4/22/2025 3:00:25 PM

بورس قرمز شد

در شرایطی که بازارهای ارز و طلا تحت تاثیر مذاکرات و بهبود مناسبات بین‌المللی روند کاهشی دارند، تالار شیشه‌ای در ۱۱ روز کاری اخیر تنها دو روز منفی را سپری کرده و سایر روزها سبزپوش بوده است.


امروز اما در چهارمین روز کاری هفته شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۳۶۵۹ واحد افت کرد و به رقم ۳ میلیون و ۱۳۲ هزار و ۶۳۲ واحد رسید. با این حال عمده نمادهای گروه نفت و هم‌چنین خودرو تحت تاثیر مذاکرات و افزایش سرمایه ایران‌خودرو و سایپا رشد کردند. نماد خودرو از پایان سال گذشته به دلیل برگزاری مجمع فوق‌العاده افزایش سرمایه متوقف شده بود امروز ۴۰ واحد بالاتر از قیمت صفر تابلو بازگشایی شد.

البته اغلب سهام خودرویی‌ها از ۱۹ فروردین به بعد روند صعودی داشتند. دو نماد خودرو و خساپا که از لیدرهای این گروه محسوب می‌شود از ۲۸ فروردین سال گذشته به دلیل برگزاری مجمع افزایش سرمایه بسته شدند. با توجه به اینکه گروه خودرو از نمادهای توافق محور محسوب می‌شود، بسته شدن این دو نماد همزمان با مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا باعث شد گروه خودرویی روزهای سبزی را سپری کند.

امروز (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) شاخص هم‌وزن اما ۱۲۲۴ واحد افزایش داشت و در عدد ۸۹۷ هزار و ۲۱۴ واحد ایستاد.

در چهارمین روز هفته تعداد سهام مثبت بورس ۱۶۶ عدد و سهام منفی ۱۷۹ عدد بود. تعداد خریداران نیز به ۱۷۷ هزار نفر رسید و به طور کلی بازار ۰.۱۵ درصد کاهش داشت.

همچنین امروز یک میلیون و ۱۳۲ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۲۳ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

خودرو بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشت اما فولاد و فارس اثر منفی ایجاد کردند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به خودرو، وبصادر و وتجارت اشاره کرد.

امروز شاخص فرابورس ایران نیز کاهش ۹۸ واحد را تجربه کرد و به ۲۶ هزار و ۳۱۳ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۳۹۱ هزار فقره و ارزش آن ۱۳۳ هزار میلیارد تومان بود.

آریا، نیشکر و وسپهر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند. وپایا، کانسار و مهرمام نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

تالار شیشه‌ای در روزهای ۱۶ تا ۱۸ فروردین تحت تاثیر ریسک‌های سیستماتیک و تنش‌های بین‌المللی ریزش کرده بود. البته بورس‌های جهانی نیز بر اثر تعرفه‌های صادراتی که ترامپ برای ۱۳۵ کشور جهان در نظر گرفت افت کرد؛ تعرفه‌هایی که تا ۹۷ درصد نیز می‌رسید و ورود کالاهای چینی به آمریکا را ابتدا مشمول ۶۷ درصد تعرفه گمرکی و سپس ۱۴۵ درصد کرد که البته چین نیز در واکنش، تعرفه ۱۲۵ درصدی برای کالاهای آمریکایی در نظر گرفت. اتفاقی که باعث افزایش قیمت طلا و ریزش بورس‌ها در جهان و ایران شد.

اما روز سه‌شنبه (۱۹ فروردین) پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز شنبه در عمان انجام گرفت، بورس ایران سبزپوش شد.

پیش از آن بازار سهام در ایران از روز دوم آبان ۱۴۰۳ روند صعودی به خود گرفته بود و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. روز ۲۳ دی‌ماه کانال ۲.۹ میلیون را از دست داد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داد. ۲۱ اسفند نیز به پایین کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد که ۲۵ اسفند مجددا آن را تصاحب کرد. ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ به کانال ۲.۸ میلیون صعود کرد. ۲۴ فروردین پس از حدود ۹۰ روز مجددا از مرز ۲.۹ میلیون واحد گذشت. روز ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ نیز برای اولین بار وارد کانال ۳ میلیون واحد شد.

به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته است. امیدواری به رفع تنش‌های سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شده و هم‌چنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد؛ چرا که به گفته کارشناسان، حل مناقشات بین‌المللی از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی منجر می‌شود و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازد.

عمده کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده است.



بورس قرمز شد

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی