همانطور که میدانید صداقت و اعتماد پایه و اساس ازدواج است. هنگامی که همسر دروغگو از کار در می آید ،پایه و اساس ازدواج درستخوش آسیب می شود.
زندگی با همسر دروغگو باعث از بین رفتن اعتماد بین زوجین میشود. شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که از کجا بفهمیم همسرمان به ما دروغ میگوید؟
یک شخص دروغگو چه ویژگیهایی دارد؟ رو به رو شدن با این مسئله بسیار سخت است و فهمیدن اینکه همسرتان به شما دروغ میگوید میتواند بسیار دردناک باشد.
ویژگیهای همسر دروغگو
مکناست سالهای زیادی با همسرتان زندگی کرده باشید و به شناخت خوبی از او دست یافته باشید، اما باز هم فهمیدن این که به شما دروغ میگوید، برایتان دشوار باشد.
برای این که مطمئن شوید همسرتان دروغ میگوید، توجه به زبان بدن او میتواند کمی به شما کمک کند. البته توجه داشته باشید، این ویژگیها احتمالی هستند.
از تماس چشمی پرهیز کردن
یکی از رایجترین علامتهای دروغ گفتن، پرهیز از تماس چشمی است. اگر همسر شما هنگام صحبت کردن، وقتی که از او سوالی میپرسید، بدون این که به چشمان شما نگاه کند به سوالاتتان جواب میدهد، احتمالا به شما دروغ میگوید.
در واقع، اجتناب از تماس چشمی به این معنی است که او نمیخواهد به شما اطلاعات کافی دهد و تمایلی به ادامه گفتگو ندارد.
از جواب دادن طفره میرود!
وقتی از همسر خود سوال میپرسید، و او سوال شما را با سوال جواب میدهد. مثلا میگوید: چرا این سوال را میپرسی؟ در واقع، میخواهد بداند شما چه چیزهایی میدانید و یا اینکه خواهان خرید زمان برای خود است.
لحنش تغییر میکند!
وقتی همسرتان دروغ میگوید، ممکن است لحنش عوض شود و با همیشه متفاوت صحبت کند. به عنوان مثال، محبتآمیزتر حرف بزند یا خیلی سریع و با لکنت جواب شما را بدهد تا زودتر بحث را تمام کند.
به یک سوال پاسخهای متفاوتی میدهد!
اگر یک سوال را چندین بار و با فاصلهی زمانی مثلا چند هفته از همسرتان پرسیدید و هر بار پاسخ متفاوتی از او شنیدید، احتمالا همسرتان به شما دروغ میگوید.
چرا همسرمان به ما دروغ میگوید؟
دلایلی برای دروغ گفتن همسرتان وجود دارد. این دلایل برای هر شخص و هر موقعیتی متفاوت است. البته بازهم میگویم این دلایل احتمالی هستند و این نکته را در نظر داشته باشید که این دلایل رفتار یک همسر دروغگو را توجیه نمیکنند.
· اینکه خواهان خوب به نظر رسیدن در چشم شما باشد!
گاهی همسر شما برای جلب نظرتان و حفظ تصویر خود در ذهن شما ممکن است درباره برخی از ویژگیهای خود دروغ بگوید تا تحسین و احترام شما را برانگیزد.
· از شما خجالت میکشد!
برخی از افراد از فاش شدن جزئیات زندگی سابق خود حتی مقابل همسرشان خجالت میکشند. برخی از اتفاقات ممکن است در گذشته همسر شما رخ داده باشد که وی علاقهای به صحبت در رابطه با آن نداشته باشد.
· برای جلوگیری از دعوا
ممکن است شما از یک رفتار خاص همسرتان متنفر باشید. گاهی همسرتان آن رفتار را دور از چشم شما انجام دهد.
مثلا از این که همسرتان صورتش را در سینک ظرفشویی بشوید، متنفرید. در این صورت، اگر شما درباره آن از او سوال کنید، احتمالا برای این که بحث یا دعوا پیش نیاید، به شما دروغ خواهد گفت.
زندگی با همسر دروغگو چه آسیبی به شما میزند؟
دروغ گفتن در زندگی مشترک و زندگی با همسر دروغگو عواقب و آسیبهایی به دنبال دارد. دانستن این عواقب میتواند در متوقف کردن دروغگویی موثر باشد.
مهمترین دلیل این که دروغ به رابطه آسیب میزند این است که باعث بیاعتمادی میشود. دروغ گفتن سبب آسیب دیدن و ترس در همسر شما میشود.
در ادامه چند مورد از آسیبهایی که دروغ به رابطه شما وارد میکند، را بیان میکنیم.
دروغ سبب از بین رفتن اعتماد میشود!
اعتماد یکی از پایههای مهم و اساس رابطه خوب محسوب میشود. اگر اعتماد در طرفین وجود نداشته باشد، رابطه به درستی عمل نمیکند.
