بر اساس مطالعهای جدید، بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲، مرگ و میر ناشی از بیماری کبدی مرتبط با الکل (ALD) تقریباً ۹ درصد در سال افزایش یافته است، در حالی که این رقم بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۸، سالانه ۳.۵ درصد بوده است.
مهر به نقل از مدیسن نت نوشت: کارشناسان میگویند که این افزایش احتمالاً به دلیل افزایش مصرف الکل در طول همهگیری کووید ۱۹ و همچنین سایر مشکلات سلامتی طولانیمدت مانند چاقی و فشار خون بالا است.
این مطالعه از گواهیهای فوت برای ردیابی مرگ و میر ناشی از هپاتیت و سیروز کبدی مرتبط با الکل، دو بیماری بسیار جدی کبدی، استفاده کرد.
در حالی که مردان هنوز بیشترین تعداد مرگ و میر را داشتند- ۱۷ نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر- نرخ افزایش میزان مرگ و میر زنان سریعتر بود. در سال ۲۰۲۲، از هر ۱۰۰۰۰۰ زن، ۸ نفر بر اثر ALD جان خود را از دست دادند، که این رقم در طول دوره مطالعه، ۳ نفر در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر بود. میزان مرگ و میر زنان هر ساله حدود ۴.۳ درصد افزایش یافت که تقریباً دو برابر میزان مرگ و میر مردان است.
به گزارش محققان، مرگ و میر ناشی از هپاتیت در این گروهها از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ بیش از دو برابر شده است.
دکتر «نسیم ملکی»، استاد روانپزشکی دانشکده پزشکی هاروارد که یافتهها را بررسی کرده است، میگوید: «خودِ بیماری همهگیر کووید تحت کنترل درآمد، اما نابرابریهای ناشی از آن ادامه یافت و همچنان ادامه دارد.»
افراد بین ۲۵ تا ۴۴ سال، بیشترین افزایش سالانه مرگ و میر ناشی از هپاتیت مرتبط با الکل را بین سالهای ۱۹۹۹ تا ۲۰۲۲ داشتند. به گفته محققان، این وضعیت میتواند به سرعت بروز کند و منجر به علائمی مانند خستگی، زردی (زرد شدن پوست یا چشمها) و درد کبد شود- حتی در افرادی که مدت زیادی الکل مصرف نکردهاند.
دکتر «رابرت وانگ»، متخصص کبد در دانشگاه استنفورد، گفت: «سیروز کبدی مرتبط با الکل زمان میبرد تا ایجاد شود. بنابراین ممکن است تا پنج یا احتمالاً ده سال دیگر، میزان واقعی عواقب آن را نبینیم که بسیار نگرانکننده است.»
یکی از دلایلی که زنان ممکن است بیشتر تحت تأثیر قرار گیرند، نحوه فراوری الکل در بدن است.
از نظر بیولوژیکی، زنان کمتر از مردان قادر به تجزیه الکل هستند. این بدان معناست که حتی مقدار کمی نوشیدن میتواند به مرور زمان تأثیر بیشتری بر اندامهای آنها داشته باشد.
برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف الکل پس از اوج خود در سال ۲۰۲۰، با افزایش گفتگوها در مورد نوشیدن، اندکی کاهش یافته است. با این حال، مشخص نیست که آیا این کاهش منجر به مرگ و میر کمتر در آینده خواهد شد یا خیر.
ALD همچنان دلیل اصلی پیوند کبد است و هپاتیت مرتبط با الکل سریعترین دلیل رو به رشد نیاز مردم به پیوند کبد است.
آمار تکان دهنده از مرگ و میر بر اثر مصرف الکل
نظر شما