حمایت از کارآفرینان و پیگیری احقاق حقوق کارگران اولویت ما در حوزه اشتغال است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان گفت: در راستای وظایف حوزه اداره کار حمایت از کارآفرینان و احقاق حقوق کارگران از اولویت‌های این سازمان است.

به گزارش خبر ساز از گرگان،‌ در پی درج اعلام یک تخلف بزرگ در یکی از مرغداری‌های بزرگ در حق کارگران مبنی بر اینکه این شرکت در استان گلستان با بیش از ۱۰۰۰ کارگر در زمینه مرغداری فعالیت می‌کند.

این شرکت بزرگ تهیه گوشت و تخم مرغ، در حق کارگران خود اجحاف کرده و هیچ کدام از کارگران این مجموعه بزرگ قرارداد کاری ندارند.

دستمزد ماهیانه هر کارگر، بر خلاف تعیین وزارت‌کار ماهی ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است به مراتب پایین‌تر از حد قانونی و به کارگران هیچ‌گونه فیش حقوقی داده نمی‌شود.

تخلفات این شرکت شامل نداشتن قراردادکاری، پرداخت حقوق زیر مبلغ تعیین شده از سوی وزارت کار، نداشتن تعطیلی برای کارگران، در ایام تعطیل و خاص، استفاده از کارگران در روزهای تعطیل و پنجشنبه و جمعه بدون پرداخت حقوق و اضافه‌کاری، کارگران هیچکدام از مزایای حق بن، مسکن و اولاد بهره‌مند نیستند، حقوق‌ها در سال ۱۴۰۰ _ ۳ و نیم میلیون تومان بوده و برای سرکارگران برای حق سکوت یک میلیون بیشتر پرداخت شده است، عیدی کارگران برخلاف قانون وزارت کار تنها ۳ و نیم میلیون تومان پرداخت شده است، تنها مدرک کارگران پیامک پرداخت حقوق از سوی بانک تجارت است که با عنوان «پرداخت حقوق» ارسال می‌شود، بوده است.

خبرنگار خبر ساز استان گلستان برای بررسی این گزارش چند جلسه با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان و مدیرکل تامین اجتماعی استان برگزار کرده است که نتیجه آن اعزام بازرسانی از مرکز استان گلستان و شهرستان گنبدکاووس به این شرکت بوده است.

گزارشات بازرسان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی منجر به تصمیم برای رفع دغدغه‌های کارگران، افزایش حقوق و تحقق درخواست‌های قانونی آنان شده که قول داده‌اند در روزهای آتی اعمال شود.

برای اطلاع خوانندگان با برنامه‌های اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان گفت‌وگویی با حسینعلی خواجه‌مظفری مدیرکل ترتیب داده‌ایم که توجه مخاطبان را به آن جلب می‌کنیم.

حسینعلی خواجه‌مظفری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان در گفت و گو با خبرنگار خبر ساز در گرگان اظهار کرد: در گزارشات اعلام شده از سوی برخی از کارگران از یک شرکت خصوصی در گنبدکاووس مبنی بر عدم پرداخت حقوق کارگران براساس قانون کار، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان و اداره تعاون شهرستان مربوطه وارد عرصه شده و با ایجاد تعامل و همکاری بین کارگران و کارفرما پیگیر احقاق حقوق کارگران توسط این شرکت شدند.
وی تصریح کرد: کارفرمای مربوطه نیز مشکلات در حوزه کاری خود داشت که قرار شد در این راستا حمایت‌های مالی و معنوی شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان خاطرنشان کرد: حفظ اشتغال موجود و هماهنگ‌کننده در حوزه اشتغال از وظایف اصلی ما بوده و در حوزه کار در اداره کل تلاش داریم تا در قالب قوانین از کارفرما حمایت و پیگیر احقاق حقوق کارگران باشیم.

وی در خصوص ایجاد اشتغال در گلستان بیان کرد: در سال گذشته تعهد اشتغال استان ۳۰ هزار و ۳۵۰ نفر بوده که تا پایان سال گذشته تعداد ۲۹ هزار و ۸۱۷ اشتغال در سامانه به ثبت رسیده و ۹۸ درصد تعهد اشتغال محقق شده است.

خواجه‌مظفری گفت: تعهد اشتغال استان امسال ۳۱ هزار و ۳۱۰ نفر است که تاکنون یک‌هزار و ۶۳ نفر در این سامانه ثبت شدند.

وی ادامه داد: برای تحقق تعهد اشتغال در سال جاری، تعهد اشتغال تک‌تک دستگاه‌های اجرایی ساماندهی شده و با توجه به شعار سال توسط مقام معظم رهبری اولویت ما در حوزه اشتغال، اشتغال دانش بنیان بوده تا بتوانیم اشتغال پایدار را در استان رقم بزنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در خصوص پرداخت تسهیلات امسال پیشنهاد دادیم تا میزان تسهیلات پرداختی در حوزه تبصره ۱۸ و مشاغل خانگی به دو برابر افزایش پیدا کرده و نرخ سود آن کم باشد.

وی افزود: در سال گذشته از تعداد ۷۴۹ طرح اشتغال در حوزه خدمات برای پرداخت تسهیلات روستایی و عشایری تعداد ۷۴۲ طرح با اعتبار ۱۰۸ میلیارد تومان و اشتغال بیش از یک‌هزار نفر پرداخت شد.

خواجه‌مظفری بیان کرد: از محل اعتبارات بند «الف» تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ نیز مجموعا ۵۹ طرح با اعتبار ۲۶ میلیارد تومان به صورت تسهیلات بانکی در استان پرداخت شد.

وی در خصوص تسهیلات پرداختی در حوزه مشاغل خانگی گفت: از ۲ هزار و ۵۰۰ طرح معرفی شده به بانک در این حوزه مبلغ ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به طولانی بودن پروسه اداری در حوزه صدور مجوز کسب و کار اظهار کرد: متاسفانه پروسه صدور مجوز برای ایجاد کسب و کار طولانی بوده و گاها سه ماه طول می‌کشد که به دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار است مجوز در این راستا به ۲۴ تا ۴۸ ساعت صادر شود تا شخص بتواند کسب و کار خود را راه‌اندازی کند، امید داریم با این روش از هرگونه ایجاد فساد و مشکلات موجود در حوزه اشتغال و سرمایه‌گذاری جلوگیری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش حقوق کارگران در سال جدید، مهمترین خواسته سرمایه‌گذاران در استان، معافیت بیمه، معافیت مالیات و پرداخت تسهیلات با نرخ سود بسیار پایین بوده تا این عزیزان بتوانند اشتغال و سرمایه‌گذاری خود را حفظ کنند.

* بیشتر مردم جامعه ایجاد اشتغال را شغل‌های اداری و پشت میزی می‌داند

خواجه‌مظفری بیان کرد: برای ایجاد محیط آرام و امن در استان برای کارگران و کارفرمایان نمایندگانی از استانداری، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دستگاه‌های مرتبط، نماینده کارگران و کارفرمایان تشکیل شده تا در حوزه اشتغال و سرمایه‌گذاری در استان نظارت داشته و بتوانند مشکلات این حوزه را با رعایت کامل حقوق کارفرما و کارگر در قالب قانون برطرف کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه تعریف اشتغال در جامعه کامل نبوده و بیشتر مردم جامعه ایجاد اشتغال را شغل‌های اداری و پشت میزی دانسته و به همین جهت آمار موجود در تحقق اشتغال را قبول ندارند، باید این موضوع توسط رسانه‌ها اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی شود.
انتهای پیام/۲۳۰۷

بیشتر بخوانید