بلک فرایدی یا دور زدن مشتری؟

البته از همان ابتدا ادعای تخفیف­­های سنگین امسال، زیر سوال رفت. برای تایید این موضوع کافیست شبکه­ های خبری و هشتگ های مربوط به بلک ­فرایدی را دنبال کنید تا با انبوهی از تصاویر ساختگی بودن قیمت­ها مواجه شوید. تخفیف­های 50 درصدی روی محصولاتی که تا چند روز قبل، (بدون تخفیف) همان قیمت را داشته!

ضرورت وجود بلک ­فرایدی ایرانی

اساساً دلیل بلک­ فرایدی در کسب­ و­کار غربی، به نیاز تامین­ کننده در انتهای سال میلادی برای خالی­کردن انبار (حتی با تخفیف بالا) و در نتیجه، هجوم خریدار به دریافت محصول ارزان برم ی­گردد. در شرایطی که بازار ایران در آذرماه (ماه نهم شمسی) قرار دارد و هزینه­ های انبارداری هم مشابه خارج از کشور نیست، نیاز تخفیف بالا برای تامین­ کننده، نم ی­تواند مشابه الگوی خارجی خود باشد.

تخفیف 99 درصدی برای لباس سلطنتی!

اما در میان سیل ادعاهای جعلی غول­های بازار، داستان جالب تخفیف­ یک استارتاپ فروش لباس نیز به صدر خبرهای توییتر آمد.

ظاهراً یک شنل پادشاهی 5 میلیون تومانی در وبسایتی بنام بولوز با 99 درصد تخفیف عرضه می­شود و بعد از خرید، برای مشتری­ها جعبه خالی ارسال می­شود!

یکی از کاربرها جعبه خالی خود را در توییتر به عنوان نمادی از تقلب­ بلک­فرایدی منتشر می­کند و خبر آن به سرعت پخش می­شود. البته با بررسی محتوای محصول مورد نظر ، کاربرها به قصه مشهور «لباس جدید پادشاه» میرسند. ظاهراً این وبسایت فشن ، بهمراه ارسال کتاب داستان مورد نظر برای مشتری­های خود، قصد به چالش کشیدن تخفیف‌های عجیب و غریب این دوره را داشته است. بولوز تلاش می­کند تا با مجموعه افزونه­ های هوش ­مصنوعی تجربه متفاوتی از خرید پوشاک و لوازم آرایشی ایجاد کند.

لطفا من را گول بزن!

سخن آخر اینکه شاید خریداران، قربانیان بیگناه وضعیت فعلی تخفیف­ های جعلی بلک­ فرایدی در ایران نباشند. تصور کنید یک محصول را بدون یک ریال تخفیف و به قیمت 2 میلیون تومان خریداری کرده­اید. آیا تمایل شما به خرید در شرایطی که همان محصول را با 4 میلیون تومان قیمت اولیه و 2 میلیون تخفیف ویژه خریداری کنید، بیشتر نمی­شود؟!


بلک فرایدی یا دور زدن مشتری؟

بیشتر بخوانید