وقتی همسرتان به شما دروغ بگوید، شما احساس آسیب میکنید و این حس را دارید که به شما خیانت شده است. به همین علت، رابطه سرد میشود و زوجین از یکدیگر دور میشوند.
دروغ مانع گفتگوی مفید میشود!
وقتی زن و یا شوهر به یکدیگر دروغ میگویند، احساسات منفی در همسر مقابل دیده میشود. همسر دروغگو باعث ایجاد احساساتی نظیر خشم، ترس، اضطراب، ناامیدی و غیره میشود.
این احساسات منفی سبب از بین رفتن گفتگوی مفید با همسر میشوند. در واقع، دروغ مانع ایجاد ارتباط موثر میشود. همسران برای خلق یک رابطه سالم با ارتباط عمیق با یکدیگر نیازمند هستند.
یک دروغ باعث ایجاد دروغهای بیشتر میشود!
وقتی که یک دروغ گفته میشود برای سرپوش گذاشتن و فاش نشدن باید دروغهای بیشتری گفته شود و در نهایت فریب فرد ایجاد میشود.
یک همسر دروغگو تمام تلاش خود را میکند که دروغهایش لو نروند؛ چون آشکار شدن حقیقت میتواند عواقب سنگینی به همراه داشته باشد.
زن یا شوهر دروغگو حقیقت را مخفی میکنند تا موقعیت خود را در برابر همسرش حفظ کند یا همسر خود را ناراحت نکند.
دروغ اعتماد دوباره را سخت میکند!
عدم صداقت در زندگی مشترک میتواند آسیب جدی به اعتماد همسر وارد کند، به طوری که اعتماد دوباره بسیار سخت شده یا خیلی طول بکشد. ممکن است این آسیب به قدری عمیق باشد که فرد هیچ تلاشی برای ترمیم رابطه نکند و تصمیم به حفظ آرامش خود کند.
با همسر دروغگو چگونه رفتار کنیم؟
اگر هر یک از مواردی که در بالا گفتیم در همسر شما صدق میکند، چند نکته مفید برای برخورد صحیح با او که میتوانید از آنها استفاده کنید را ذکر میکنیم.
یافتن موقعیتهایی که باعث دروغگویی همسرتان میشود؟
الگویی که منجر به دروغ گفتن همسرتان میشود را شناسایی کنید. تحلیل الگوهای دروغ همسر دروغگو یکی از بهترین راههای نزدیک شدن به او و درکش هست.
باید دلیل و موقعیتی که باعث دروغ گفتن میشود را بررسی کنید. این درست نیست که سریعا همسر خود را سرزنش کنید.
ابتدا، بررسی کنید که به چه علت و در چه موردی دروغ گفته است. این کمک میکند تا بهترین روش را برای متوقف کردن دروغ انتخاب کنید و از آسیب به رابطهتان هم جلوگیری شود.
هنگامی که همسرتان دروغ میگوید، خودتان را سرزنش نکنید!
وقتی میفهمید همسرتان دروغ میگوید و یا متوجه خیانت او میشوید، ممکن است احساس گناه کنید یا خود را سرزنش کنید.
شما نباید به خاطر کارهای همسرتان و انتخابهایش خودتان را سرزنش کنید. در این صورت است که میتوانید به موقعیت مسلط شده و به اوضاع رسیدگی کنید.
از خودتان بپرسید که آیا میتوانید با حقیقت رو به رو شوید؟
زندگی با یک همسر دروغگو بسیار آزاردهنده است؛ اما رو به رو شدن با حقیقت میتواند آزاردهندهتر باشد.
قبل از این که از همسرتان درباره حقیقت بپرسید، از خودتان بپرسید که آیا توانایی شنیدن حقیقت را دارید؟ وقتی که توانایی پذیرش حقیقت را داشته باشید دیگر دروغ آزارتان نمیدهد.
از یک زوجدرمانگر کمک حرفهای بگیرید!
اولین قدم مفید برای برخورد با همسر دروغگو کمک گرفتن از یک مشاور حرفهای است. یک مشاور خوب میتواند به شما کمک کند که احساسات خود را مدیریت کنید و بر درد صدمهای که دیدهاید غلبه کنید.
همچنین، مشاور میتواند وضعیت رابطه شما را ارزیابی کند و بدون این که شما را قضاوت کند یک فضای امن در اختیار شما قرار دهد تا مشکلات خود را بیان کنید.
گرفتن مچ همسرتان وقتی دروغ میگوید هیچ فایده و لذتی برای شما ندارد؛ اما بهتر است زودتر با این مسئله رو به رو شوید تا بتوانید راه مناسبی برای حفظ رابطه و ازدواجتان پیدا کنید.
با همسر دروغگو چگونه رفتار کنیم؟