
به گزارش رویترز، وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور تصمیم گرفته است برای برخی از کارکنان آمریکایی که در مورد مسائل مربوط به تبت «رفتار بدی» داشتهاند، محدودیتهای روادید اعمال کند.
اتخاذ این تصمیم پس از آن صورت می گیرد که واشنگتن محدودیتهای بیشتری برای صدور روادید برای مقامهای چینی درگیر در سیاستهای دسترسی خارجیها به مناطق تبت اعمال کرد. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا روز ۱۱ فروردین از اعمال این محدودیتها خبر داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که اقداماتی برای اعمال محدودیتهای روادید برای مقام های چینی انجام میشود. این محدودیتها برای آنهایی است که در تدوین یا اجرای سیاستهای مربوط به دسترسی خارجیها به مناطق تبت، بر اساس قانون دسترسی متقابل به تبت در سال ۲۰۱۸، نقش اساسی داشتند.
روبیو افزود: برای مدت طولانی، حزب کمونیست چین از دسترسی دیپلماتهای آمریکایی، روزنامهنگاران و سایر ناظران بینالمللی به منطقه خودمختار تبت (TAR) و سایر مناطق تبتی چین خودداری میکند، در حالی که دیپلماتها و روزنامهنگاران چینی از دسترسی گسترده در آمریکا برخوردار هستند. دیپلماتهای آمریکایی همچنین قادر به ارائه خدمات به شهروندان آمریکایی که در تبت سفر میکنند، نیستند.
به گزارش ایرنا، «قانون دسترسی متقابل به تبت»، وزارت امور خارجه آمریکا را ملزم میکند که سالانه در مورد سطح دسترسی که مقام های چینی به دیپلماتها، روزنامه نگاران و گردشگران آمریکایی به مناطق تبت میدهند به کنگره گزارش دهد.
این وزارتخانه باید سالانه گزارشی را به کنگره ارائه کند تا افرادی را که در طول سال مانع ورود آمریکاییها میشوند، شناسایی کنند. همچنین این گزارش باید فهرستی از مقام های چینی که به طور عمده در تدوین یا اجرای سیاستها برای محدود کردن دسترسی دیپلماتها، روزنامهنگاران و شهروندان آمریکایی به مناطق تبت دخیل بودند، تهیه کند.
اعمال محدودیت صدور روادید برای کارکنان آمریکایی از سوی چین
نظر شما