پالرمو و CFT مستقل از مذاکرات ایران و آمریکا بررسی می شوند/ بررسی لوایح در مجمع تشخیص با نامه نمایندگان متوقف نخواهد شد/ تصمیم مجمع تشخیص درباره پالرمو و CFT برخلاف مصلحت نظام نخواهد بود

اخیرا، ۱۵۰ نفر از نمایندگان مجلس در نامهای خطاب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص الحاق ایران به لوایح «پالرمو» و «سی اف تی» هشدار دادند. در متن این نامه آمده است: «دولت کنونی ایالات متحده، از بدو استقرار، تشدید فشارها بر ایران را در دستور کار قرار داده و FATF را به مثابه ابزاری برای مسدود کردن مسیرهای تجاری و مالی ایران معرفی نموده است. در چنین شرایط خطیری، پذیرش و اجرای توصیههای نهادی که عملاً در جهت اهداف تحریمی آمریکا عمل میکند، یک خطای راهبردی است.»
در این میان، مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت و گویی مکتوب، در واکنش به این نامه تاکید کرد: « شروع بررسی مجدد این لوایح در مجمع تشخیص، حسب درخواست رئیس محترم جمهوری و موافقت مقام معظم رهبری انجام گرفته و متوقف نخواهد شد.»
وی همچنین درباره بررسی این لوایح در مجمع تشخیص گفت: «هنوز نتیجه بررسی در مجمع مشخص نیست ولی قطعا آن نتیجه برخلاف مصلحت جمهوری اسلامی نخواهد بود و پیشنهاد تحفظ کمیسیون مشترک نیز بیانگر همین نظریه است.»
مشروح گفتگوی مکتوب با مصطفی میرسلیم را می خوانید؛
******
* آقای میرسلیم! بررسی لوایح پالرمو و CFT به جلسه آینده مجمع تشخیص مصلحت موکول شده است، ارزیابی شما از فضای مجمع تشخیص برای بررسی این لوایح چیست؟ آیا اکثریت مخالف هستند یا موافق؟
در جلسه اول بحث درباره کلیات دو میثاق یادشده انجام گرفت و وارد جزئیات و بندهایی که هیئت عالی نظارت و شورای نگهبان نسبت به آنها ایراد گرفته بودند نشدیم و ادامه بحث به جلسه آینده موکول شد. نتیجه بررسیها قابل پیش بینی نیست ولی به نظر می رسد تحفظی که در کمیسیون مشترک مجمع تصویب شده، مبنی بر مراعات مفاد قانون اساسی جمهوری اسلامی و قوانین داخلی ایران، بر تصمیم نهایی مجمع مؤثر واقع شود زیرا در کل جمهوری اسلامی مخالف جرائم سازمان یافته فراملی و قربانی بارز تروریسم بوده و هست.
بررسی لوایح پالرمو و CFT متوقف نخواهد شد
* ارزیابی شما از نامه نمایندگان برای توقف بررسی این لوایح و پاسخ احتمالی مجمع تشخیص چیست؟
نظر نمایندگان محترم امضا کننده به این واقعیت بر میگردد که آمریکا از این میثاق ها به صورت ابزاری برای منویات استکباری خود استفاده می کند و قائل به مراعات مفاد آنها از طرف خود نیست.
نه آن اعتراف صریح ترامپ، به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، به صدور دستور قتل شهید قاسم سلیمانی و اقدامات سفاکانه و شنیع اسرائیل در نسل کشی فلسطینیان، بویژه در غزه است. اما شروع بررسی مجدد در مجمع بر حسب درخواست رئیس محترم جمهوری و موافقت مقام معظم رهبری انجام گرفته و متوقف نخواهد شد.
* بررسی این لوایح چه تأثیری در روند مذاکرات دارد و آیا میتواند علامت مثبتی برای رفع تحریم ها باشد؟
موضوع تحریم ها، اقدام ظالمانه ای است که آمریکا تحت تأثیر صهیونیست ها مرتکب شده و تا کنون خسارت هایی بر مردم ما وارد کرده است. آمریکا باید در صدد جبران آن برآید، زیرا موضع جمهوری اسلامی مخالف بکارگیری اسلحه کشتار جمعی بویژه سلاح هستهای است و هیچ اقدامی برای ساخت یا بهره برداری از چنان اسلحه ای انجام نداده است.
بر عکس آمریکا که نه تنها از سلاح هسته ای استفاده کرده، در مورد خلع سلاح هستهای نیز که نسبت به آن متعهد شده بوده اقدامی نکرده و در موضع متهم قرار دارد. در حال حاضر مذاکرات غیر مستقیم درباره سلاح هستهای مجددا آغاز شده و فعالیت های دیگر کشور در زمینههای اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و امنیتی و دفاعی، از جمله بررسی دو میثاق یادشده، مستقل از آن مذاکرات انجام میگیرد.
هرچند آمریکا همواره در صدد بوده از همه حربه ها برای تقویت تأثیر گذاری تحریمهای ظالمانهاش بهرهگیری کند، از جمله با مباشرت درمورد در فهرست سیاه قراردادن ایران در گروه ویژه اقدام مالی موسوم به فاتف.
* برخی کارشناسان بر این باورند که مخالفت ها با دو لایحه پالرمو و CFT می تواند یک اخلالی را در کار دولت و تیم مذاکره کننده ایجاد کند، پاسخ شما چیست؟
هنوز نتیجه بررسی در مجمع مشخص نیست ولی قطعا آن نتیجه برخلاف مصلحت جمهوری اسلامی نخواهد بود و پیشنهاد تحفظ کمیسیون مشترک نیز بیانگر همین نظریه است.
پالرمو و CFT مستقل از مذاکرات ایران و آمریکا بررسی می شوند/ بررسی لوایح در مجمع تشخیص با نامه نمایندگان متوقف نخواهد شد/ تصمیم مجمع تشخیص درباره پالرمو و CFT برخلاف مصلحت نظام نخواهد بود
نظر شما