تظاهرات گسترده در آمریکا؛ ۶۰۰ هزار نفر در اعتراض به سیاستهای ترامپ به خیابانها آمدند

روز شنبه، ۵ آوریل ۲۰۲۵، صدها هزار نفر در ۵۰ ایالت آمریکا و همچنین در پایتخت واشنگتن به خیابانها آمدند تا علیه سیاستهای دولت دونالد ترامپ در زمینههای مختلفی مانند آموزش، اشتغال، اقتصاد و دموکراسی اعتراض کنند. این تظاهرات با شعار «دستتان را بردارید» برگزار شد و بیش از ۱۵۰ سازمان حقوق بشری و گروههای مختلف اجتماعی در این تجمعات مشارکت داشتند. این رویداد به عنوان بزرگترین تجمع یکروزه از زمان بازگشت ترامپ به مقام ریاستجمهوری در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۰ توصیف شد و اعتراضات در حدود ۱۲۰۰ مکان مختلف در سراسر ایالات متحده برگزار شد.
تعداد معترضان و اهداف تجمعات
تعداد کل افرادی که برای شرکت در تظاهرات ثبتنام کردهاند، تقریباً ۶۰۰ هزار نفر بوده است، به گفته سازمانهای مشارکتکننده در این تحالف که شامل سازمانهای حقوق مدنی، کهنهسربازان، جمعیتهای حقوق زنان و اتحادیههای کارگری هستند. سازماندهندگان اعلام کردند که خواستههای اصلی آنها شامل توقف تسلط میلیاردرها بر قدرت، کاهش کاهش بودجههای فدرال برای مراقبتهای بهداشتی، تأمین اجتماعی و سایر برنامهها، و توقف حملات به مهاجران و گروههای آسیبپذیر جامعه است.
اعتراضات در پایتخت و سایر ایالات
در پایتخت آمریکا، دهها هزار نفر علیه سیاستهای ترامپ اعتراض کردند و تأکید کردند که این سیاستها تهدیدی برای خدمات عمومی، دموکراسی و حقوق بشر هستند. معترضان در نزدیکی یادبود واشنگتن در نشنال مال گرد هم آمدند و تخمین زده میشود که تعداد آنها به بیش از ۷۰ هزار نفر رسید، در حالی که پیشبینیها حاکی از حضور حدود ۲۰ هزار نفر بودند. شعارهایی مانند «دستتان را از حقوق ما بردارید»، «دستور کار ۲۰۲۵ نه»، «آمریکا، ما از شما معذرت میخواهیم»، «ما پادشاه نمیخواهیم»، و «به نام بشریت، فاشیسم را رد میکنیم» بر روی پلاکاردهای معترضان دیده میشد.
سخنان نمایندگان و فعالان حقوق بشر
جیمی راسکین، عضو دموکرات کنگره، در سخنانی در برابر معترضان در واشنگتن، به شدت از ترامپ و سبک رهبری او انتقاد کرد و گفت: «بنیانگذاران ما قانون اساسی را نوشتند که با عبارت «ما مردم» شروع میشود، نه «ما دیکتاتورها».» کیلی روبنسون، رئیس کمپین حقوق بشر، نیز بر تأثیرات منفی کاهش بودجهها تحت مدیریت ترامپ تأکید کرد و گفت که این کاهشها به ویژه بر بیماران و فقرا تأثیر گذاشته و حملات به مهاجران و آسیب به تنوع اجتماعی را تقویت کرده است. ایلهان عمر، نماینده کنگره، نیز در سخنان خود گفت: «اگر شما میخواهید کشوری داشته باشید که در آن به فقرا رسیدگی کنیم و آینده فرزندانمان را تضمین کنیم، باید برای آن مبارزه کنیم. اگر میخواهید کشوری داشته باشید که به قانون و فرآیندهای قانونی احترام بگذارد، باید برای آن مبارزه کنیم. باید برای کشورمان مبارزه کنیم.»
نظرات معترضان در واشنگتن و ایالتهای مختلف
جسیکا، یک کشاورز از ایالت ویرجینیا، در گفتگو با «العربی الجدید» گفت: «من پنج ساعت فاصله دارم و امروز برای شرکت در تظاهرات به پایتخت آمدهام تا از حق خود برای داشتن آیندهای بهتر و دفاع از دموکراسی دفاع کنم. فکر میکنم اقدامات ترامپ میتواند بر آینده کل کشور تأثیر بگذارد، بنابراین باید آنها را رد کنیم.» لینتون نیز اظهار داشت: «من از دولتمان ناامید شدم چون اجازه دادهایم ثروتمندان کشور را تصرف کنند. در چند ماه آینده ممکن است مالیاتهای ثروتمندان کاهش یابد، در حالی که فقرا و کسبوکارها بهای زیادی برای تعرفههای گمرکی خواهند پرداخت.»
مردی ۷۴ ساله به نام مایلی گفت: «من از ۱۶ سالگی در تظاهرات شرکت کردهام و اکنون از سیاستهای ترامپ میترسم و ناامید شدهام. حقوق من تهدید شده است، از جمله حق رأی و زندگی شرافتمندانهام. از این میترسم که منابع درآمدی من از طریق تأمین اجتماعی آسیب ببیند و همچنین نگران حق آزادی بیان و دموکراسی هستم که در حال حاضر در کشور کاهش یافته است.» او افزود: «من زندگی در کشوری استبدادی را تحمل نخواهم کرد.»
اعتراضات در ایالتهای مختلف و حمایتهای خارجی
در ایالت میشیگان، هزاران نفر در اعتراض به سیاستهای ترامپ در شهر دیترویت تظاهرات کردند. در همین حال، شهروندان کانادایی در طرف دیگر رودخانه که مرز میان آمریکا و کانادا را تشکیل میدهد، از معترضان آمریکایی حمایت کرده و علیه ترامپ تظاهرات کردند.
همچنین در شهرهای نیویورک، لس آنجلس و بوستون، دهها هزار نفر زیر شعار «دستتان را از دموکراسی ما بردارید» به خیابانها آمدند. در شارلوت، ایالت کارولینا شمالی، معترضان علیه سیاستهای ترامپ در زمینه تأمین اجتماعی، آموزش، مهاجرت و سایر مسائل تظاهرات کردند.
تظاهرات گسترده در آمریکا؛ ۶۰۰ هزار نفر در اعتراض به سیاستهای ترامپ به خیابانها آمدند
نظر شما