
هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی قم به مناسبت روز جهانی سلامت، با سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دیدار و گفتوگو کردند.
رئیس جامعه مدرسین ضمن گرامیداشت سال جدید با اشاره به سپری شدن ماه مبارک رمضان ابراز داشت: خوشا به حال کسانی که از معنویات این ماه ره توشهای برای خود مهیا کردهاند.
وی با بیان اینکه وضعیت پزشکی کشور نسبت به دیگر کشورها بدون تردید جهش بسیار خوبی داشته است، اظهار داشت: با همه محدودیتهایی که در ورود برخی دستگاههای پزشکی و مسائل دیگر داریم؛ اما دیگران از اینکه پزشکان ما در درمان برخی بیماریها پیشتاز هستند، دچار ناباوری و تعجباند.
وی افزود: در کشور ما روزی پزشک را از خارج وارد میکردیم و چارهای هم جز این نبود، زیرا سلامت مردم مهم بود، ولی امروز خوشبختانه حتی در روستاهای دورافتاده ما درمانگاه و خانه بهداشت تأسیس شده است، اگرچه بین آنچه هست و آنچه باید باشد فاصله وجود دارد.
وی با اشاره به معوقات بیمهها و پرستاران خاطرنشان کرد: یکی از نگرانیها همین مشکلات مالی است که وجود دارد و وظیفه ما این است که دعا و تلاش کنیم که مشکلات اقتصادی کشور برطرف شود و سرمایه گذاری برای تولید که شعار امسال است به نتیجه برسد.
حسینی بوشهری با بیان اینکه در اسلام نسبت به مسئله سلامت تأکیدات بسیاری شده است، بیان داشت: در کشور باید روی سلامت جسم و روح سرمایه گذاری کنیم. تقویت روح تأثیرگذار در جسم است، همانگونه که سلامت جسم حال روح انسان را خوب میکند؛ چراکه رابطه جسم و روح غیر قابل انکار است.
وی افسردگی را یکی از بیماریهای روانی تأثیرگذار در جسم عنوان کرد و ابراز داشت: یکی از مسائلی که باعث افسردگی میشود، نا امیدی است؛ بنابراین یکی از مسائلی که پزشکان باید دنبال کنند، امیددادن به بیمار است و این بخشی از درمان است.
استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر لزوم تقویت جایگاه مسئله اخلاق پزشکی عنوان داشت: جایگاه پزشک در جامعه ما جایگاه قابل تقدیری است و باید این جایگاه با نحوه برخورد پزشک با مریض و مراجعه کننده ارتقاء بخشیده شود.
وی ضمن ابراز نگارانی از آمار مهاجرت پزشکان و پرستاران، تکریم را یکی از راههای جلوگیری از این مهاجرتها ارزیابی کرد و بیان داشت: مناسبتهای مختلف را بهانهای برای تکریم پزشکان، پرستاران و خانواده آنان قرار دهید. پیامبر – صلی الله علیه و آله – میفرماید «إِنَّکُمْ لَنْ تَسَعُوا اَلنَّاسَ بِأَمْوَالِکُمْ فَسَعُوهُمْ بِأَخْلاَقِکُمْ» یعنی شما نمیتوانید مردم را با پول راضی نگاه دارید بنابراین باید با اخلاق کریمانه دل آنها را بدست بیاورید.
حسینی بوشهری اضافه کرد: بشر تشنه محبت است. خداوند به پیامبر خود میفرماید «وَلَوْ کُنْتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ» یعنی اگر با محبت با مردم برخورد نمیکردی، آنان از دور تو پراکنده میشدند؛ لذا لوح تقدیر به پیامبر میدهند و میگوید «وَإِنَّکَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِیمٍ».
وی با اشاره به مسئله کاهش جمعیت تصریح کرد: برخی به این معضل کاهش جمعیت توجه نمیکنند. ما ضربه بزرگی از کاهش فرزندآوری خوردیم و امیدواریم دیگر این تفکر وجود نداشته باشد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: سرمایه و اقتدار کشور، جمعیت است. دشمنان نمیخواهند کشور قوی باشد و کشور قوی تنها با جنگ افزار نیست؛ بلکه با نیروی انسانی آماده به کار است که میتوان از جنگ افزار بیشتر استفاده کرد. در دوران دفاع مقدس سلاح نداشتیم، اما نیروی انسانی جنگ را اداره کرد.
شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، گزارشی از وضعیت و برنامههای دانشگاه علوم پزشکی قم توسط ریاست دانشگاه و تعدادی از اعضای هیئت رئیسه ارائه شد.
برنامههای مفصل در حوزه آموزش و پژوهش، وضعیت خوب استان در شاخصهای درمان نسبت به میانگین کشوری، خدمات نوروزی در حوزه سلامت، کمبودهای قم در عرصه امکانات و زیرساختها، سلامت نوزادان و ابراز نگرانی از کاهش آمار واکسیناسیون نوزادان و رتبه برتر دانشگاه علوم پزشکی قم در بحث جوانی جمعیت، از جمله محورهای سخنان مدیران و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان بود.
آیت الله بوشهری: برخی به معضل کاهش جمعیت توجه نمی کنند
نظر شما