«ادی راما» نخست وزیر آلبانی پس از ملاقات با گروهی از والدین و معلمان از سراسر این کشور اعلام کرد ممنوعیت مذکور بخشی از یک طرح وسیع تر برای ایمن سازی مدارس است که از سال آینده میلادی اجرا می شود. او در این باره گفت: ما به مدت یک سال اپ را به طور کامل برای همه تعطیل می کنیم. تیک تاک در آلبانی فعالیت نخواهد داشت.
راما شبکه های اجتماعی و به خصوص تیک تاک را مقصر دامن زدن به خشونت میان جوانان و خارج از مدرسه اعلام کرد. تصمیم دولت او برای ممنوعیت یک ساله تیک تاک پس از آن اعلام شد که یک پسر ۱۴ ساله در نوامبر سال جاری میلادی توسط همکلاسی اش با ضربات چاقو به قتل رسید.
طبق گزارش رسانه های محلی پس از بحث و جدل میان دو نوجوان در شبکه اجتماعی، این حادثه رخ داده است. افراد زیر سن قانونی نیز ویدئوهایی در تیک تاک منتشر و از این قتل پشتیبانی کردند.
نخست وزیر آلبانی در این باره گفت: مشکل امروز کودکان ما نیستند، مشکل امروز ما هستیم، مشکل امروز جامعه، تیک تاک و تمام مواردی هستند که کودکان ما را به گروگان گرفته اند.
از سوی دیگر تیک تاک اعلام کرد خواستار شفافیت سریع این وضع از سوی دولت آلبانی شده است. سخنگوی شرکت در این باره گفت: ما هیچ شواهدی نیافتیم که قربانی یا مهاجم در تیک تاک حساب کاربری داشته اند. همچنین گزارش های متعدد درباره این واقعه تائید کرده اند ویدئوهایی که به این رویداد منجر شده اند در یک پلتفرم دیگر و نه تیک تاک منتشر شده اند.
چند کشور اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و بلژیک محدودیت هایی بر استفاده کودکان از شبکه های اجتماعی وضع کرده اند. استرالیا با وضع یکی از سختگیرانه ترین قوانین جهان بر شرکت های فناوری در نوامبر ۲۰۲۴ میلادی، شبکه های اجتماعی را برای افراد زیر ۱۶ سال به طور کامل ممنوع کرد.
قتل یک نوجوان تیک تاک را در آلبانی ممنوع کرد