دانشجو نوشت: مقوله تبلیغات تجاری توسط بسیاری از سلبریتی های هنری موضوع جدیدی نیست، اما هر چه بیشتر پیش می رود می تواند فاجعه بار باشد. تبلیغات از آگهی های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی ، به تبلیغات پوشاک و خوراک و هزار و یک موضوع دیگر در اینستاگرام راه یافته و حتی چهره های بسیار آشنایی را روی بیلبورد های شهر برای تبلیغ یک محصول می بینیم؛ چهره هایی که از سینما ، تلویزیون و عکس های پوستر فیلم و سریال های مختلف به عکس روی واگن های مترو ، اوتوبوس یا کامیون های باربری رسیدند.
بسیاری از آگهی هایی که برای شبکه نمایش خانگی و اینستاگرام تولید می شود از معیار های استاندار هم برخوردار نیست ، استفاده از موسیقی های مبتذل یا پرداختن به موضوعاتی که در عرف جامعه عموعا از آن صحبتی نمی شود و یا بسیاری از بازیگران زن که در اینستاگرام و شبکه های مجازی حضوری عجیب و با پوششی بحث برانگیز دارند، تبلیغات را به سمت و سوی حاشیه سازی می کشاند.
اینکه موسیقی ای برای تبلیغ استفاده شود که شبیه به نسخه معروف و بدون مجوز است و یا سناریو هایی مثل تبلیغ نوار بهداشتی که عیان کردن آن عادی سازی مسائل جنسی و حرمت شکنی در این راستا است و پایشان به شبکه نمایش خانگی برسد و یا دیدن برخی از تبلیغات که حتی در مفهوم به عنوان شوخی به موضوعات جنسی اشاره دارد نه تنها در جهت فرهنگ سازی گام مثبتی و قابل اثری بر نمی دارد بلکه با پیروی این راه فاجعه نیز در موضعات فرهنگی آن هم در عرف ایرانی به جای خواهد گذاشت.
تبلیغ نوار بهداشتی ، فرهنگسازی با بی فرهنگی؟
به طور مثال الناز حبیبی در تبلیغ برند نوار بهداشتی فعالیت داشته است، در ابتدای بحث با شعار این که ما در خصوص موضوع عادت ماهانه بانوان در حال فرهنگ سازی هستیم این تبلیغات در فضای مجازی و در پلتفرم های شبکه نمایش خانگی دست به دست شد. عملی که میتوان آن راعادی سازی علیه فرهنگ عفیف بانوان ایران زمین و در جریان تبلیغات به بهانههای واهی مثل روزمرگی جامعه زنان نامید.
موضوع بعدی عدم توجه به رده سنی در تولیدات محتوای فراگیر است. کودکان و نوجوانان یکی از مشتری های پر و پا قرص شبکه های مجازی ، تلوزیون و پلتفرم ها هستند ، بسیاری از سریال ها را نیزدر کنار خانواده هایشان تماشا می کنند، چه دلیلی دارد وقتی هنوز برای دانستن این موضوعات آماده نیستنند در این پلتفرم ها با آن آشنا شوند؟! فرهنگ سازی و آموزش باید ازسوی خانواده ها ، مدارس و دانشگاه ها ، کتاب ها و ویدئوهای آموزشی و روانشناسی در سنین مناسب برای آن ها صورت بگیرد، اما همچین تبلیغی که به طور خودکار برروی همه فیلم های پلتفرم های شبکه نمایش خانگی پخش می شود گامی به سوی فرهنگ سازی نیست ، بلکه استفاده از تابو شکنی برای مطرح شدن و بر سر زبان ها افتادن است.
اعتراض یک خبرگزاری به تبلیغ برند نوار بهداشتی از سوی یک بازیگر زن