در روزهای اخیر، عملیاتهای نیروهای مسلح یمن علیه منافع رژیم صهیونیستی و کشتیهای راهی به سوی ایلات و دیگر بنادر سرزمینهای اشغالی شدت تازهای به خود گرفته است. این مسئله توجه بسیاری از نشریات جهانی، دولتمردان غربی و البته صهیونیستی را دوباره به یمن جلب کرده است.
وضعیت موجود: کشتی «مجیک سیز» (در تاریخ ۶ ژوئیه ۲۰۲۵) تصمیم ممنوعیت ورود کشتیها به بنادر فلسطین اشغالی را نقض کرد و در نهایت پس از هدف قرار گرفتن توسط نیروهای مسلح یمن به دلیل نقض ممنوعیت ورود به بنادر فلسطین اشغالی، غرق شد. پس از هدف قرار گرفته شدن مجیک سیز، نیروهای مسلح یمن یک کشتی باری یونانی با پرچم لیبریا به اسم «اترنیتی سی» را نیز تحت کنترل خود در آوردند.
• نشریه آلمانی «اشپیگل» درباره این موضوع نوشت: «وقتی کشتی باری بریتانیایی مجیک سیز در دریای سرخ غرق شد، جهان را وحشتزده کرد. ماهها بود که حوثیها (انصارالله) به هیچ کشتی حمله نکرده بودند. اکنون یک ویدیوی تبلیغاتی نشان داد که چگونه جنگجویان نقابدار به سمت خرده شیشههای پل فرماندهی کشتی یورش میبرند و مجیک سیز در نهایت از طریق بمبهای دریایی غرق میشود. خدمه آشکارا نجات یافتند».
• اشپیگل افزود: «اترنیتی سی نیز اکنون ناپدید شده است. به گزارش آژانسها، اعضای خدمه کشته و زخمی شدهاند و احتمالاً دیگران ربوده شدهاند.»
سابقه موضوع: از شروع جنگ غزه و شدت گرفتن تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه کشورهای منطقه از جمله یمن، نیروهای مسلح یمن در راستای همبستگی خود با مردم فلسطین، اعلام کردند که تا زمان ادامه یافتن جنایات رژیم صهیونیستی به عملیات خود علیه اسرائیل ادامه خواهند داد.
در همین راستا، «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن با اشاره به چندین عملیات اخیر انصارالله، اعلام کرد که نیروهای مسلح یمن حملات خود به کشتیهای بینالمللی را در همبستگی با فلسطینیها در مبارزه با اسرائیل انجام میدهد و این روند ادامه پیدا خواهد کرد.
پشت پرده: با شدت گرفتن عملیات نیروهای مسلح یمن، به اذعان رسانههای رژیم صهیونیستی، این رژیم برای مقابله با یمن دست به دامن آمریکا شده است. در همین راستا شبکه ۱۱ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که مقامات امنیتی این رژیم از همتایان آمریکایی خود خواستهاند که «به عرصه یمن بازگردند».یک مقام رژیم صهیونیست نیز به روزنامه «معاریو» نیز گفت: «تشدید حملات ارتش یمن به یک مشکل بینالمللی تبدیل شده است و باید یک ائتلاف گسترده تشکیل شود تا پیام روشنی به انصارالله یمن مبنی بر اینکه در خطر است، ارسال شود».
حساسیت موضوع: در چنین شرایطی نشریه آلمانی اشپیگل نوشت: «دریای سرخ و خلیج عدن به مدت یک سال و نیم منطقهای پرخطر برای کشتیرانی بوده است. ۱۵ درصد از کل تجارت دریایی از طریق تنگه باب المندب که تحت کنترل یمنیهاست، انجام میشود. از سال ۲۰۲۳، حوثیها حداقل به ۱۳۰ کشتی در آنجا حمله کردهاند.»
نگاه به گذشته: اشپیگل با اشاره به نحوه شکلگیری جنبش انصارالله یمن تصریح کرد: «این جنگ که در دهه هشتاد میلادی با تنها چند صد پیرو در شمال غربی یمن آغاز شد. حوثیها تا زمان به قدرت رسیدن در صنعا، ۱۰ سال در جنگ داخلی جنگیدند. امروز آنها در یک درگیری جهانی شرکت کردهاند. سید عبدالملک الحوثی، رهبر این جنبش میخواهد یک چهره قهرمان باشد که جهاد علیه ستمگران علیه فلسطینیها را رهبری میکند.»
جذابیت موضوع: اشپیگل در ادامه نوشت: «از نظر جغرافیایی، بحران حوثیها از آلمان بسیار دور است و از برلین پنج هزار کیلومتر فاصله دارد، اما مرتبط است. مسیر تجاری آنجا کوتاهترین ارتباط بین آسیا و اروپاست. مسیر جایگزین از طریق دماغه امید نیک، هزینههای قابل توجهی را با سفرهای دریایی تا ۱۴ روز طولانیتر به همراه دارد. به همین دلیل است که سربازان آلمانی در حال حاضر در یک مأموریت اروپایی برای نظارت بر حریم هوایی شرکت میکنند. با این حال، تهدید یمن باید تعدیل شود، اما سردرگمی بینالمللی وجود دارد.»
• نشریه آلمانی به جنگ نیروهای ائتلاف علیه یمن افزود: «در سال ۲۰۱۵، کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس پس از سرنگونی دولت صنعا، تصمیم به انجام یک کمپین گسترده علیه حوثیها گرفتند. اما حتی پس از بیش از ۲۵ هزار حمله هوایی، حوثیها همچنان بر پایتخت تسلط دارند، به اسرائیل موشک شلیک میکنند و به ناوگانهای تجاری بینالمللی حمله میکنند.»
• اشپیگل در ادامه گزارش خود با اشاره به «کارزار شکست خورده ترامپ علیه یمن» تصریح کرد: «ایالات متحده قادر به سرنگونی صنعا خواهد بود، اما این اقدام فقط از طریق یک عملیات پیچیده هوایی و زمینی ممکن خواهد بود. رهبران صنعا به خوبی میدانند که دونالد ترامپ برای تبدیل شدن به یک جنگ جدید در خاورمیانه سهلانگار نیست. اما آمریکا و حوثیها اخیراً به یک توافق دست پیدا کردهاند که در آن آمریکاییها حملات هوایی خود را متوقف میکنند و کشتیهای دارای پرچم آمریکا توسط انصارالله هدف قرار گرفته نخواهند شد. اینکه این تجارت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، نامشخص است.»
باید منتظر چه چیزی باشیم؟ به گفته مقامات ارشد انصارالله یمن، نیروهای مسلح یمن به عملیات خود علیه منافع رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد.
با وجود درخواست مقامات رژیم صهیونیستی برای از سر گرفته شدن جنایات آمریکا علیه یمن، واشنگتن تاکنون موضع رسمی تازهای اتخاذ نکرده است.
احساس خطر آلمان از عملیاتهای ارتش یمن در دریای سرخ
نظر شما