4/26/2025 11:14:43 AM

بند جنجالی بیمه وسایل دانشجویی؛ برداشت اشتباه نکنید

صندوق رفاه دانشجویان در روزهای اخیر اعلام کرد، گوشی موبایل دانشجویان را به مبلغ ۲۵ میلیون تومان و لپ‌تاپ را تا سقف ۵۰ میلیون تومان در مقابل سرقت و تهدید بیمه خواهد کرد. اما یک بند از این بیمه در فضای مجازی سر و صدای زیادی به پا کرد و مورد انتقاد دانشجویان قرار گرفت. در این بند که ذیل استثنائات قوانین بیمه گوشی موبایل و لپ‌تاپ قرار دارد نوشته شده،



اگر دانشجو با اراده و اختیار گوشی را در اختیار سارق قرار دهد، هیچ بیمه‌ای به او تعلق نخواهد گرفت. دانشجویان با تعجب از محتویات این بند گفته‌اند یعنی برای بیمه گوشی موبایل و لپ‌تاپ حتماً باید آسیب جدی ببینیم تا شامل بیمه شویم؟ قطعاً تهدید و ارعاب با سلاح سرد از طرف سارق مورد نگرانی شخص شده و او برای اینکه آسیب نبیند وسایل خود را به سارق تحویل می‌دهد و چاره‌ای جز این برای نجات جان خود ندارد.

در همین راستا، مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان در توضیح بند مذکور می‌گوید: «برداشت‌ها از این بند درست نیست. طبیعی است وقتی دانشجو توسط سارق تهدید شود، گوشی موبایل و لپ‌تاپ را به خاطر رعب و وحشتی که پیش می‌آید به سارق تحویل می‌دهد. قرار نیست که دانشجو درگیر شود و خدایی نکرده اتفاقی برای او بیفتد تا بتواند هزینه بیمه را بگیرد، قطعاً منظور بند مذکور این نیست.»

او در ادامه توضیح می‌دهد: «البته به دلیل اینکه این موضوع در فضای مجازی سر و صدا کرده، بسیار دیده شده است، وگرنه دانشجویان ذیل وزارت علوم عموماً برای این بیمه ثبت‌نام کرده‌اند. همچنین این قرارداد توسط دکتر پندار معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم بسته شده و ما در صندوق رفاه دانشجویان فقط مجری قرارداد بیمه هستیم.»

سرقت در خوابگاه زورگیری حساب نمی‌شود

گنجی در واکنش به این سؤال که‌بندی دیگر از این قرارداد به شامل نبودن بیمه در ازای دزدیده شدن گوشی در خوابگاه اشاره دارد، می‌گوید: «اگر دزدی در خوابگاه باشد بیمه به آن‌ها تعلق نخواهد گرفت. سرقت در داخل خوابگاه زورگیری حساب نمی‌شود و این بیمه صرفاً برای زورگیری و تهدید است. البته که همه دانشجویان ما خوابگاهی نیستند، اما دنبال این هستیم که هیچ آسیبی به دانشجویان‌مان نرسد. من تفاهمنامه را امضا نکرده‌ام، در واقع معاونت اداری، مالی وزارت علوم بندهای بیمه را تعیین کرده، اما به طور کلی از نظر من، بندهای قرارداد این فرهنگ‌سازی را ایجاد می‌کند که در کنار حمایت وزارت علوم، دانشجویان باید از وسایل خود مراقبت کنند.»

رئیس صندوق رفاه دانشجویان درباره جزئیات این بیمه توضیح می‌دهد: «این بیمه صرفاً برای سرقت با زورگیری است، وگرنه بیمه‌های گوناگون گوشی موبایل افراد را بیمه می‌کنند، اما این بیمه به‌خاطر حادثه‌ای بود که در خوابگاه دانشگاه تهران رخ داد و نمی‌خواهیم دوباره این اتفاق‌ها رخ بدهد و حتی یک دانشجو هم آسیب ببیند، اما اگر دانشجو در معرض تهدید باشد، بیمه می‌شود.»

گنجی درباره آخرین آمار دانشجویانی که بیمه شده‌اند هم می‌گوید: «تاکنون تعداد بیش از چهار هزار و چهارصد نفر برای استفاده از بیمه گوشی موبایل و لپ‌تاپ ثبت‌نام کرده‌اند و قطعاً این آمار تا ۱۵ اردیبهشت ماه افزایش خواهد داشت. دانشجویان توجه کنند، موبایلی بیمه می‌شود که مشخصات آن در سامانه ثبت شده باشد.»




بند جنجالی بیمه وسایل دانشجویی؛ برداشت اشتباه نکنید

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی