خبر ساز_گروه شهری: تهران در دوره مدیریت شهری چهار ساله اصلاحطلبان در خواب زمستانی فرو رفت؛ خواب زمستانی که صدای شلیک شهردار محبوبشان هم آن ها را از خواب بیدار نکرد. اوضاع شهر به گونه ای بود که طبق گفته نائب رئیس شورای شهر تهران، مدیریت قبلی در پرداخت حقوق کارمندان هم دچار مشکل بود و سه ماه برای این پرداخت حقوق، استقراض کرد و خزانه را تحویل مدیریت بعدی داد.
تعداد معتادان متجاهر از ۱۰ هزار نفر در پایان دوره اصولگرایان به ۲۱ هزار نفر در پایان سال ۱۴۰۰ رسید. درحالی که سال ۹۱ تعداد ۳۰ هزار فقره پروانه ساختمانی صادر شده بود، در سال ۱۴۰۰ به ۶ هزار فقره رسید اما در این مدت یک ساله و نیم گذشته، ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد.
در بخش حمل و نقل نیز کارنامه مدیریت دوره قبلی جای دفاع نداشت به طوری که از ۳۴۳۵ اتوبوس شاغل در خطوط، اصلاحطلبان ها نه تنها یک اتوبوس هم اضافه نکردند بلکه تنها ۲۱۶۵ اتوبوس شاغل تحویل دوره بعد دادند. تیم مدیریت جدید اما در این دوره خرید و اورهال صدها دستگاه اتوبوس را در دستور کار قرار داد و تعداد زیادی از آن ها را وارد خطوط کرد.
افزایش فضای سبز و رشد آسفالتریزی، اصلاح تقاطعها و افتتاح میادین میوه و تره بار، افتتاح ایستگاههای مترو و ورود به موضوع مسکن در مدت یک ساله و نیم گذشته هم نشان داد شهر پتانسیل انجام چه کارهایی داشته است که با ترک فعل ها از شهر گرفته شد.
پس از تحویل دادن انبوهی از مشکلات تیم مدیریتی اصلاح طلبان به دوره بعد و ارائه کارنامه غیرقابل دفاع، حالا رسانههای زنجیرهای این جریان با همراهی شبکههای ماهوارهای فارسی زبان معاند، از هر دستاویزی برای حمله به مدیریت شهری جدید پایتخت استفاده می کنند؛ یک روز بیلبوردها و روزنامه شهرداری را به دروغ زیر سوال می برند روز دیگر از تصاویر بی خانمان های آمریکاییو شایعه فروش پارک ها را برای تخریب شهرداری ساختند.
* توسل BBC به بیلبوردهای عیدفطر برای تخریب شهرداری
BBC فارسی بیلبوردهایی که شهرداری تهران به مناسبت عید سعید فطر و با زبانی ساده از کتاب مناجات خودمانی عباس حسین نژاد انتخاب کرده را به اوضاع اقتصادی ماه های اخیر ربط داد. این رسانه انگلیسی حتی برای جهت دادن به مطلبش اعتصاب صنفی برخی مشاغل را هم به این موضوع مرتبط دانست.
این درحالی است که کتاب مناجات عباس حسین نژاد چهارسال قبل یعنی در سال ۱۳۹۸چاپ شده بود و ربطی به اوضاع اقتصادی این روزها نداشت.
* عوض کردن جای شاکی و متهم
روزنامه همشهری در شماره روز شنبه ۹ اردیبهشت ماه خود با انتشار طرحی از سردار رادان، فرمانده پلیس کشور از این که این نهاد تنها دستگاه عمل کننده در موضوع حجاب حمایت و از سایر نهادها انتقاد کرد. رسانه های مخالف بدون آن که کوچکترین بررسی در تیتر و متن خبر داشته باشند این موضوع را انتقاد از پلیس تلقی کردند.
* حمله VOA با عکس بیخانمان آمریکایی
هفته گذشته نیز صدای آمریکا (VOA) برای اینکه از قافله تخریب شهرداری تهران عقب نماند، دست به دامان بیخانمان آمریکایی شد. این رسانه برای زیرسوال بردن صحبت های حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران، عکسی را منتشر کرد که از قضا این عکس مربوط به بی خانمانان آمریکایی است.( اینجا )
* از شهر مرده تا پایتخت نورانی
درحالی که بسیاری انتظار دارند شهر تهران به عنوان پایتخت کشور، هموازه چهره زیبایی داشته باشد اما در دوره قبل سازمان زیباسازی یکی دیگر از بخش های ناکارآمد شهرداری محسوب می شد. اما در دوره جدید با توجه جشن بزرگ نیمه شعبان، سال جدید و ماه مبارک رمضان،سازمان زیباسازی با چراغانی خیابان ها و استفاده از اِلمان های مناسبتی زیبا، چهره پایتخت را زنده و شاداب نگه داشت.
