فارس پلاس؛ روایت روز - «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در اقدامی ضدایرانی پیشنهاد اعمال تحریمهای ۵۰ ساله علیه ایران را داد. بر اساس گزارشها، در پیشنویس این قطعنامه که روی وبسایت پارلمان اوکراین قرار گرفته، این عبارت آمده است: «اجرای اقدامات ویژه اقتصادی بخشبندی شده و سایر اقدامات محدودکننده (تحریم) ایران به مدت ۵۰ سال.»
کارشناسان معتقدند که با توجه به حجم نه چندان قابل توجه مراودات اقتصادی بین ایران و اوکراین و تبعیت کامل کییف از تحریمهای ضدایرانی واشنگتن، دولت زلنسکی از این تحریمها هیچ هدفی جز بهرهبرداری تبلیغاتی دنبال نمیکند. زلنسکی در حالی ژست مقتدرانه به خود گرفته که در طول جنگ حدود ۲۰ درصد از خاک کشورش را از دست داده است.
اما نکته قابل توجه در این میان، سکوت تأمل برانگیز جریان غربگرا درخصوص این اظهارات ضدایرانی است. طیف غربگرا پیش از این بارها به تعریف و تمجید از رئیس جمهور اوکراین اقدام کرده بود.
به عنوان نمونه، روزنامه سازندگی پیش از این در مطلبی با عنوان «رئیس جمهورِ در میدان» نوشته بود: «رئیس جمهور اوکراین این روزها در مرکز خبرها و توجهات است. مقاومت او در مقابل روسیه، رد درخواست آمریکا برای خروج از کشور و تلاش برای هم افزایی ملی از او یک چهره مبارز و وطن پرست را تصویر کرده است که با لباس نظامی در میدان جنگ ایستاده است.»
در یک نمونه دیگر، روزنامه آفتاب یزد در مطلبی تاکید کرده بود که زلنسکی به سیاستمداران پرمدعا درس می دهد.
اوکراین همان کشوری است که پس از فروپاشی شوروی، بعد از آمریکا و روسیه سومین قدرت اتمی جهان بود. اما این کشور بهواسطه فرمانبرداری از آمریکا، در سال ۱۳۷۳ با امضای معاهده بوداپست متعهد شد که کلیه سلاحهای هستهای خود را تحویل دهد و در مقابل آمریکا و انگلیس تعهد کردند که از امنیت و تمامیت ارضی اوکراین در مقابل هرگونه تجاوز خارجی حمایت کنند. اوکراین به این تعهد خود بهطور کامل عمل کرد اما از آن به بعد به یک کشور حاشیهای و آسیبپذیر تبدیل شد.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور فعلی اوکراین، یک سلبریتی و بازیگر کمدین بوده است. وی پیش از آنکه به ریاست جمهوری اوکراین برسد در اظهارنظری گفته بود: «شعار من تبدیل کردن جهان به جایی بهتر؛ جهانی روشنتر و خوشحالتر با کمک گرفتن از تمام ابزارهایی که در اختیار داریم.» اما این سلبریتی سابق و رئیسجمهور فعلی، با فرمانبرداری از آمریکا، اوکراین را به یک جهنم تبدیل کرد.
گفتنی است چندی پیش تصویری از رئیسجمهور آمریکا و رئیسجمهور اوکراین منتشر شد. در این تصویر، بایدن با تبختر و چهرهای سرد پشت میز نشسته و زلنسکی با وضعیتی تحقیرآمیز، همچون رعیت در مقابل ارباب، گوش به فرمان و خبردار ایستاده بود.
جریان غربگرا همواره طرف مقابل را به سانسور و همچنین انکار واقعیت متهم می کند، اما برخلاف این ادعا، اتفاقا این طیف غربگرا است که ید طولایی در سانسور و انکار واقعیت های بدیهی دارد.
یک سوال؛ چرا جریان غربگرا به اظهارات زلنسکی اعتراض نکرد؟! چرا این طیف اظهارات ضدایرانی رئیس جمهور اوکراین را محکوم نکرد. به نظر شما این رفتار ذیل دیپلماسی التماسی تعریف نمی شود؟
جریان غربگرا هر جا پای منافع آمریکا در میان است، به راحتی به منافع ملی پشت کرده و عزت مردم ایران را لگدمال می کند.
جالب اینجاست که همین طیف بارها جریان انقلابی را به کاسبی از تحریم متهم کرده است اما برخلاف این ادعا، همیشه در بزنگاه ها، این جریان غربگرا بوده است که این شائبه را به وجود آورده که در پی کاسبی از تحریم است.
پایان پیام/.