
روز شنبه بالغ بر 1200 تجمع مختلف علیه اقدامات و سیاستهای دونالد ترامپ در 50 ایالت آمریکا برنامهریزی شده است. پایهگذاران تظاهرات این تجمعات را بزرگترین اعتراضات علیه دونالد ترامپ و حامی میلیاردش ایلان ماسک از آغاز طرحهای اصلاحاتی دولت آمریکا خواندهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هزاران نفر از ساعاتی پیش روانه واشنگتن شدهاند. به گفته سازماندهندگان، انتظار میرود که بیش از 20 هزار نفر تنها در اعتراضات نشنال مال شرکت کنند.
طبق وبگاه این رویداد، حدود 150 گروه فعال برای شرکت ثبتنام کردهاند. تظاهرات در هر 50 ایالت به علاوه کانادا و مکزیک برنامهریزی شده است.
معترضان در حال صف کشیدن در گذرگاه شلوغ خیابان کنتیکت در واشنگتن دیسی هستند و منتظر اتوبوسهایی بودند که آنها را به مرکز شهر ببرند. آمریکاییها پلاکاردهایی با شعارهایی مانند «پادشاهی در ایالات متحده آمریکا وجود ندارد» و «ماسک را تبعید کنید» حمل میکردند.
دانشمند بازنشسته زیستپزشکی تری کلین از دانشگاه مطرح پرینستون در میان صدها نفری بود که از ساعات ابتدایی در تظاهرات واشنگتن حاضر شد.
وی در اعتراض به اقدامات ترامپ گفت: «همه چیز از مهاجرت گرفته تا مسائل وزارت کارآمدی، تعرفههای این هفته، تحصیلات، همه کشور تحت تهاجم است. تمامی نهادهای ما، هر چیزی که آمریکا را به آن چه که هست تبدیل میکند.»
دیوید مادن، کهنه سرباز ارتش و وکیل بازنشسته، گفت که از اوهایو برای شرکت در این تظاهرات پرواز کرده تا علیه «بیعدالتی حاکم بر این کشور، سازمانهایی که در حال دزدیده شدن از مردم آمریکا هستند و سردرگمی در دادگاهها» اعتراض کند. وی همچنین افزود که معتقد است ایالات متحده مردمی دارد که «اساساً نژادپرست» هستند.
با تأیید ترامپ وزارت کارآمدی آمریکا دولت این کشور را زیرورو کرده و بیش از 200 هزار از 2.3 میلیون شغل دولتی را حذف نموده است. بینظمی در این کار در حدی بوده که گاهی دولت مجبور به بازگرداندن متخصصان مورد نیاز شده است.
روز جمعه نیز سازمان خدمات درآمد داخلی (آی آر اس) شروع به اخراج بیش از 20000 کارمند، یعنی 25 درصد از کل کارکنان خود کرد.
چند صد نفر روز شنبه در خارج از دفتر مرکزی سازمان تأمین اجتماعی، یکی از اهداف اصلی وزارت کارآمدی آمریکا، در نزدیکی بالتیمور تجمع کردند تا علیه کاهش بودجه این سازمان که مزایایی را به سالمندان و معلولان ارائه میدهد، اعتراض کنند.
این سازمان نیز اخیراً 7 هزار کارمند خود را اخراج و خدمات تلفنی میلیونها متقاضی را قطع کرد، اقدامی که خشم آمریکاییها را در پی داشت.
معترضان در این تجمع که بیشترشان بازنشسته بودند، پلاکاردهایی با عنوان «کشور من کجا رفته»، «ماسک را به مریخ بفرستید» و «از تأمین اجتماعی دست بکشید» به دست داشتند.
لیندا فالکائو که دو ماه دیگر 65 ساله میشود، خطاب به جمعیت معترض گفت که از 16 سالگی در صندوق تأمین اجتماعی پول واریز کرده است. وی افزود: «من وحشتزدهام، عصبانیام، خشمگینم، گیج شدهام که چطور چنین چیزی میتواند برای ایالات متحده اتفاق بیفتد. من آمریکا را دوست دارم و دلشکستهام. من به پولم نیاز دارم. من پولم را میخواهم. من مزایایم را میخواهم.»
معترضان ترامپ را به تلاش برای خدمات تأمین اجتماعی و همچنین خدمات پزشکی از جمله مدیکر و مدیکید متهم کردهاند.
دستیار سخنگوی کاخ سفید لیز هیوستون با رد این اتهامات گفت: «موضع رئیسجمهور ترامپ روشن است. او همواره از تأمین اجتماعی، مدیکر و مدیکید برای ذینفعان واجد شرایط محافظت خواهد کرد. در همین حال، موضع دموکراتها اعطای مزایای تأمین اجتماعی، مدیکید و مدیکر به بیگانگان غیرقانونی است که این برنامهها را ورشکسته کرده و سالمندان آمریکایی را نابود خواهد کرد.»
بخش زیادی از اقدامات ترامپ با شکایتها از او محدود شده است و شاکیان اعلام کردهاند که او با تلاش برای اخراج کارمندان دولتی، اخراج مهاجران و لغو حقوق افراد تراجنسیتی از اختیارات خود فراتر رفته است.
ساعاتی قبل از آغاز تظاهرات در ایالات متحده، صدها آمریکایی ساکن اروپا در برلین، فرانکفورت، پاریس و لندن گرد هم آمدند تا مخالفت خود را با تغییرات گسترده ترامپ در سیاستهای داخلی و خارجی ایالات متحده ابراز کنند.
در پایتخت آلمان، برلین، مردم در مقابل نمایشگاه تسلا تجمع کرده و از آمریکاییهای ساکن این کشور خواستند که به منظور «پایان دادن به هرج و مرج» در ایالات متحده اعتراض کنند. آلمانیها اقدامات وزیر کارآمدی آمریکا ایلان ماسک را محکوم کرده و خواستار تحریم شرکت او «تسلا» شدند. در شهر فرانکفورت مردم با به دست داشتن بنرهایی خواستار «بازگشت دموکراسی» و استعفای رئیسجمهور آمریکا شدند.
رئیسجمهور آمریکا از زمان بازگشت به کاخ سفید با اقدامات خود موجی از اعتراضات داخلی و خارجی را ایجاد کرده است. اخراج گسترده کارکنان دولتی، برخورد نامناسب با مهاجران، درخواست برای الحاق کانادا و گرینلند به آمریکا و بیاحترامی به این مناطق، اعمال تعرفههای گسترده علیه کشورهای دوست و رقیب، مواضع دولت این کشور در قبال اوکراین و... از جمله مسائلی است که منجر به نارضایتی آمریکاییها و مردم اقصینقاط جهان از رئیسجمهور ایالات متحده شده است.
آغاز تظاهرات گسترده آمریکاییها علیه ترامپ
نظر شما