با شنونده خوب بودن و صحبت کردن با فرزندان، میتوانیم آنها را ترغیب کنیم تا منابع اطلاعاتی را زیر سؤال ببرند و دیدگاههای مختلف را قبل از اظهارنظر در نظر بگیرند.
آموزش ارزیابی منابع نیز روش دیگری است. در این راستا، تشویق به استفاده صحیح از اطلاعات، توانایی تشخیص اطلاعات درست از نادرست، و آگاهی از فراوانی اطلاعات آنلاین اهمیت زیادی دارد. همچنین، باید به کودکان آموزش دهیم چگونه منابع معتبر را شناسایی کرده و اطلاعات واقعی را از غلط تشخیص دهند. این آموزشها به آنها کمک میکند تا از رسانهها بهصورت ایمن و معقول استفاده کنند.
آموزش باید از سنین پایین آغاز شود. والدین باید به فرزندان خود کمک کنند تا راه خود را پیدا کنند و از آنها در برابر خطرات خاص محافظت کنند.
برای اجرای مؤثر سواد رسانهای در میان کودکان و نوجوانان، همکاری بین اقشار مختلف جامعه، از جمله والدین، معلمان و رسانهها، ضروری است. باید به فرزندانمان بیاموزیم که استفاده نادرست از رسانهها میتواند آسیبزا باشد و همچنین مدیریت زمان استفاده از آنها را به آنها آموزش دهیم.
ضروری است که تأثیرات منفی برخی رسانههای غیراخلاقی را برای فرزندانمان توضیح دهیم و به محدودیتهای سنی توجه کنیم. والدین باید با رویکرد مقتدرانه نظارت بر فرزندان خود را انجام دهند و همزمان با پیشرفت علم و فناوری، خود را با آنها همگام کنند.
آمارها نشان میدهند که در سه سال اخیر، کودکان ۸ تا ۱۲ ساله بهطور میانگین روزانه ۵/۵ ساعت و نوجوانان ۱۳ تا ۱۸ ساله ۸/۵ ساعت از وقت آزاد خود را صرف استفاده از اینترنت میکنند.
تشویق به گفتگو، ابزار آموزش سواد رسانه ای