به گزارش خبر ساز از زنجان، عباس ظهوری سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در نشست تخصصی با هیأت تجاری اقتصادی استان زنجان به سرپرستی اتاق بازرگانی زنجان راههای گسترش همکاریهای تجاری و بازرگانی اقتصادی را بررسی کردند.
سفیر ایران در ارمنستان با بیان اینکه موانع و مشکلات مختلف برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان وجود دارد که خوشبختانه دولتهای مختلف به ویژه دولت سیزدهم درصدد برداشتن این موانع و باز کردن مسیر برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان است، اظهار کرد: سیاست دولت جدید به خصوص در حوزه همسایگان گسترش همکاریها است که بر همین اساس دستور کار جدی ما فعال کردن فعالیتهای اقتصادی و رشد و توسعه همکاریها است که سفارت ایران در ارمنستان آماده همکاری همه جانبه با فعالان اقتصادی است.
وی با بیان اینکه درخواست ما از فعالان اقتصادی مشخص کردن مشکلات و بیان آنها به ما و ارائه پیشنهاد در راستای رفع آنها است، تصریح کرد: باید به دنبال علت چرایی عدم حضور در بازار ۱۵ کشور همسایه و حوزه cis بود چونکه تولیدات ما قوی و با کیفیت است و توانمندیهای بسیار خوبی داریم.
ظهوری با بیان اینکه بررسی همه جانبه بازار کشورها از جمله مسائل حقوقی، اداری و کیفی و استاندارد و ... یکی از ضروریات کسب توفیقات تجاری و اقتصادی است، گفت: یکی از مشکلات ما عدم هزینه برای تحقیق و پژوهش و مطالعه نیازسنجی است، چرا که جمعآوری اطلاعات از بازارهای کشورها برای ورود حرفهای بسیار مهم بوده و تجربه کشورهای موفق در حوزه تجارت بیانگر این مهم است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با تاکید بر اینکه یکی از موانع رشد صادراتی ما عدم شناخت از بازار کشورهای مختلف است، ادامه داد: مادامی که با واقعیتهای پیش رو مواجه نشویم، به نقاط مطلوب هدفهای تجاری خودمان نخواهیم رسید و باید به دور از تعارفات به خوبی خود را آنالیز کرده تا به بهترین خود رسیده و با بهترین شکل ممکن و حرفهای وارد بازارهای تجاری کشورها شویم.
وی با تاکید بر اینکه بازار کشور ارمنستان یک بازار رقابتی است، تصریح کرد: ورود با قدرت و با استاندارد بالا در بازار کشورهای رقابتی یک اصل مهم است که باید همراه با ورود با قدرت و حرفهای به بازار کشورها باشد که بازار رقابتی یعنی کیفیت بسته بندی ویژه بازار همان کشور باشد و شناخت ذائقه و نیازسنجی که در صورت تحقق منجر به حضور مستمر در کشورهای مختلف باشد.
ظهوری با بیان اینکه باید بر اساس نیازها و الزامات بازار از جمله داشتن معرفی قوی، روابط عمومی، داشتن کاتالوگها به زبان روسی در کشورهای اوراسیا و زبانهای محلی مورد قبول کشورهای مختلف باشد، ابراز کرد: معرفی مطلوب یک امتیاز برای شرکت تولیدی و صادراتی است که از اهمیت بالایی برخوردار است.
سفیر ایران در ارمنستان با بیان اینکه جذاب بودن و متنوع بودن و حضور و معرفی بسیار پرقدرت حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: کشور ارمنستان دارای جمعیت ۳ میلیون نفری است و افزون بر آن ۱۰ میلیون ارامنه خارج از کشور دارد که لابیهای بسیار پرقدرت در دنیا دارند و این مهم به معنای این بوده که که اگر شرکتهای مختلف خود را در بازارهای این کشورها اثبات کنند، میتوانند از ارتباطات و لابیهای ارامنه خارج از این کشور برای افزایش صادرات و فروش محصولات خود در بازارهای کشورهای دیگر استفاده کنند.
وی با بیان اینکه دو کشور ایران و ارمنستان دارای روابط تاریخی قدیمی بوده و کالاهای ایرانی در این کشور مورد توجه و استقبال مردم این کشور است، ابراز کرد: در ایران نیز ارامنه بسیاری حضور داشته و زندگی میکنند که موجب گسترش همکاریها در بخشهای مختلف و پیوندهای فرهنگی بین دو کشور شده است.
ظهوری با بیان اینکه ارتباطات فرهنگی تاریخی بسیار خوبی بین ایران و ارمنستان وجود دارد که از آن جمله دوستی چند هزار ساله و شهدای ارمنی در طی جنگ هشت ساله دفاع مقدس و همچنین جانبازان و آزاده ها هستند، افزود: صادرات ایران به کشور ارمنستان افزایش پیدا کرده و در حال حاضر به ۵۶۰ میلیون دلار رسیده است که با همکاری مسؤولان کشور ارمنستان در نظر داریم آن را به یک میلیارد دلار برسانیم که قابل تحقق است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با بیان اینکه در طول ۶ ماه اخیر صادرات ایران به کشور ارمنستان دارای یک رشد ۳۷ درصدی نسبت به سال گذشته بوده است، تصریح کرد: نگاه ما به کشور ارمنستان افزون بر خود بازار این کشور به عنوان یک پل ارتباطی بسیار امن و مطمئن و محکم برای تبادلات تجاری با کشورهای دیگر از جمله اتحادیه اوراسیا و اتحادیه اروپا و سایر کشورها است.
وی با بیان اینکه شرایط برای باز صادرات در کشور ارمنستان بسیار مهیا است، ابراز کرد: تعرفه ترجیحی ارمنستان با اتحادیه اوراسیا برای 6 تا 7 هزار قلم کالا به ما این امکان را میدهد که در این کشورها حضور پیدا کنیم.
ظهوری با بیان اینکه چند پروژه مهم در دستور کار کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان بوده است، خاطرنشان کرد: آمادگی داشتن و سرعت عمل برای حضور در بازار کشورهای مختلف بسیار حائز اهمیت است و بازار کشور ارمنستان برای فعالان اقتصادی استان زنجان بسیار آماده بوده که باید با یک برنامهریزی مناسب و سرعت عمل برای حضور در بازارهای این کشورها برنامهریزی کرد تا توسعه اقتصادی کشور کمک شود.
انتهای پیام/۷۳۰۰۴