
نتایج نظرسنجی اخیر خبرگزاری رویترز از ۶۹ استراتژیست بازار ارز نشان میدهد که تردیدها نسبت به جایگاه دلار بهعنوان دارایی امن در دوران ناپایداری بازار در حال افزایش است. حدود یکسوم از شرکتکنندگان نسبت به پایداری قدرت دلار ابراز تردید کردهاند.
در میان پاسخدهندگانی که نظرات دقیقتری ارائه دادند، ۴۰ درصد معتقد بودند که نشانههایی از تضعیف اعتبار دلار بهعنوان یک پناهگاه امن ظاهر شده و این روند ممکن است در بلندمدت نیز ادامه داشته باشد.
جورج ساراولوس، رئیس بخش تحقیقات بازار ارز دویچه بانک، دو عامل اصلی را در کاهش جذابیت دلار مؤثر دانست: نخست، چشمانداز ضعیفتر اقتصاد آمریکا، و دوم، بیثباتی نهادهای ایالات متحده. به گفته او، این مسائل میتوانند سرمایهگذاری خارجی در دلار را کاهش دهند.
در سوی دیگر ماجرا، آریندام سندیلیا از جیپی مورگان با اشاره به اینکه حذف دلار از جایگاه ارز ذخیره جهانی فرآیندی بسیار زمانبر خواهد بود، افزود: کاهش تدریجی سهم دلار در ذخایر ارزی بانکهای مرکزی سالهاست که آغاز شده است. به گفته او، بسیاری از بانکهای مرکزی اکنون ترجیح میدهند ذخایر خود را با داراییهایی مانند طلا متنوعتر کنند.
در همین راستا، قیمت طلا نیز به بالاترین سطح تاریخی خود، یعنی ۳٬۱۶۷ دلار، رسیده و باعث شده تحلیلگران والاستریت پیشبینیهایی صعودی ارائه دهند. بانک آمریکا پیشبینی کرده است که طلا میتواند در بلندمدت تا ۳٬۵۰۰ دلار افزایش یابد. همچنین بانک سیتی اعلام کرده که اگر عملکرد اقتصادی آمریکا ضعیفتر از حد انتظار باشد، طلا ممکن است به همان سطح برسد.
آیا دلار آمریکا جایگاه امن خود را از دست میدهد؟ /نظر بانکهای بزرگ جهانی
نظر شما