اما جریان مخالف که هیچ برنامه به یادماندنی را در این چندسال اخیر از آن ها شاهد نبودیم، شروع به اننتقاد و بهانه جویی کردند و به اِلمان های مختلف از جمله اسماءالحسنی ایراد گران بودن و کپی بودن گرفتند.
این درحالی است که اِلمان هلال ماه از اصلیترین نشانه جهانی ماه مبارک رمضان به شمار میرود و در بسیاری از کشورهای مسلمان مورد استفاده قرار می گیرد در این اثر، ازخط «ثلث» که ریشه ایرانی و اسلامی دارد، بهره گرفته شد( اینجا را بخوانید).
سازمان زیباسازی هم درباره این انتقادات توضیح داد: این اثر توسط هنرمندان مختلف طراحی و پس از تایید کمیته هنری سازمان زیباسازی مورد تایید قرار گرفت و پس از آن توسط شورای هنری سازمان زیباسازی برآورد قیمت شد. قیمت ابتدایی شورا توسط کارشناس رسمی دادگستری بررسی و پس از تایید، در فرآیندی شفاف با حضور دستگاه های نظارتی مناقصه ای بین هنرمندان برگزار شد و از بین شرکت کنندگان، کمترین قیمت برای ساخت این اثر در فرآیند مناقصه مشخص و پس از عقد قرارداد، فرآیند ساخت و جانمایی و نصب آن در شهر تهران صورت پذیرفت. همچنین این اِلمانها تا چندین سال میتواند در شهر تهران آذین ماه مبارک رمضان باشد.
* شایعه ۵۰۰ میلیونی هدیه به خبرنگاران
چندی پیش نامه ای از سخنگوی شهرداری تهران منتشر شد که ادعا میشد وی مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان کارت هدیه به خبرنگاران و کارکنان شهرداری داده است، درحالی که مشخص شد چنین موضوع و عددی صحت نداشته است.
دروغ شاخدار فروش پارکهای تهران!
فروش پارک ها از دیگر دروغ هایی بود که به شهرداری تهران نسبت داده شد؛ موضوعی که هیچ سندی برای این ادعا ارائه نشد و علیرضا زاکانی هم در این باره گفت: به هیچ عنوان فروش گسترده اموال در شهرداری صحت ندارد. این روزها انواع و اقسام دروغها را میشنویم؛ فروش پارکهای پایتخت هم یک دروغ شاخدار است.
* قرارداد ۷ ساله پیش چگونه ریخت و پاش مالی تعریف می شود؟
در ادامه تخریب ها برخی رسانه ها مدعی ریخت و پاش مالی در سازمان زیباسازی به واسطه اجاره ساختمانی برای امکانات رفاهی در کیش شدند. این درحالی است که قرارداد مذکور در سال ٩۵ و با تصویب هیأت مدیره وقت سازمان جهت استفاده کلیه پرسنل سازمان زیباسازی در قالب طرح های رفاهی کارکنان رهن شده و در طول این سالها به صورت سالیانه تمدید شده است.
این واحدها از محل سپرده سازمان زیباسازی رهن شدهاند و سرمایه اصلی سازمان محفوظ مانده و پس از ختم قرار داد عودت داده خواهد شد و هیچ سرمایه ای برای این امکان رفاهی پرسنل «هزینه» نمیشود.طبق قانون، حساب سازمان زیباسازی، حساب جاری است و هیچ سودی بابت سپرده بانکی به آن تعلق نمیگیرد. مبلغ رهن این واحد میتوانست به شکل راکد در بانک بماند، ولی با نظر هیات مدیره وقت سازمان از آن به عنوان یک امکان رفاهی برای پرسنل استفاده شد.
به نظر می رسد اصلاح طلبان امسال با دست خالی اما توپ پُر به میدان آمدند و می خواهند با فرافکنی و حمله به تیم جدید شهرداری، از زیر بار کم کاری تیم مدیریت شهری چهارساله خود که علت برخی کمبودهای کنونی پایتخت است، فرار کنند.
پایان پیام/