فیری پرس نوشت: ترامپ خود را با افرادی که دیدگاههای سختگیرانه نسبت به ایران دارند محاصره کرده است. ترامپ ایران را تهدید کرده اما او همچنین قول داده است که دخالت ایالات متحده در جنگهای خاورمیانه را پایان دهد و احتمال هر گونه نقشی در ملتسازی توسط دولتش را رد کرده است.
جامعه بینالمللی اکنون در مورد فشار آوردن به ایران دچار شکاف است. هنوز تحریمهای سختی علیه ایران وجود دارد، اما این تحریمها به طور مداوم توسط چین، هند و روسیه و دیگران نقض میشوند. اجرای کامل این تحریمها ممکن است امکانپذیر باشد، اما این امر مستلزم همکاری ویژه چین است، آن هم در زمانی که پکن با خصومت دوحزبی از سوی واشنگتن مواجه است. روابط روسیه با ایران نیز قویتر از دهههای گذشته شده است و از طریق پیوندهای دفاعی متقابل تقویت شده است.
سؤال این است که کدام جناح بیشترین تأثیر را خواهند داشت؛ ستیزه جویانی که توسط مایک والتز مشاور امنیت ملی ترامپ و روبیو وزیر خارجه رهبری میشوند، یا کسانی که دیدگاههای به سمت انزواگرایی دارند، مانند ونس، معاون رئیسجمهور و تولسی گابارد، رئیس اطلاعات ملی.
در حالی که ترامپ آماده ورود به کاخ سفید می شود، بحثهای فزایندهای در داخل دولت ترامپ و حزب جمهوریخواه درباره اینکه تا چه حدی به صورت تهاجمی با ایران رفتار کند، وجود دارد.
در یک طرف افرادی مانند جیمز ریش سناتور جمهوریخواه قرار دارند که می گوید: آنها در مورد سلاح هسته ای صحبت میکنند، اما کجاست سلاح هستهای؟ آنها میتوانستند سالها پیش، آن را داشته باشند... فکر میکنم آنها نسبت به دستیابی به آن بازداشته شده اند."
مک مستر مشاور امنیت ملی پیشین ترامپ، دیدگاه متفاوتی دارد. او گفت: " من میگویم که فرصتی برای حمله وجود دارد، البته نه لزوماً نظامی، بلکه از منظر دیپلماتیک و مالی."
سناتور ریش تأثیر قابل توجهی بر این بحث سیاست خارجی از طریق کرسی خود در سنا خواهد داشت. این سیاستمدار 81 ساله، مانند بیشتر رهبران جمهوریخواه، نه ایران بلکه چین را رقیب اصلی ایالات متحده و مهمترین تهدید نظامی پنتاگون میداند.
اختلاف در تیم ترامپ بر سر ایران/ ترامپ به حرف روبیو گوش خواهد کرد یا انزواگرایان؟