به گزارش خبر ساز از تهران؛ با توجه به هشدارهای هواشناسی، اواخر شامگاه چهارشنبه و بامداد امروز پنجشنبه شاهد بارش شدید باران در نقاط مختلف استان تهران بودیم که بر اثر این بارشها در چند نقطه از استان تهران، آب گرفتگی و و سیلاب به وقوع پیوست.
منطقه کن امامزاده داود و شهرستان های پردیس، دماوند، شمیرانات، ملارد و پاکدشت نیز دچار سیلاب و آب گرفتگی شدید شدند که در سیلاب کن، هشت نفر مصدوم و دو نفر جان باختند.
فیلم| جاری شدن سیل در امامزاده داوود
آماده باش تمامی عوامل راهداری استان تهران
عادل مصدقی معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان تهران، در این خصوص در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: با توجه به هشدار نارنجی هواشناسی، مبنی بر بارش شدید باران و احتمال آب گرفتگی و وقوع سیلاب در استان تهران، تمامی عوامل راهداری استان تهران به حالت آماده باش کامل درآمدند.
وی گفت: بامداد امروز با اعلام گزارش ریز سنگ در محورهای رودبار قصران، عوامل راهداری با تجهیزات سنگین و نیمه سنگین در منطقه حاضر و به خدمات رسانی پرداختند.
معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان تهران ادامه داد: در منطقه کن تهران، علی رغم خارج بودن حوزه راهداری در آن منطقه، شاهد وقوع سیلاب و گرفتار شدن مردم در بین گل و لای، در منطقه حاضر و مشغول خدمات رسانی به هموطنان هستیم.
مصدقی عنوان کرد: این بارش ها ادامه دارد و از هموطنان درخواست داریم نزدیک رودخانه ها نشوند و در صورت نیاز با سامانه ۱۴۱ تماس بگیرند.
عوامل هلال احمر استان تهران در آماده باش کامل
شاهین فتحی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان تهران نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: بر اثر این بارش های بامداد امروز، در نقاط غربی و جنوبی استان، شاهد آب گرفتگی و وجود گل و لای به ویژه در منطقه کن «امامزاده داود» هستیم.
وی گفت: تمامی عوامل عملیاتی هلال احمر استان تهران در آماده باش کامل قرار گرفتند و چند تیم امداد و نجات از جمله واکنش سریع و تیم های امداد و نجات در شهرستان های تهران، شمیرانات، پاکدشت و ملارد با توجه به شدت آب گرفتگی ها، مشغول امداد رسانی به هموطنان هستند.
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان تهران اضافه کرد: تیم واکنش سریع و سه تیم عملیاتی هلال احمر شهرستان تهران به منطقه امامزاده داوود پایتخت اعزام شدند، یک تیم به همراه راهداری در منطقه فشم شهرستان شمیرانات حضوردارد، یک تیم امداد و نجات در محدوده نیروگاه برق شریف آباد پاکدشت مشغول رهاسازی خانواده ای گرفتارشده هستند و یک تیم نیز در روستای قشلاق ملارد، به امدادرسانی پرداختند.
فتحی خاطرنشان کرد: شماره ۱۱۲ جمعیت هلال احمر استان تهران جهت دریافت حوادث احتمالی در خدمت هموطنان در استان تهران است و در صورت نیاز، تیم های امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان تهران در مناطق حادثه دیده حضور پیدا خواهند کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر بیان کرد: در حال حاضر ۲۳ تیم عملیاتی، ۲ تیم آنست (جستوجو و نجات با سگهای زنده یاب) با استفاده از ۱۳ خودروی کمکدار، ۴ آمبولانس و ۳ خودروی نجات مشغول خدمترسانی به متاثرین و جستوجو مفقودین هستند.
حضور وزیر کشور و استاندار و شهردار تهران در منطقه
۰۹:۰۰ / دستور رئیسی برای رسیدگی به سیلزدگان امامزاده داوود (ع)
رئیسجمهور از استاندار تهران خواست تا کلیه امکانات امدادی اعم از هلال احمر، شهرداری و ستاد مدیریت بحران را برای تسریع در عملیات امداد و نجات و نیز تمهید پیشبینیهای لازم برای پیشگیری از حوادث مشابه سیل در امامزاده داوود (ع)، بسیج کند.
ساعت ۹:۲۰ / تشکیل جلسه ستاد بحران با حضور وزیر کشور
جلسه ستاد بحران با حضور وزیر کشور، شهردار تهران، استاندار تهران، رئیس جمعیت هلال احمر کشور در منطقه امام زاده داوود برگزار شد.
با دستور دکتر وحیدی وزیر کشور محسن منصوری استاندار تهران فرمانده عملیات در حادثه سیل بخش کن و روستای امام زاده داود (ع) شد. وزیر کشور از تمانی دستگاه های اجرایی ،عملیاتی و امداد رسان در سطح ملی خواست تا با استاندار تهران در این خصوص همکاری کنند.
وزیر کشور بیان کرد: شمار افرادی که احتمالا در گل و لای گرفتار شدهاند مشخص نیست. تلاشهای نیروهای امدادی از لحظه وقوع سیل ادامه دارد.
وی گفت: استاندار تهران شهردار تهران رئیس هلال احمر و نیروهای انتظامی و امدادی در منطقه حاضر هستند تا کار با سرعت و دقت بیشتری ادامه پیدا کند.
وحیدی در تشریح میدانی وضعیت منطقه امامزاده داوود(ع) تهران افزود: سیل همراه خودش گل و لای فراوانی را آورده بود تا جایی که در مناطقی 4 متر گل و لای وجود دارد.
ساعت ۱۰:۰۰ / افزایش تعداد فوتیهای سیل کن به سه نفر
مرتضی مرادی پور معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اظهار کرد: دقایقی پیش پیکر سومین فرد که در محل حادثه امامزاده داوود، جان خود را از دست داده اند توسط امدادگران هلال احمر بیرون کشیده شد.
وی ادامه داد: تا کنون در این حادثه ۳ نفر جان خود را از دست داده اند و ۹ نفر مصدوم شدند.
ساعت ۱۰:۲۰ / انتقال ۵۰۰ نفر به مناطق امن
رئیس جمعیت هلال احمر از انتقال ۵۰۰ نفر از اهالی به مناطق امن خبر داد.
لایروبی گل و لای و اضافه شدن تجهیزات بیشتر به منطقه
۱۰:۳۰ / افزایش تعداد فوتیها به چهار نفر
مرتضی مرادی پور معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اظهار کرد: دقایقی پیش پیکر چهارمین فرد پیدا و خارج شد.
ادامه امداد رسانی به مردم/ اضافه شدن تجهیزات امدادی و سگ زندهیاب
به دستور وزیر کشور تعداد تجهیزات و ماشین آلات برای امداد رسانی در حال افزایش است و فعلا ۵ دستگاه ماشین آلات سنگین اداره راه به منطقه اضافه شده و همچنین تعدادی از سگ های زنده یاب هلال احمر برای پیدان کردن افراد مفقودی احتمالی به منطقه اضافه شدند.
۱۱:۱۲ / افزایش فوتی ها به ۵ نفر
مرتضی مرادی پور معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت: دقایقی پیش پیکر پنجمین فرد پیدا و خارج شد.
حضور نیروی انتظامی و امداد رسانی به مردم
از ساعات اولیه نیروی انتظامی در محل حضور داشته و در کنار حفظ امنیت در منطقه همگام با نیروهای امداد شورع به امداد رسانی به مردم کردند.
جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اشاره به اینکه پلیس همواره خود را در همه عرصه ها و حوادث خدمتگزار مردم میداند، بیان داشت: کارکنان فرماندهی انتظامی تهران بزرگ یگان های ویژه و یگان امداد و پلیس پیشگیری و سایر پلیس های تخصصی از دقایق اولیه این حادثه در محل حضور پیدا کردند و ضمن برقراری امنیت منطقه به آسیب دیدگان این حادثه به نحو مقتضی کمک رسانی کردند.
سردار هداوند تاکید کرد: تا ساماندهی کامل این منطقه پلیس حضوری فعال در منطقه خواهد داشت و تمام تلاش و همت خود را صرف خدمت گزاری به آسیب دیدگان این حادثه خواهد کرد.
۱۱:۴۰ / اضافه شدن ۱۰ سگ زنده یاب به منطقه کن
پیر حسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر در گفت و گو با فارس بیان کرد: با توجه به وجود گل و لای و آب های زیاد که در برخی موارد باعث ایجاد آوار شده است، ۱۰ سگ زنده یاب جهت تسریع در امداد رسانی در منطقه حضور پیدا کرده و مشغول جستجو برای مفقودین احتمالی هستند.
کولیوند ادامه داد: از میزان خسارت مالی گزارشی دقیق ارائه نشده و میزان خسارت توسط استانداری تهران اعلام خواهد شد.
وی گفت: با توجه به گستردگی حادثه، تیم های امداد و نجات دیگر به منطقه اعزام و در حال حاضر بالغ بر ۱۳۰ نیروی عملیاتی در این حادثه مشغول امداد رسانی هستند.
۱۱:۴۰ / هشدار جدی استاندار تهران به شهروندان در پی پیش بینی بارندگی امروز
محسن منصوری استاندار تهران با اشاره به بارندگی شب گذشته و پیش بینی بارندگی برای امروز اظهار داشت: از همه شهروندان میخواهیم ضمن اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی نسبت به ترددهای درون و برون شهری احتیاط لازم را داشته باشند.
وی تاکید کرد: شهروندان از توقف در حاشیه رودخانهها و بستر مسیلها به ویژه در شهرستان های دماوند، شمیرانات و پردیس اجتناب کنند و رستوران ها و اماکن گردشگری نیز از پذیرش گردشگران خودداری کنند.
استاندار تهران افزود: هموطنان نسبت به عدم توقف و پارک خودرو در اطراف درختان و ساختمانهای نیمه کاره توجه جدی داشته باشند.
منصوری سپس گفت: روستاهایی که در مسیر سیلاب قرار دارند نیز نکات پیشگیرانه را جدی بگیرند تا شاهد حادثه ناگوار نباشیم.
وی خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم در مورد بارندگی اندیشیده شده؛ اما رعایت نکات ایمنی و همراهی مردم نقش موثری در کاهش حوادث دارد؛ بنابراین خواهشمندیم شهروندان نکات را جدی بگیرند.
۱۳:۰۵/ استاندار تهران: در کن فعلا ۹ نفر مفقودی داریم
محسن منصوری استاندار تهران در این باره گفت: تا الان 5 نفر فوتی، 9 نفر مصدوم داشتیم و حال آنها خیلی وخیم نیست. ۹ نفر هم آمار مفقودی است و به نظر میرسد که این آمار افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه عملیات امداد و نجات ادامه دارد گفت: 5 شهرستان استان دیشب درگیر و در دماوند هم تخریب راه را داشتیم و هم به دامداری ها لطمه وارد کرده است.
استاندار تهران گفت: در این شهرستان ها بازندگی ادامه دارد و از الان در فیروزکوه بارندگی شروع شده است و همه دستگاه ها در حالت آماده باش هستند.
منصوری ادامه داد: برای بارندگی های امشب هواشناسی هشدارهای لازم را باید بدهد و مسیرهایی که احتمال ایجاد سیلاب است باید تخلیه شوند و در مسیرهایی که احتمال خطر زیاد بوده تخلیه شده و نیروها در حالت آماده باش هستند.
