میدل ایست آی: «کشورهای حوزه خلیج فارس از تبدیل شدن به پایگاه حمله آمریکا به ایران خودداری کردند»

میدل ایست آی نوشت: تصمیم آمریکا برای استقرار بمبافکنهای B-2 در پایگاه «دیهگو گارسیا» در اقیانوس هند، نتیجه مخالفت کشورهای عربی خلیج فارس با استفاده از حریم هواییشان برای حمله احتمالی به ایران است.
عربستان سعودی، امارات، قطر و کویت به آمریکا اعلام کردهاند که اجازه نخواهند داد از قلمرو یا حریم هوایی آنها برای حمله به ایران، حتی برای سوختگیری یا عملیات نجات، استفاده شود. این موضوع را یکی از مقامات ارشد آمریکایی به شرط ناشناس ماندن به «میدل ایست آی» گفت.
این مقام اظهار داشت: «آنها نمیخواهند درگیر شوند.»
این موضع کشورهای خلیج فارس، ضربهای به برنامههای دولت ترامپ محسوب میشود، که قصد داشت با حملات گسترده به حوثیها در یمن، ایران را پای میز مذاکره درباره برنامه هستهایاش بکشاند.
به دلیل این مخالفت، آمریکا بمبافکنهای راهبردی B-2 را در پایگاه «دیهگو گارسیا» مستقر کرد، پایگاهی در اقیانوس هند که در گذشته نیز برای حملات به عراق مورد استفاده قرار گرفته بود.
تصاویر ماهوارهای اخیر نشان میدهند که حداقل سه تا پنج فروند بمبافکن B-2 در این پایگاه مستقر شدهاند.
از سوی دیگر، ایران پیشتر هشدار داده بود که در صورت حمله اسرائیل، تأسیسات نفتی کشورهای خلیج فارس را هدف قرار خواهد داد، اما استفاده آمریکا از پایگاه دیهگو گارسیا این امکان را فراهم میکند که بدون عبور از حریم هوایی کشورهای عربی، ایران را هدف قرار دهد و در عین حال، این کشورها بتوانند خود را از درگیری مستقیم دور نگه دارند.
همزمان با افزایش تنشها، دولت ترامپ ناوهای هواپیمابر و هزاران نیروی نظامی را به منطقه اعزام کرده و فروش تسلیحات پیشرفته به عربستان و قطر را نیز تأیید کرده است. آمریکا در حال حاضر بیش از ۴۰ هزار نیرو در منطقه خاورمیانه، بهویژه در پایگاههای استراتژیک خلیج فارس، مستقر دارد.
در این میان، روزنامه تلگراف مدعی شد که فرماندهان نظامی ایران در حال بررسی انجام حملات پیشدستانه به پایگاه دیهگو گارسیا هستند.
میدل ایست آی: «کشورهای حوزه خلیج فارس از تبدیل شدن به پایگاه حمله آمریکا به ایران خودداری کردند»
نظر شما