5/12/2025 2:20:42 PM

چرا با توسعه بهشت زهرا به سمت اراضی حرم امام موافقت نشد؟

چند روز پیش هم یکی از اعضای شورای شهر درباره تکمیل ظرفیت بهشت زهرا صحبت کرد تا نشان بدهد شمارش معکوس این اتفاق نزدیک شده و مانند یک ساعت شنی، قبرها یکی‌یکی پر شده و به روزی نزدیک می‌شویم که دیگر جایی برای دفن اموات تهرانی باقی نماند.

به گفته مدیران بهشت زهرا، ظرفیت این آرامستان بعد از ۵۰ سال در ماه‌های آینده یا آخر شهریورماه پر می‌شود. به همین دلیل در سریع‌ترین زمان یا بهشت زهرا باید توسعه پیدا کند یا مناطق جدیدی برای آرامستان تدارک دیده شود.

ناصر امانی، یکی از اعضای شورای شهر تهران که بارها در مورد این موضوع صحبت کرده است می‌گوید: «در دوره چهارم شورای شهر تهران، مذاکراتی با مدیریت حرم امام (ره) انجام شد تا از اراضی حرم برای افزایش ظرفیت بهشت زهرا استفاده شود، اتفاقاً توافقاتی هم در این زمینه حاصل شد، اما در دوره پنجم شورا، آن توافقات ملغی شد و به هیچ جا نرسید تا اینکه در این دوره دوباره در خصوص این موضوع و مسائل پیش رو صحبت‌هایی شد.

حتی زمین‌های اطراف به دقت مورد بررسی قرار گرفتند و شرکت و پیمانکاری ویژه این موضوع برای کار مطالعاتی انتخاب شد. در نهایت مطالعات کامل و پیشنهادها از سوی پیمانکار ارائه شد، شهرداری هم پس از بررسی‌های لازم پیشنهادها را به صحن شورای شهر آورد.

جلساتی نیز در دولت قبل در این خصوص برگزار و موضوع در شورای برنامه‌ریزی استان، برای تصمیم‌گیری نهایی مطرح، اما متأسفانه پس از همه گام‌هایی که برداشته شد، برخی فرمانداران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دلایلی از جمله مباحث زیست‌محیطی و اقلیم با افزایش آرامستان در زمین‌های پیشنهادی مخالفت کردند؛ البته، هم پیوست‌های ترافیکی و هم موضوعات زیست‌محیطی و آب و اقلیم در نظر گرفته شده بود، اما کار به دلیل مخالفت‌ها پیش نرفت.»

امانی با اشاره به اینکه ۴ نقطه برای احداث آرامستان در اطراف تهران پیش‌بینی شده بود، می‌گوید: «کلاغائیه، خاوران و دو نقطه در جنوب شرق و جنوب غرب در مجموع ۴ نقطه پیشنهادی بودند. کلاغائیه یکی از زمین‌هایی است که برای همین کار از طرف دولت به شهرداری تحویل داد شد و سال گذشته هم زیرساخت‌ها در این خصوص در حال آماده‌سازی بودند اما شنیده‌ها حاکی از آن است که کار متوقف شده است.»










با وجود مخالفت‌ها به نظر می‌رسد ایجاد آرامستان‌های جدید در نقاط مختلف شهر فعلاً و با سرعت قرار نیست به نتیجه برسد، با توجه به نگرانی‌ها در خصوص سرعت پر شدن قبرهای خالی، چه تصمیمی به صورت ضرب‌الاجل می‌توان گرفت تا دغدغه‌های این حوزه را کم کند؟ این عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این سؤال می‌گوید: «تا جایی که امکان دارد باید از ظرفیت فعلی بهره برد و در ادامه هم می‌توان از ظرفیت زمین‌های حرم امام (ره) برای پیشبرد کار و تعریض استفاده کرد.»

امانی با اشاره به اینکه مسأله جدی است و زودتر باید فکری به حال این مشکل شود، توضیح می‌دهد: «چندی پیش در جلسه‌ای که با حضور فرمانداری‌ها برگزار کردیم، درباره این موضوع صحبت شد، اما نسبت به دفن اموات در محدوده‌های باقرشهر، شهرری و کهریزک و گسترش بهشت زهرا اعتراض‌هایی وجود داشت.»

چندی قبل نیز محمد تاجیک، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا با اشاره به اینکه موضوع توسعه آرامستان بهشت زهرا تقریباً از ابتدای دهه ۷۰ مطرح بوده، بیان کرده که مجموع مساحت آرامستان‌های جدید که در نظر گرفته شده ۱۲۳۰ هکتار است. این مقدار همچنان ۵۰۰ تا ۶۰۰ هکتار کمتر از نیاز پیش‌بینی‌شده برای ۵۰ سال آینده تهران است، اما اگر این آرامستان‌ها عملیاتی شوند، گامی مهم در حل بحران دفن متوفیان در پایتخت خواهد بود.



چرا با توسعه بهشت زهرا به سمت اراضی حرم امام موافقت نشد؟

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی