مدیرعامل منطقه آزاد اروند: منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند یک ریال اعتبار دولتی دریافت نکرده است

علی زارعی در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند با استناد به آمار و ارقام افزود:در حوزه عمرانی در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بیش از یک هزارو ۷۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات و درآمدهای منطقه آزاد اروند صرف پروژه های عمرانی و زیرساخت های ۲ شهر آبادان و خرمشهر شده است.

وی با بیان اینکه سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند یک ریال اعتبار دولتی دریافت نکرده است افزود: با توجه به اینکه از ابتدای شکل گیری منطقه آزاد اروند، زیرساخت های لازم در محدوده منطقه آزاد اروند فراهم نشده بود ، اولویت نخست برای این منطقه بهسازی و زیرساخت های این دو شهر بود که منطقه آزاد اروند در مدت ۲ دهه از بخش مهمی از زیرساخت های این دو شهر را فراهم کرد.

وی احداث بارانداز صادراتی شلمچه به مساحت ۱۰۰ هکتار را از اقدام های مهم عمرانی منطقه آزاد اروند بیان کرد و افزود: این باراندار بزرگترین بارانداز صادراتی و تجاری کشور است که نقش مهمی در تسهیل صادرات کالا به عراق دارد.

*مسئولیت های اجتماعی منطقه آزاد اروند

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند در این نشست خبری به انجام مسئولیت های اجتماعی این منطقه در ۲ شهر خرمشهر و آبادان اشاره کرد و افزود: به جرات می توان گفت: هیچ دستگاه و سازمانی به اندازه منطقه آزاد اروند در این شهر مرزی کار عمرانی و مسئولیت های اجتماعی و مدنی انجام نداده است.

زارعی گفت: منطقه آزاد اروند در بخش پزشکی، بهداشت و درمان خرمشهر و آبادان بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه کرده است ضمن آنکه در بخش نوسازی مدارس ، فرهنگی و هنری اعتبارات زیادی هزینه کرده است.

وی گفت: تنها در ۲ سال اخیر ۱۸۵۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی در شهرهای آبادان و خرمشهر تعریف کرده که ۱۰۵۰ میلیارد تومان آن تا پایان سال ۱۴۰۲ جذب شده است.

زارعی افزود: سال گذشته در بخش مبلمان شهری و تجهیز مدارس ۲ شهر آبادان و خرمشهر ۲۷ میلیارد تومان توسط منطقه ازاد اروند هزینه شده است.

وی گفت: منطقه آزاد اروند بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در بخش های فرهنگی ، ساخت فضاهای ورزشی و تفریحی ، باشگاه های ورزشی و تیم داری در ۲ شهر آبادان و خرمشهر هزینه کرده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند در ادامه به اهداف تشکیل مناطق آزاد کشور اشاره کرد و گفت: رونق صادرات ، تولید و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی از اهداف تشکیل مناطق آزاد بوده اند و خوشبختانه منطقه آزاد اروند در این سه هدف موفقیت های زیادی بدست آورده که سبب رونق تجاری ، اشتغال و توسعه صادرات کالا از این منطقه شده است.

زارعی افزود: تا پیش از شکل گیری منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند تنها۳۰ کارخانه در آبادان و خرمشهر فعال بودند در حالی که هم اکنون ۲۳۰ شرکت و کارخانه در ۹۲۰۰ هکتار سایت صنعتی در آبادان و خرمشهر فعالیت می کنند.

وی گفت: پارسال حدود ۲۲۰ میلیون دلار کالای تولیدی منطقه آزاد اروند صادر شده است که نشان از رونق تولید و سرمایه گذاری قابل توجه در این منطقه حکایت می کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند درادامه گفت: در ۹ ماه نخست امسال حدود ۲۲۰ میلیون دلار کالای تولیدی این منطقه به خارج صادر شده که این رقم یک رکورد محسوب می شود.

*جهش در صادرات / ۲ میلیارد دلار کالا از منطقه آزاد اروند صادر شد

زارعی از صادرات ۲ میلیارد دلاری کالا از منطقه آزاد اروند در ۹ ماه سال جاری خبر داد و گفت: رقم صادرات در سال ۱۴۰۲ حدود ۸۵۰ میلیون دلار بوده است.

وی سهمیه واردات منطقه آزاد اروند در سال جاری را ۴۱ میلیون دلار بیان کرد و گفت: این واردات در قالب کالای همراه مسافر تعریف شده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند به برخی بی انصافی ها و بداخلاقی ها و اظهار نظرهای نادرست در باره تراز منفی تجارت در منطقه

آزاد اروند اشاره کرد و گفت:اینکه مطرح می شود تراز تجارت در منطقه منفی است یک مغلطه است و مبنای علمی ندارد.

وی گفت:به عنوان مثال یک میلیارد دلار کالا از گمرک خرمشهر ترخیص شده که عموما” مواد اولیه و سرمایه ای بوده که به سرزمین مادر ارسال شده و ربطی به منطقه آزاد اروند ندارد چون این واردات ملی بوده است.


مدیرعامل منطقه آزاد اروند: منطقه آزاد تجاری صنعتی اروند یک ریال اعتبار دولتی دریافت نکرده است

بیشتر بخوانید