
بر اساس این تفاهمنامه، چین و اسپانیا همکاریهای خود در حوزه سینما را گسترش خواهند داد و در زمینههای مشارکت در جشنوارهها، اکران متقابل فیلمها، تولید مشترک فیلم و تبادل نیروی انسانی و افزایش همکاریها، اقدامات عملیاتی انجام خواهند داد.
چین دومین بازار بزرگ سینمایی جهان است و سرمایه گذاران و تولیدکنندگان جهان مشتاقند تا حضور خود در بازار چین را گسترش دهند. اما در روزهای اخیر، به دلیل تشدید تعرفهها علیه چین توسط آمریکا، اداره ملی سینمای چین اعلام کرد که «واردات فیلمهای آمریکایی را به میزان مناسب کاهش خواهد داد.» بلافاصله پس از این بیانیه، قیمت سهام شرکتهای «والت دیزنی» و «برادران وارنر» در بازار آمریکا به شدت سقوط کرد.
افزایش تعرفههای ایالات متحده برای شرکتهای آمریکایی، کارگردانها و تهیه کنندگانی که امیدوار به سرمایه گذاری در چین هستند، عدم اطمینان ایجاد کرده است. سینما یکی از اشکال تجارت خدمات محسوب میشود و آمریکا بزرگترین مبدأ کسری تراز خدمات چین به شمار میرود.
در همین حال، «اورزولا فون در لاین»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، نیز اعلام کرد که اگر آمریکا و اتحادیه اروپا نتوانند در خصوص تعرفهها به توافق برسند، اتحادیه اروپا علیه غولهای فناوری آمریکا اقدام خواهد کرد. این در حالی است که صنعت فناوری و خدمات یکی از ستونهای مازاد تجاری خدمات آمریکا در برابر اروپاست.
پس از اعلام اداره ملی سینمای چین درباره کاهش واردات فیلمهای آمریکایی، خبرگزاری «رویترز» در گزارشی عنوان کرد که «هالیوود شدیدا نگران است» و از بسته شدن درهای بازار عظیم سینمایی چین هراس دارد. حتی برخی چهرههای سرشناس هالیوودی، «دونالد ترامپ» را «دیوانه» خواندند!
صنعت سینما و خدمات فناوری، هر دو از بخشهای مهم خدمات مدرن هستند که آمریکا آنها را به مزیتهای سنتی خود تبدیل کرده است. این صنایع برای آمریکا منابع مالی بی پایانی از سراسر جهان به ارمغان آورده و این کشور را به بزرگترین دارنده مازاد تجارت خدمات جهانی تبدیل کردهاند.
هشدارهای چین و اتحادیه اروپا به غولهای سینمایی و فناوری آمریکا نشان میدهد که اقدامات نسنجیده دولت ایالات متحده در اعمال تعرفههای سنگین علیه دیگر کشورها، بدون توجه به پیامدهای آن، در حال آسیب زدن به صنایع کلیدی تجارت خدمات این کشور است!
چگونه قلدری تجاری آمریکا به ضرر صنایع برتر خودش تمام میشود؟
نظر شما