۱۳:۵۴ / افزایش تعداد فوتی و مفقودیها
مرتضی مرادی پور معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه عملیات امدادرسانی همچنان ادامه دارد گفت: دقایقی پیش پیکر ششمین فرد در منطقه کن پیدا و خارج شد و تا الان آمار مفقودی ها به 14 نفر رسیده است.
۱۳:۵۵ / فیلم| بررسی وضعیت منطقه کن با بالگرد
۱۶:۰۰ / افزایش تعداد مصدومین به ۱۰ نفر
استاندار تهران با بیان اینکه نیروها در حالت آماده باش قرار دارند گفت: تا الان ۱۰ نفر مصدوم، ۱۴ مفقودی و ۶ فوتی در منطقه کن داشتیم.
وی با اشاره به اینکه در داخل روستا بیشترین تخریب بوده است، گفت: گروه های امداد ونجات در حال عملیات هستند و چندین بار بالگرد کل مسیر رودخانه رفته و هم بسیج و هلال احمر بستر رودخانه را بررسی می کنند. نیروهای هلال احمر چندبار با بالگرد مسیر رودخانه را بررسی کردند تا وضعیت را دقیقتر برررسی کنند.
۱۷:۰۰ / تعداد فوتی های سیل کن به ۸ نفر رسید
رئیس سازمان هلال احمر کشور گفت: در کل عملیات نجات تعداد ۷ پیکر جانباخته پیدا که تحویل عوامل پزشکی قانونی شدند. تعداد 8 نفر مفقودی دیگر نیز اعلام شده که درحال جست و جوی آنها هستیم.
وی گفت: اسکان اضطراری برای مردمان و سکنه نیز فراهم و همچنین دستور تخلیه فوری مناطق و روستهای در معرض خطر صادر شده است و درحال اجرا می باشد.
کولیوند بیان کرد: لازم بذکر است که بالغ بر ۷۰۰ نفر از مردم سیل زده به منطقه امن منتقل شده اند.
سیلاب در شهرستانهای استان تهران
سیلاب علاوه بر شهر تهران و منطقه کن و امام زاده داوود در شهرستان های دیگر هم باعث بروز حوادثی شده است که در ذیل به آن اشاره میشود.
نجات ۴ کوهنورد از ارتفاعات کلوگان
بابک صابونی مسئول مدیریت بحران شمیرانات اعلام کرد: بامداد امروز (پنجشنبه) ۴ کوهنورد گرفتار در پی بارش شدید باران در ارتفاعات کلوگان رودبارقصران با تلاش ۳ ساعته ستاد مدیریت بحران شهرستان نجات یافتند.
وی خاطرنشان کرد: بارشهای اخیر در منطقه شهری شمیران منجر به آبگرفتگیهای جزئی و در برخی از روستاها (امامه، زایگان وگرمابدر) منجر به ریزش سنگ و انسداد جادههای روستایی شد که به سرعت مرتفع و مشکلی پدیدار نشد.
سیل در رودهن یک قربانی گرفت/ ۱۰ خودرو و تعدادی احشام آسیب دیدند
به دنبال بارش شدید باران طی شب گذشته در شهرستان دماوند، روستاهای شمالی بخش رودهن از جمله «وسکاره»، «جورد» و «آردینه» همراه با طغیان رودخانه سیاهرود دچار سیلاب و آبگرفتگی شد و خسارت جانی و مالی برجای گذاشت.
رضا طاهرخانی فرماندار دماوند با اشاره به اینکه بامداد امروز مفقودی یک نفر اعلام شده بود که نیروهای امداد وارد عمل شدند، گفت: فردی که مفقود شده یک فرد میانسال بود که فوت کرده و همچنین به حدود ۱۰ خودرو و تعدادی از احشام خسارت وارد کرده است.
انتهای پیام/ز