به گزارش نشریه اکونومیست؛ جان اوواگبو پس از مهاجرت به اسکاتلند در سال ۲۰۰۸ تا چند هفته هیچ مرد سیاهپوست دیگری را در محل جدید زندگیاش ندیده بود [و این موضوع به شدت ذهن او را به خود مشغول کرده بود]. تا جایی که این مرد نیجریهای وقتی بالاخره در آن سوی خیابانی در ادینبورگ یک مرد سیاهپوست دید، برای ملاقات با او از عرض خیابان عبور کرد و خودش را به او رساند. خیلی زود این دو غریبه مانند دوستان گمشده یکدیگر را در آغوش گرفتند و رفتند با هم ناهار بخورند. آقای اوواگبو به یاد دارد که «آن مرد حتی نیجریهای هم نبود. او اهل غنا بود»!
در سال ۲۰۰۱ فقط ۵۰۰۰ آفریقایی در اسکاتلند وجود داشت- که حدود ۰.۱٪ از جمعیت این کشور میشود. در زمان آخرین سرشماری اسکاتلند- در سال ۲۰۲۲- جمعیت آفریقاییتبارهای این کشور بیش از ۱۱ برابر افزایش یافته بود و احتمالاً از آن زمان به بعد رشد سریعتری نیز داشته است. جان اوواگبو که برای تحصیل به ادینبورگ آمده بود و بعد از کار در یک بانک حالا پیشرفت کرده و رستوراندار شده؛ میگوید که در حال حاضر فقط یکی از گروههای واتساپی نیجریهایهای ادینبورگ بیش از ۳۰۰۰ عضو دارد. کلیسای نیجریهایها در این کشور هم بیش از ده شعبه دارد. اوواگبو میگوید: «فقط یک چیز قطعی است و آن چیز قطعی هم این است که آفریقاییها همچنان به اینجا خواهند آمد».
در منابع دیگری نیز که به روند افزایشی حضور آفریقاییها در نقاط دیگر جهان میپردازند، این موضوع مورد اشاره و حتی تاکید قرار گرفته که یکی از دلایل استمرار این روند این است که تعداد آفریقاییهای جوانی که همهساله تا سال ۲۰۳۵ وارد بازار کار خواهند شد، بیشتر از مجموع نیروهای کار در دیگر نقاط جهان خواهد بود. در توضیح بیشتر این موضوع باید گفت که مجمع جهانی اقتصاد گزارش داده که تا سال ۲۰۳۵ تعداد جوانان آفریقایی در سن کار بیشتر از جوانان سایر نقاط جهان خواهد بود- و در صورت سرمایهگذاری مناسب در زمینه آموزش، تکنولوژی و کارآفرینی، این جوانان پتانسیل بیحد و حصری برای پیشبرد توسعه پایدار و تغییر و تحول در آفریقا خواهند داشت.
قاره آفریقا پر از انرژی و پتانسیل جوانی است. بیش از ۶۰ درصد جمعیت این قاره کمتر از ۲۵ سال دارند و این یعنی جوانترین جمعیت جهان به قاره آفریقا اختصاص دارد. جالب اینکه طبق پیشبینیهای انجامشده جوانی جمعیت در آفریقا در سالهای آینده رشد بیشتری هم خواهد داشت. نکته امیدوارکنندهتر هم اینکه به احتمال زیاد جمعیت آفریقا از ۱.۴ میلیارد حال حاضر به حدود ۲.۵ میلیارد نفر تا سال ۲۰۵۰ خواهد رسید.
این رشد سریع در کنار این واقعیت که چین، ژاپن، کره و بسیاری از کشورهای اروپایی درگیر کاهش و کمبود شدید کارگران جوان هستند، این پتانسیل عظیم برای ادامه روند توسعه پایدار را به آفریقا داده- که همانطور که زمانی کارگران جوان چین موجب رشد اقتصادی این کشور در سطح جهانی شدند، آفریقا نیز آیندهای مشابه پیشرو داشته باشد.
مهاجرت آفریقاییها جهان را تغییر خواهد داد
نظر شما