
دو روز پیش از این اتفاق مرکز اطلاع رسانی فلسطین اعلام کرد اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در راس هیاتی عالی رتبه به ایران سفر میکند و در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان رئیس جمهور جدید ایران شرکت خواهد کرد. اتفاقی که با وجود تحولات منطقه و انتخاب رئیسجمهور جدید ایران حاوی پیامهای مهمی بود. تصاویر او در ازدحام میانه مجلس و در آغوش مسعود پزشکیان از جمله تصاویر ماندگار تاریخ این سرزمین است. تصاویری که روز بعد روی صفحه اول روزنامههای تهران ثبت شد.
تایید ترور هنیه
در ساعت دو بامداد ده مرداد اسماعیل هنیه در تهران به شهادت میرسد. پس از این اتفاق و در فاصله کوتاهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیهای ترور اسماعیل هنیه و یکی از محافظانش را تایید میکند. خبری که البته توسط حماس هم تایید میشود. در بیانیه ابتدایی سپاه پاسداران جزئیات زیادی درباره نحوه به شهادت رسیدن اسماعیل هنیه منتشر نشد و تنها به شهادت این مجاهد عزیز و یکی از محافظانش اشاره شده بود.
هراس صهیونیستها از پذیرش ترور
بعد از گذشت چند ساعت بیانیه دوم هم از سوی سپاه پاسداران منتشر شد، بیانیهای که در آن رژیم صهیونیستی را مسئول مستقیم این اتفاق معرفی میکرد و البته که در آن گفته شد نحوه مراسم تشییع هنیه متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد، در این بیانیه هم اشارهای به جزئیات این اتفاق نشد و این در حالی بود که شایعات و گمانههای بسیاری در فضای رسانهای شکل گرفته بود. پس از این بیانیه بود که رژیم صهیونیستی که از سوی ایران و حماس مسئول اصلی این اقدام معرفی شده بود اعلام کرد در مورد ترور اسماعیل هنیه «هیچ موضعی نخواهد گرفت!»
شلیک از یک کشور دیگر؟!
خبرگزاری میزان، به نقل از المیادین در توئیتی نوشت که ترور اسماعیل هنیه بر اثر «شلیک موشک از کشوری به کشور دیگر بوده و از داخل ایران انجام نشده» است. المیادین نیز این ادعا را از طریق یک منبع ایرانی منتشر کرده بود!
ظهر همان روز خلیل الحیه، از اعضای ارشد حماس هم در یک کنفرانس خبری در تهران گفت این ترور به وسیله موشک انجام شده است. الحیه گفت: «موشکی به اتاقی که هنیه در آن بوده اصابت کرده و قبل از اصابت شیشهها شکسته و دیوار فرو ریخته است.»
یک گمانه دیگر تکذیب میشود
در فاصله کوتاهی گزارش دیگری در کانالهای تلگرامی منتشر شد که ادعا میکرد اسماعیل هنیه «بهصورت کاملا ناشناس در محل جانبازان در شمال تهران اسکان داده شد و حتی سرایدار ساختمان و نیروی انتظامی محل از هویت وی خبر نداشتند و تنها گمان میکردند یک مهمان خارجی ساده است. بهجز سران قوا، احدی از محل سکونت شهید هنیه خبر نداشت.» اگرچه این گزارش هم فضای رسانهای را فتح کرد اما بعد از گذشت چند ساعت توسط نهادهای امنیتی تکذیب شد.
انتشار یک عکس
حوالی شب دهم مرداد، عکسی از یک ساختمان منتشر شد که نشان میداد بخشی از آن ظاهرا آسیب دیده و قسمتهای آسیبدیده هم با توری یا پارچه سیاهی پوشانده شده است. خیلی زود صحت این عکس با بازنشرش در رسانههای رسمی تایید شد.
تخیلات نیویورک تایمز
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز پنجشنبه به نقل از منابع خود گزارش داد که اسماعیل هنیه، روز چهارشنبه توسط یک بمب جاسازیشده در محل اقامت او در تهران، ترور شده است. البته خیلی زود مشخص شد گزارش را رونن برگمن از نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی نوشته است.
شلیک پرتابه کوتاهبرد
خیلی زود صحت ادعای روزنامه آمریکایی زیر سوال رفت. در گزارش رسمی عنوان شد مه گزارش نیویورک تایمز مبنی بر کارگذاری بمب در محل ساختمان از ۲ ماه قبل، دروغ بوده که البته این دروغ از شکل آسیبی که به ساختمان خورده نیز قابل تشخیص بوده است. در این میان بیانیه سوم سپاه پاسداران هم منشر شد. سپاه در اطلاعیه شماره سوم خود جزیٔیاتی از عملیات ترور اسماعیل هنیه در تهران را منتشر کرد و نوشت: «با توجه به تحقیقات و بررسیهای بعمل آمده، این عملیات تروریستی با شلیک پرتابه کوتاه برد با سر جنگی حدود ۷ کیلوگرمی، همراه با انفجار شدید، از خارج محدوده استقراری اقامت میهمانان صورت گرفته است.»
ویدئویی درباره او را ببینید:
.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;}.h_iframe-aparat_embed_frame .ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}
ترور تنشزا در سالی که گذشت / اسماعیل هنیه؛ شاهدی در تهران
نظر شما