3/29/2025 6:19:11 AM

رابطه ایران و آمریکا به کجا می رسد؟/ تاجر غیرقابل پیش‌بینی چه در سر دارد؟

شاید اغراق نباشد که بگوییم واژه ترامپ بیشترین کلید واژه رسانه ها از شروع سال 2025 باشد. حتی پیش از ورود مجدد دونالد ترامپ به کاخ سفید یعنی در زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز سخنان و مواضع وی بیشترین خوراک رسانه ای را فراهم می کرد .

در روزهای اخیر نامه ترامپ و پاسخ ایران به آن، همزمان با تهدیدات پی در پی نظامی، جنجال به راه انداخته است.

این سیاستمدارآمریکایی که بیشتر شبیه بنگاه دارها و به عبارتی تاجر پیشه است کیست که با مواضع خود نشان داد که علاقه زیادی به در صدر اخبار بودن دارد؟ البته نباید از نظر دور داشت که جایگاه ایالات متحده آمریکا در سیاستهای بین الملل آنقدر حایز اهمیت هست که به این ماجرا دامن میزند .

ترامپ کیست؟

دونالد جان ترامپ -متولد ۱۴ ژوئن ۱۹۴۶- یک سیاستمدار، شخصیت رسانه‌ای و تاجر آمریکایی است. او چهل و هفتمین رئیس‌جمهور آمریکا و عضو حزب جمهوری‌خواه است و از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ به عنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور به کاخ سفید رفته بود و در سال 2024 نیز بار دیگر توانست به کاخ سفید بازگردد.

ترامپ در کویینز، نیویورک سیتی، ایالات متحده متولد شد. او در زمینه املاک و مستغلات فعالیت داشت و به عنوان یک شخصیت تلویزیونی نیز شناخته می‌شود.

در سال ۲۰۲۳، ترامپ در پرونده‌های مدنی به‌دلیل سوء استفاده جنسی، افترا و تقلب در کسب‌وکار مسئول شناخته شد.

در سال ۲۰۲۴، او به جرم جعل سوابق تجاری مجرم شناخته شد و به این ترتیب اولین رئیس‌جمهور ایالات متحده شد که به جرم تبهکاری محکوم می‌شود. ترامپ از یک سوء قصد جان سالم به در برد و در سال ۲۰۲۴، در انتخابات ریاست‌جمهوری مقابل کامالا هریس دموکرات پیروز شد.

تاثیر حضور ترامپ در کاخ سفید بر سیاست های بین المللی

تغییر در رویکرد آمریکا به چندجانبه‌گرایی : ترامپ رویکردی ملی‌گرایانه و "آمریکا اول" را در پیش گرفت و از توافق‌نامه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی مانند توافقنامه پاریس، برجام و سازمان تجارت جهانی خارج شد.

تغییر در روابط با متحدان : ترامپ روابط با متحدان سنتی آمریکا را تحت فشار قرار داد و خواستار آن شد که آنها سهم بیشتری از هزینه‌های دفاعی را بپردازند.

تغییر در سیاست‌های تجاری: ترامپ تعرفه‌هایی را بر واردات از کشورهای مختلف اعمال کرد و خواستار بازنگری در توافقنامه‌های تجاری شد.

تغییر در سیاست‌های خاورمیانه: ترامپ سیاست‌های متفاوتی را در قبال خاورمیانه در پیش گرفت. از جمله تلاش ها برای خارج کردن اسراییل از گرداب درگیریها در خاورمیانه ، تهدیدهای بدون وقفه برای تسلیم کردن ایران و تلاشها برای از بین بردن جریان مقاومت.

ترامپ: مذاکره نکنند، اتفاقات بدی برای ایران می‌افتد!

ایران و ترامپ

از زمان ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید تلاش هایش برای آنچه تغییر رفتار ایران می نامد، ادامه دارد .

از سویی فشارها از طریق تحریم های حداکثری ادامه دارد و حتی به عراق هم که برق خود را از ایران تامین می کرد رحم نکرد و معافیت های این کشور را لغو کرد ( اینجا بخوانید) و ( اینجا ببنید)

از سوی دیگر به دنبال مذاکره با ایران است و سعی می کند با زبان تهدید ایران را وادار به نشستن پای میز مذاکره کند. ( اینجا بخوانید)

ولی در طرف ایرانی هم رهبری نظام و هم رییس جمهور، زبان تهدید را بر نمی تابند و رسما اعلام می کنند که مذاکره با زبان تهدید و اعمال فشار راه به جایی نخواهد برد . ( اینجا بخوانید)

از سوی دیگر دست به نامه نگاری میزند و تلاش می کند با واسطه گری امارات، نامه درخواست مذاکره را به طرف ایرانی برساند نامه ای که قرار است پاسخ آن به دست ترامپ برسد ( اینجا بخوانید) و ( اینجا بخوانید)

از سوی دیگر در پی توافق هایی که با روسیه بر سر ماجرای جنگ روسیه و اوکراین دارد ، سعی میکند از روابط مسکو و تهران استفاده کند و ایران را پای میز مذاکره بکشاند ( اینجا بخوانید)

ولی با حمله به یمن باز تهدید می کند که هر پاسخی که از انصار الله یمن بگیرد طرف ایرانی را مقصر می داند ( اینجا بخوانید)

بسیاری از کارشناسان معتقدند ؛ ترامپ با تبری تیز کرده قرار است چهار سال دیگر بر جهان فرمانروایی کند. او تا همین حالا هم بسیاری از کشورها را از کوره به در برده است و اینکه در سال 1404 چه وقایع غیر منتظره ای رقم خواهد خورد ، سوالی است که پاسخ آن همچنان در هاله ای از ابهام است. ( اینجا بخوانید)

نظر شما در این ارتباط چیست با ما در میان بگذارید.


رابطه ایران و آمریکا به کجا می رسد؟/ تاجر غیرقابل پیش‌بینی چه در سر دارد؟

برچسب‌ها

نظر شما


مطالب پیشنهادی