است، قطعی برق زندگی مردم را با مشکلات مضاعفی روبهرو میکند. به همین دلیل امروز جلسهای فوری با حضور مسئولان برق منطقهای، شرکت توزیع برق اهواز و مدیران استانی تشکیل شد تا راهکارهای عملی برای کاهش خاموشیها بررسی شود.
استاندار خوزستان از انجام مکاتبه با رئیسجمهور و رایزنیهای فوری با وزیر نیرو خبر داد و افزود: خوشبختانه پس از پیگیریهای انجام شده، ۳۰۰ مگاوات به سهمیه برق استان افزوده شد که نتیجه آن کاهش ۶۰ درصدی خاموشیهای خانگی بوده است. با این حال، همچنان ۵۰۰ مگاوات کمبود داریم که پیگیری برای تامین آن از طریق سرشکن کردن در سایر استانها ادامه دارد.
وی تاکید کرد: درخواست ما این است که با توجه به شرایط ویژه خوزستان، سهمیه این استان افزایش یابد تا مردم در گرمای شدید با مشکل قطعی برق مواجه نباشند.
موالیزاده به موضوع مصرفکنندگان پرمصرف و ماینرهای غیرمجاز اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی سودجویان با راهاندازی ماینرهای استخراج رمزارز، فشار مضاعفی به شبکه برق وارد میکنند. این در حالی است که مردم در گرمای شدید با قطعی برق دست و پنجه نرم میکنند. وی از دستورالعمل جدید برای برخورد قاطع با این مراکز خبر داد و افزود: با هماهنگی شورای تأمین، دادستانی و نیروی انتظامی، پلمب این مراکز ادامه خواهد یافت و با متخلفان برخورد قانونی میشود.
استاندار خوزستان در بخش دیگری از سخنان خود به برنامههای میانمدت و بلندمدت برای حل مشکل برق استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۱۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در مناطق مختلف استان از جمله بهبهان و گتوند در حال احداث است. همچنین برنامهریزی شده تا صنایع بزرگ به سمت راهاندازی نیروگاههای خودتأمین سوق داده شوند تا فشار از شبکه سراسری برداشته شود. وی تاکید کرد: صنایعی مانند فولاد مبارکه که نیروگاه خودتأمین دارند، الگوی خوبی برای سایر واحدهای صنعتی هستند.
وی در ادامه به ارتباط تنگاتنگ آب و برق اشاره کرد و گفت: در خوزستان که سیستم آبرسانی به پمپاژ وابسته است، قطعی برق به معنای قطعی آب نیز هست و این موضوع زندگی مردم را با چالشهای جدی مواجه میکند. به همین دلیل موضوع تامین برق پایدار از اولویتهای اصلی مدیریت استان است.
وی با درخواست از مردم جهت صرفهجویی گفت: فردا را به عنوان روز دورکاری برای کاهش مصرف برق ادارات اعلام میکنیم. همچنین ساعت کاری ادارات کاهش یافته تا از فشار بر شبکه کاسته شود.
استاندار خوزستان تاکید کرد که پیگیری برای حل مشکل برق استان تا حصول نتیجه نهایی ادامه خواهد داشت و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد شد.
گفتنی است استاندار خوزستان فردا در تهران جلسهای با وزیر نیرو خواهد داشت تا موضوع تامین برق استان را مجددا پیگیری کند. همچنین نامهای به رئیسجمهور نوشته شده تا با توجه به شرایط ویژه خوزستان، تمهیدات خاصی برای این استان در نظر گرفته شود. در کنار این موارد، پیگیری برای حل مشکلات مرتبطی مانند ریزگردها، آتشسوزیهای هورالعظیم و جمعآوری فلرهای نفتی نیز در دستور کار قرار دارد.
خاموشیهای خانگی در پی پیگیریهای استانی به میزان ۶۰ درصد کاهش یافت/ برخورد قاطع با ماینرهای غیرمجاز ادامه دارد
نظر شما