به گزارش گروه سیاسی خبر ساز، یک سال از دولت میگذرد و بسیاری معتقدند دولت توانسته در حوزههای مختلف به ویژه بررسی دقیق مشکلات و تخصیص بودجه برای رفع مشکلات استانها و بحث اصلاح اقتصاد و نحوه پرداخت یارانه ها به خوبی عمل کند. در این میان برخی جریانات اصلاح طلب نیز معتقدند دولت و مجلس عملکرد مناسبی نداشتهاند. برای بررسی این موضوع با محمد سرگزی عضو کمیسیون عمران مجلس به گفتوگو نشستیم.
فارس: برخی جریانات معتقدند که فعالیتهای دولت سیزدهم ثمرهای نداشته است، نظر شما در این مورد چیست؟
سرگزی: در نگاه اول ما باید ببینیم که دولت سیزدهم در چه شرایطی کشور را به دست گرفته و بر اساس این باید بررسی و اظهارنظر کنیم. چند اتفاق خوب که در این مدت اتفاق افتاده، همین سفرهای رئیسجمهور و بررسی دقیق مشکلات و ارائه طرحی برای حل مشکلات استانها می باشد که میتواند یکی از مهمترین اقدامات دولت باشد.
در کنار این موضوع برنامههایی برای مسکن در نظر گرفته شده و طرحهایی مبتنی بر عدالت و توزیع امکانات در کشور اجرایی می شود که اینها همه از نقاط قوت در دولت سیزدهم است. همین مسائل باعث شده است برخی از جریانهای مخالف برای این که دولت را ناکارآمد نشان دهند این نکات را بیان نمیکنند و حتی نمیگویند که چگونه و با چه وضعی دولت گذشته را به دولت سیزدهم تحویل داده اند و به نوعی این موضوع را نمیگویند که در ایامی که دولت در دست خودشان بود، کوتاهیهایی انجام داده و زمین سوخته تحویل دولت سیزدهم دادهاند.
فارس: آیا بین دولت و مجلس شکافی وجود دارد؟
سرگزی: برخی جریانات به دنبال این هستند که شرایط کشور را نابسامان نشان داده و از طرف دیگر این هماهنگی که بین دولت و مجلس وجود دارد برای حل مشکلات و موضوعات آن را هم به نوعی تحتالشعاع قرارداده و بیتاثیر نشان دهند. البته در هر فضای اجرایی اختلاف نظرهایی وجود دارد که این اختلاف نظرها میتواند داخل خود دولت یا داخل خود مجلس یا بین دولت و مجلس باشد اما این اختلافنظرها کارشناسی میباشد و نه اختلافنظرهای ریشهای و مبنایی که در گذر زمان قابل حل نباشد.
فارس: برخی معتقدند که سفرهای استانی رئیس جمهور ثمره خاصی نداشته است، نظر شما چیست؟
سرگزی: این موضوع درست نیست که ما بخواهیم بگوییم سفرهای رئیسجمهور دستاورد خاصی نداشته است. ما در سفر رئیسجمهور چند نوع مصوبه داریم، یک نوع مصوبات طبق و توان آن مجموعه استانی بوده و قابلحل است اما به دلایل گوناگونی مدتها بر زمین مانده و با اتخاذ تصمیم دقیق مدیریتی آن موضوع حل میشود و نیاز به بودجه خاصی هم ندارد.
اما برخی از مصوبات و دستورات رئیس جمهور در این سفرهای استانی نیاز به تامین اعتبارات داشته است، برای مثال ما در دولت گذشته میآمدیم به پروژههای مختلفی اعتبار تزریق میکردیم که هر کدام با یک سرعت بسیار کم پیش میرفتند اما یکی از کارهایی که در سفر رئیسجمهور انجام میشود اختصاص بودجه به پروژههای دارای اولویت میباشد. با بررسی دقیق در استان ها به طرح های مهمتر و دارای اولویت بیشتر بودجه بیشتری قالب بودجههای سنواتی تخصیص داده شده و این موضوع باعث پیشرفت پروژه های حیاتی میشود.
اما این که ما فکر کنیم مثلاً یک دفعه با یک سفر همه مشکلات استان میخواهد حل شود، قطعا این موضوع درست نیست، کما اینکه هر سفر دارای جنبههای مختلفی میباشد که یکی از جنبه ها این است که دولت از نزدیک مشکلات را احساس کند و از نظرات مختلف مردم و کارشناسان و مسئولان استانی هم برای حل مشکلات و موضوعات شهرهای مختلف استفاده کند. به همین دلیل باید به دولت فرصت دهیم که در یک بازه زمانی منطقی موضوعات را حل کند.
فارس: و اما سخن پایانی؟
سرگزی: در این دولت اراده قوی برای حل مشکلات مردم وجود دارد که ما کمتر، چنین ادارهای را برای حل مشکلات مردم در دولتهای مختلف دیده ایم.
انتهای پیام/